Recepten

Hier vind je een overzicht van alle recepten op BakkenmetLisanne. Zowel zoete als hartige, eenvoudige en moeilijkere recepten komen aan bod. Voor ieder wat wils!

  • Snickerdoodle kaneelkoekjes
    Snickerdoodle kaneelkoekjes! Je denkt nu misschien aan de snickers, maar deze koekjes hebben daar niets mee te maken. Het zijn heerlijke Amerikaanse kaneelkoekjes! Heerlijke koekjes die knapperig van buiten zijn en zacht van binnen.
  • Pumpkin Spice Kruiden
    Een ultiem herfst receptje: pumpkin spice kruiden! Verwerk het bijvoorbeeld in een heerlijke cake of een lekkere taart, genoeg opties voor iedereen!
  • Bakken in de herfst! Ik geef je 5 tips!
    Wat ga jij bakken in de herfst? Ik geef je verschillende tips aan de hand van het huidige seizoen? Wat dacht je recepten met appel, kaneel of pumpkin spice?
  • Kinder Bueno Cheesecake Bites
    Cheesecake & Kinder Bueno, dat moet een geweldige combinatie zijn! En dat proef je zeker in deze Kinder Bueno Cheesecake Bites. De Kinder Bueno Cheesecake Bites zijn opgebouwd in twee delen. Onderaan ligt een bodem van vermalen digestive koekjes waar een kinder bueno in mee is gemalen. Daarbovenop ligt de cheesecake laag die is gemaakt met een eetlepel van de witte chocolade hazelnoot pasta die ik laatst heb gemaakt
  • Pistache Blondies met witte chocolade
    Deze pistache blondies zijn heerijk smeuïg! De blondies zijn gevuld met stukjes pistache en witte chocolade en bovenop ligt een laagje witte chocolade met pistache om het helemaal af te maken!
  • Witte Chocolade Hazelnoot Pasta (Witte Nutella)
    Deze witte chocolade hazelnoot pasta (ook wel witte nutella), is zo onwijs lekker en ook nog eens heel eenvoudig te maken!
  • Appelkruimel Boterkoek, heerlijk fris!
    Een heerlijke zachte appelkruimel boterkoek met een fris laagje appels in kaneelsuiker een een krokante crumblelaag bovenop.
  • Flirt on the Beach Mocktail met Sinaasappelsap
    Een heerlijke alcoholvrije cocktail: de flirt on the beach cocktail! Heerlijk voor warme zomerse dagen of als je gewoon even in zomerse sferen wilt komen!
  • Pistache Tartelettes
    Deze pistache tartelettes zijn zo lekker! Ze zijn gemaakt met een basis tartelette bodem, waarin pistache frangipane is meegebakken. Daar overheen is een laagje pistache ganache gegoten. Als laatste zijn ze bestrooid met stukjes pistache. Als jij net zoals ik dol bent op pistache is dit echt een must bake!
  • Pistache pasta – Een Basisrecept
    Pistachenootjes kent iedereen natuurlijk wel. Die heerlijke kleine, groene nootjes die je nog moet pellen voordat je ze kan opeten. Wat kan ik ze vervloeken als de schil er niet af wil, maar wat zijn ze lekker! Gelukkig kun je pistachenootjes ook zonder schilletje kopen, wel iets duurder, maar dat scheelt een hele hoop openmaken. Toch iets beter voor mijn geduld. Met deze pistachenootjes heb ik een heerlijk basisrecept gemaakt, namelijk pistache pasta.
  • Ingrediënten die elke bakker in huis heeft!
    Voordat je begint met bakken, is het belangrijk dat je de ingrediënten in huis hebt en dat je ook weet waarom je deze gebruikt!
  • Donut koekjes met Royal Icing
    Deze leuke koekjes zijn versierd met een laagje Royal Icing, zodat je echte donut koekjes krijgt. Het zijn heerlijke zoete koekjes en het is onwijs leuk om ze te maken! Krijg jij ook zin om koekjes te bakken?
  • Vegan chocolade tartelettes
    Deze vegan chocolade tartelettes zijn gemaakt met de plantaardige boter van Flora Plant en het ei is vervangen door een scheutje soyamelk. Daarnaast zijn ze gevuld met een ganache van pure chocolade en kokosrasp. Bovenop de chocolade tartelette ligt nog een laagje kokos en een laagje sprinkels. Een heerlijk chocoladebommetje!
  • Sinaasappelslof met Italiaanse Meringue
    Deze Sinaasappelslof is opgebouwd met een laagje sinaasappel curd, een sinaasappelmousse en Italiaanse Meringue. De brosse sloffen bodem smaakt heel goed bij de zachte Sinaasappel Curd!
  • 5x Bakken met kinderen in de vakantie
    De vakantie staat weer voor de deur! En om te voorkomen dat je geen antwoord hebt op de vraag, ‘Mam/Pap, wat doen we vandaag’, hierbij 5 tips voor het bakken met kinderen in de vakantie. Voor elke vakantie/ elk seizoen is wat wils!
  • Tompouce Cheesecake
    This Tompouce cheesecake consists of a layer of digestive cookies, a layer of cheesecake with pastry cream, a layer of white chocolate cheesecake and topped with puff pastry that is covered in the pink icing. Besides, it’s topped with Whipped Cream and decorated with strawberries.
  • Tompouce Cheesecake
    De cheesecake is opgebouwd met een laagje digestive koekjes, een laag cheescake met banketbakkersroom, een laag cheesecake met witte chocolade en een topping van bladerdeeg met glazuur (zoals tompoucen altijd hebben). Daarnaast is hij nog versierd met slagroom en verse aardbeien. Ga jij aan de slag met deze Tompouce taart?
  • Hollandse Cupcakes!
    Deze cupcakes met de Nederlandse vlag kun je maken voor verschillende momenten! Wat dacht je van EK cupcakes, maar ook voor Koningsdag kunnen deze cupcakes natuurlijk perfect!
  • Zelf tompoucen maken!
    Zelf tompoucen maken was iets wat ik eerder steeds niet aandurfde. En hoe moeilijk dat ik dacht dat het was, hoe makkelijk het eigenlijk bleek te zijn. Dit kan jij ook!
  • Klassieke Appeltaart
    Een klassieke appeltaart ontbrak nog. En hoe kun je nou een bakblog hebben zonder een klassieke appeltaart? Niet toch? De appeltaart is een echte klassieker, gevuld met appels (joh Lisanne, vertel eens wat nieuws) en met rozijnen
  • Eenvoudige Chocoladebroodjes!
    Deze chocoladebroodjes zijn heel eenvoudig te maken en kunnen zo bij je op tafel staan tijdens het zondagochtend ontbijt! En dat ze zo snel te maken zijn doet zeker niets onder voor het eindresultaat.
  • Chocolade Scones
    Scones zijn een heerlijk van oorsprong Schots zoet broodje. Deze versie is gevuld met stukjes chocolade en hebben een verborgen vulling van chocoladepasta/Nutella.
  • No Bake Lemon Meringue Cheesecake
    Deze cheesecake is zo heerlijk luchtig en zacht, alsof je een hapje neemt uit een wolkje, maar dan ook met een enorm lekkere smaak! eze heerlijke cheesecake is gemaakt met een bodem en rand van digestive koekjes, een laag cheesecake met lemon curd, een laagje lemon curd gelei en afgebrande Italiaanse Meringue als topping
  • Aardbeien Skyramisu (tiramisu)
    Het is weer tijd voor de SwiepSwoepSwap! Dit keer maakte ik een aardbeien Skyramisu met lange vingers gemarineerd in sinaasappelsap en stukjes meringue.
  • Zelf puddingbroodjes maken!
    Ben jij ook gek op puddingbroodjes? Ik vond ik het nu tijd om ze een keertje helemaal zelf te maken! De broodjes zijn zelf gebakken en zijn gevuld met een heerlijke banketbakkersroom.
  • 5x bakken voor Moederdag!
    Komende zondag is het weer Moederdag! Wil jij graag indruk maken door iets lekkers voor je moeder op tafel te zetten? Hieronder heb ik een aantal recepten verzameld, van makkelijker tot moeilijk!
  • Stroopwafel cake met frosting van fudge
    Cake met stroopwafel en een frosting met stroopwafel en fudge. Heerlijk Nederlands, met een oud-Hollandse cake en Stroopwafels. Als jij nog iets zoekt om te bakken, zou ik niet verder zoeken!
  • No Bake Aardbeien Cheesecake
    De kleuren van deze cheesecake laagjes, daar wordt je toch meteen vrolijk van? Deze heerlijke cheesecake is gemaakt met een laagje digestive koekjes, een laag aardbeien cheesecake, een laag witte chocolade cheesecake en een laag met aardbeien gelei. En zoals hij er uit ziet, smaakt hij ook! Lekker fris en fruitig!
  • Kaiserschmarrn met stukjes appel
    Kaiserschmarrn is een bekend Oostenrijks gerecht. Je kent het misschien wel van de wintersport! Het is een lichte, gekaramelliseerde pannenkoek die in stukjes wordt geschreven. Traditioneel gezien wordt dit geserveerd met een compôte van pruimen en poedersuiker. Ik ben zelf niet zo’n fan van pruimen, dus ik heb een versie met stukjes appel gemaakt, ook heerlijk! Daarbij is het ook nog eens super makkelijk om de kaiserschmarrn te maken, hij staat zo op tafel! En het is ook zo weer op, oeps!
  • Cheesecake blondies
    Blondies zijn de laatste tijd wel echt mijn favoriete lekkernij geworden. Onlangs deelde ik al standaard blondies met witte chocolade en met een topping van Ruby Chocolade, deze blondies hebben een heerlijke twist, namelijk een laagje cheesecake! Perfect voor als je niet kan kiezen tussen blondie en cheesecake; je voegt het gewoon samen!
  • Bakken met Lemon Curd – Basisrecept en 5 Tips
    Tips voor het bakken met Lemon Curd – Ik ben dol op Lemon Curd en heb ook al verschillende recepten hiermee online gezet! Lemon Curd hoort wat mij betreft echt bij het voorjaar en aangezien April net aangebroken is, de vogeltjes fluiten, de bomen vol in de bloei staan en het eindelijk weer wat warmer wordt, leek het me leuk om al deze recepten te bundelen in 1 blog post, zodat alle recepten makkelijk terug te vinden zijn!
  • Skyramisu met lemon curd, een gezond tussendoortje
    Heel eenvoudig en heel lekker! Dat is een mooie samenvatting van de skyramisu met lemon curd. Ik wilde een gezond toetje maken voor de paasdagen en dat is hiermee wel (deels) gelukt! Heerlijke romige skyr met zelfgebakken lange vingers en zelfgemaakte lemon curd. Om het af te maken heb ik wat Schuddebuikjes bovenop gestrooid.
  • Millionaires Shortbread/ karamel shortbread
    Millionaires shortbread is echt een traktatie! Een heerlijke koekbodem, een karamellaag en een overheerlijk laagje chocolade. Meer hoef ik haast niet te zeggen toch? Het klinkt al overheerlijk! En dat terwijl ik het nog nooit had gegeten.. Maar dat was misschien maar goed ook. Want ik at er bijna te veel van!
  • Kaneelbroodjes, gemaakt met brioche deeg
    Ik bedacht me dat je van brioche brooddeeg ook heerlijke kaneelbroodjes kunt maken! Ik probeerde het uit en jeetje, dat is lekker! Heerlijke zoete broodjes die geschikt zijn voor een ontbijt, lunch of brunch!
  • Franse meringue schuimpjes – Pasen
    Aangezien Pasen voor de deur staat, besloot ik om Franse Meringue Schuimpjes te bakken in een paas thema! Ik heb gekozen voor een combinatie van konijntjes (of naja, paashazen natuurlijk), wortels en van het overgebleven schuim heb ik hartjes gemaakt. Het is heel eenvoudig, dit kan jij ook!
  • Lange Vingers – Zelf maken is het makkelijkste!
    Heb jij wens eens zelf lange vingers gebakken? Het is zo onwijs eenvoudig dat je haast gaan Lange Vingers uit de winkel meer wil. Het zijn heerlijke koekjes die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor de tiramisu. Ga jij aan dit slag met dit recept?
  • Pannenkoeken – maak ze helemaal zelf!
    Pannenkoeken, wie is daar nou niet mee opgegroeid? Een van de steevaste antwoorden van de meeste kinderen op de vraag ‘Wat zullen we vanavond eten’ is ‘pannenkoeken‘. En vandaag is het nationale pannenkoekendag. Het ideale moment ze te bakken! Je kunt ervoor kiezen om een pak pannenkoekenmix in de winkel te kopen. Maar het zelf…
  • Citroen Meringue taart met lemon curd!
    Deze Lemon Curd Meringue taart is opgebouwd met een lekkere koeklaag, een heerlijke lemon curd en afgemaakt met Italiaanse meringue. Klinkt eenvoudig? Dat is het ook! Hou je van citroen en Italiaanse Meringue, dan is dit een must bake!
  • Brioche brood, heerlijk zoet brood!
    Het maken van dit brioche brood is helemaal niet moeilijk! Dit heerlijke, van origine Frans brood, heeft iets weg van een cake. Er zitten namelijk zowel eieren, melk en boter in dit brooddeeg. Het is een heerlijk luchtig en zoet brood, wat je zo kunt eten, maar ook heerlijk is met een laagje Nutella of jam. Ga jij aan de slag met dit recept voor brioche brood?
  • Mijn favoriete kookboeken en bakboeken – 6 tips
    De makers van een kookboek of bakboek steken heel veel tijd in het maken van deze boeken. Het is een passie van de schrijver die hij of zij wil doorvertalen naar een boek, zodat dit voor iedereen beschikbaar wordt. De schrijver van het boek wil natuurlijk ook weten wat de lezers van het boek vinden! Daarom deel ik graag mijn favoriete bak- en kookboeken met jullie in deze kookboeken review blog!
  • Kleine gebakjes met Witte Chocolade Crème
    Wat is nou een goede naam voor dit mini gebakje? Ik kom er helaas niet op. Dus als jullie suggesties hebben, dan hoor ik het graag! Ik hou het tot die tijd maar op ‘kleine gebakjes met witte chocolade creme’. Deze gebakjes zijn gemaakt met een laagje zelfgebakken lange vinger, met een laag witte chocolade…
  • Blondies met witte chocolade
    Heb je nog nooit blondies gegeten? Een blondie smaakt smeuïg, een beetje naar boterkoek. In dit recept heb ik stukjes chocolade door het beslag gemengd, deze smelten tijdens het bakken, maar zodra het uithart, heb je weer harde stukjes witte chocolade. Een overheerlijke combinatie samen met de smeuïge blondie.
  • Perzik Crumble Taartjes
    Het taartje is opgebouwd door een laagje shortbread, een laag perzik, een laag Italiaans meringue schuim en afgetopt met een heerlijke crumble met yoghurtglazuur.
  • Peren in bladerdeeg jasje – lekker als dessert!
    Hoewel de temperatuur buiten weer begint te stijgen en het wel zomer lijkt, is het natuurlijk eigenlijk nog winter en daarbij horen heerlijke peertjes. Hoewel, wat mij betreft kan peer het hele jaar rond wel! Afgelopen weekend maakte ik deze leuke peren in bladerdeeg jasje. Ze zien er uit als kleine gebakjes, maar het is…
  • Cookie Dough Kwarktaart met eetbaar koekjesdeeg
    Afgelopen vrijdag plaatste ik een recept voor eetbare cookie dough online en daarin gaf ik al aan dat ik het had gemaakt, omdat ik een goed idee had voor een recept waarbij ik de cookie dough wilde gebruiken. Dat is deze cookie dough kwarktaart geworden. Een heerlijke koekjes bodem, lekkere laag kwarktaart met daarboven op…
  • Eetbaar koekjesdeeg – Heerlijke cookie dough!
    Je kunt mij echt wakker maken voor koekjesdeeg en als ik koekjes bak, moet ik oppassen dat niet de helft van het deeg al in mijn mond verdwijnt, voordat de koekjes gebakken zijn. Maar goed, het koekjesdeeg waarmee je normaal gesproken koekjes bakt, is niet heel goed voor je. Er zit rauw ei in en…
  • Custard Crumble Cake – Cake met custard poeder
    Het maken van deze custard crumble cake wat een spontaan idee, maar pakte onwijs goed uit! Ik had nog wat custardpoeder over en ik moest een beetje denken aan de custard cakejes die je kent vanuit de supermarkt. Deze wilde ik niet een op een namaken, vandaar dat ik het recept iets heb uitgebreid naar…
  • Pumpkin Spice Cake. Een heerlijke herfstige cake
    Deze week is het tijd voor een heerlijke pumpkin spice cake! Het is namelijk weer tijd voor de SwiepSwoepSwap van MandyandMore. Ik hoor je denken huh, SwiepSwoepWattes? De SwiepSwoepSwap is een foodblogswap georganiseerd door Mandy, waarbij je een recept van een andere foodblogger maakt. Neem eens een kijkje op de website van Mandy of zoek…
  • Aardbeienslofjes – kleine taartjes met zomerkoninkjes
    Sloffenbodem blijft een van de lekkerste taartbodems die er zijn. En hoe leuk is het om deze aardbeienslofjes te maken? Er zijn super veel momenten waarop je ze kunt serveren, denk aan Valentijnsdag, moederdag of vaderdag. Of gewoon om het begin van de zomer te vieren. Aardbeien noemen ze ook wel zomerkoninkjes en zijn echt…
  • Lemon curd slofjes met Italiaanse meringue
    Onlangs heb ik wat recepten gedeeld met Franse meringue, maar het leek me ook eens tijd om een suikerthermometer aan te schaffen zodat ik ook Italiaanse Meringue kan maken. En dat had ik absoluut eerder moeten doen. Want wat is Italiaanse Meringue lekker zeg! En Italiaanse Meringue matcht natuurlijk heel goed met Lemon Curd, vandaar…
  • Nutella Chocolate Chip koekjes
    Nutella Chocolate Chip koekjes: heerlijke chocoladekoekjes die gevuld zijn met nutella. Het stroomt uit het koekjes als je hem open breekt!
  • Tomaten Mascarpone soep
    Ik ben echt dol op soep! Je kunt het eigenlijk altijd eten, als lunch, diner of tussendoortje. Er zijn zo veel verschillende soepen te bedenken. In principe kun je (bijna) alles wat je over hebt in de koelkast wel verwerken in een soep. Gisteren kwam ik er achter dat we veel te veel tomaten hadden (iets met boodschappen bestellen en niet kijken wat er in huis is ..), en niets is zo lekker als een heerlijke tomatensoep. En niet zo maar tomaten soep, maar een tomatencrème soep met mascarpone. De soep staat binnen een half uurtje op tafel en is ideaal voor een koude zondag zoals vandaag. Wat is jouw lievelingssoep?
  • Blondies met Ruby en Witte Chocolade
    Vandaag deel ik een recept voor blondies met Ruby en Witte Chocolade! Kennen jullie de blondie al? Een soort tegenhanger van de brownie, maar dan zonder chocolade. Een misvatting is dat blondies juist altijd met witte chocolade zijn. In veel versies zit er wel witte chocolade door het beslag, maar in het beslag zelf dit…
  • Rozijnenscones
    Deze scones zijn zo lekker! Scones zijn een heerlijk van oorsprong Schots zoet broodje. En zeker niet moeilijk om zelf te maken. Binnen een klein uurtje staan ze bij je op tafel! Scones zijn zeker een must bij een high-tea of een Engelse afternoon tea. Meestal worden scones geserveerd met clotted cream, lemon curd of…
  • Slagroomslofjes
    Als je mij wakker moet maken voor een gebakje, dan mag dit zeker iets met een sloffenbodem zijn, heerlijk! Dit weekend maakte ik deze super schattige slagroomslofjes. De sloffenbodem is gevuld met amandelspijs, de slof is opgespoten met slagroom en versierd met de leuke sprinkels van Sprinkelicious. Ze zijn toch eigenlijk te leuk om op…
  • Cookiecups met Lemon Curd en Meringue
    Onlangs deelde ik een recept voor een heerlijke lemon curd. En wat gaat er nou beter samen met lemon curd dan meringue? Maar enkel lemon curd en meringue is ook niet top, het moet natuurlijk wel nog ergens in of op. En daarvoor heb ik heerlijke cookie cups gemaakt van heerlijk kruidig gingerbread deeg. Samen…
  • Lemon Curd
    Wist je dat het zelf maken van lemon curd heel eenvoudig is? Ik had het zelf nog nooit gedaan, maar stond er echt van te kijken hoe eenvoudig dit was. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig: citroen, boter, suiker, eieren en een flink portie geduld. Lemon Curd is een heerlijke fris zoete vulling voor taarten…
  • Pitabroodjes
    Pitabroodjes zijn echt heerlijk bij een Grieks gerecht of shoarma. Maar van die droge pitabroodjes uit de winkel wordt toch niemand blij? Gelukkig is het heel eenvoudig om zelf pitabroodjes te maken die ook nog eens veel lekkerder zijn dan de broodjes uit de winkel. Echt, als je deze hebt gemaakt, dan wil je geen…
  • Charlotte taart met bananenmousse
    Onlangs deed ik mee met een bakworkshop van Sarena Solari voor het goede doel. Hier maakten we een Charlotte taart, deze deelde ik al op Instagram, maar ik was nog niet helemaal tevreden over de taart. Het recept heb ik wat aangepast, ik heb een nieuwe vulling bedacht en ik heb de lange vingers zelf…
  • Zelf eierkoeken maken is heel eenvoudig!
    Het zelf maken van eierkoeken is heel eenvoudig! Ze staan binnen een half uurtje bij je op tafel. Waarom zou je zo nog kopen als het zó makkelijk is?
  • Appel Yoghurt Bowl
    Een yoghurt bowl ziet erg natuurlijk heerlijk uit. En nu we allemaal meer thuis zitten, hebben we ook meer tijd om te besteden aan ons ontbijt. Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten en hiermee de yoghurt bowl zo gezond/ongezond maken zoals je dat zelf wil. In dit geval heb ik gekozen voor een herfstige yoghurt…
  • Basisrecept suikerkoekjes met Royal Icing
    Uitsteek koekjes zijn zo leuk om te maken! Maar op de een of andere manier ook heel lastig als je het verkeerde recept hebt. Wist je dat op een pak koekjesmix in de winkel het recept staat om ze te maken, en vervolgens heel klein onderin het hoekje ‘wil je uitsteekkoekjes die de vorm behouden,…
  • Oh wat een jaar! Wij zijn verhuisd!
    Vandaag even geen bakpost. Na de bakemas (21 dagen kerst), ben ik even bakmoe en heb ik een korte pauze ingelast. Daarom leek het me wel tijd om een persoonlijke update te geven. Ik heb me eigenlijk nooit echt voorgesteld (dit vind ik eigenlijk ook heel eng, maar het moet er toch eens van komen).…
  • Eton Mess Cheesecake
    Met dit dessert zijn we alweer aangekomen bij de 21e dag van de bakemas. Wat ook betekent dat het vandaag tweede kerstdag is en dit meteen de laatste post van de bakemas is. Het was me wat, elke dag iets uploaden. Maar wat waren jullie reacties leuk, dus het was zeker de moeite waard! En…
  • Eton mess
    In het recept van afgelopen zondag hintte ik al een beetje op Eton Mess. Een deel van het meringue schuim voor de kerstmutsjes heb ik gebruikt om Eton Mess te maken. En wat is dit lekker zeg! Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor het kerstdessert, dan heb ik hier het perfecte recept voor je!…
  • Wentelteefjes van kerststol
    Onlangs zag ik een Amerikaanse blogster wentelteefjes (French Toast) maken van croissants. Dat leek me zo onwijs lekker, maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Wel bracht dat me op het idee om wentelteefjes te maken van kerststol. Er blijft tenslotte altijd wat over (of nee, je koopt/bakt teveel). En lekker dat dit is! Echt…
  • Viscocktail
    Heb je nog last-minute een idee voor een voorgerechtje nodig voor de feestdagen? Deze viscocktail is een hele goede optie! Een geüpgrade versie van een standaard garnalencocktail. Deze viscocktail is een heerlijke combinatie van gerookte zalm, Hollandse garnalen en rivierkreeftjes. Wat serveren jullie met kerst? Op Youtube zie ik vaak in december het fenomeen ‘Vlogmas’…
  • Sneeuwpopkoekjes
    Deze leuke koekjes zag ik afgelopen jaar op Pinterest voorbijkomen en ik dacht meteen: deze moet ik ook eens maken! Ze zien er toch te schattig uit? Ondanks dat de arme sneeuwpoppen aan het smelten zijn, blijven ze toch nog lachen 😉 . En daarnaast zijn ze ook nog eens heel eenvoudig om te maken…
  • Kerstmuts meringue schuimpjes
    Onlangs maakte ik sinterklaas meringue schuimpjes. Deze waren zo onwijs lekker dat deze in kerstvorm niet konden ontbreken tussen de kerstrecepten. Meringue wordt vaak gegeten met kerst tijdens het dessert, denk aan eton mess of pavlova, maar je kunt het kerstdessert ook opleuken met deze leuke kerstmutsjes. Of zet ze op de tafel tussen andere…
  • Kerststol met amandelspijs
    Kerststol is natuurlijk een echte traditie rondom de feestdagen. En wat is er nou leuker dan tijdens het kerstontbijt je eigen kerststol op tafel te zetten? De meeste kerstbroden uit de winkel vind ik niet lekker aangezien er vaak noten door het brood heen zitten, en dit vind ik dus zo vies in een brood.…
  • Bladerdeeghapjes met brie en truffel
    Truffel, ik ben er dol op! En ik vind het ook echt een ‘kerstig’ ingrediënt. Daarom wilde ik dit dan ook verwerken in een heerlijk hapje. Ik had nog nooit geprobeerd om truffel met brie te combineren, maar ik had beide producten over van andere recepten, dus één en één was twee. En dit was…
  • Kerstkransjes
    Wat is een kerst bakemas zonder kerstkransjes? Dat kan niet toch? Daarom vandaag een recept voor heerlijke kerstkransjes. Je kunt kerstkransjes natuurlijk gewoon in de winkel kopen (zoals bijna alles 😉 ) Maar niet gaat boven zelfgebakken kerstkransjes. Ook nog eens een leuke activiteit met de kinderen! Heerlijk met wat amandelschaafsel op de koekjes en…
  • Kerstman taart
    Deze taart is zo onwijs schattig, het is bijna zonde om deze kerstman aan te snijden en op te eten. Maar goed, dan mis je de heerlijke smaak, want hij is ook nog eens onwijs lekker! De taart is namelijk gevuld met speculaascrème en appel kaneel stukjes. Daarbij is de taart gemaakt in een springvorm…
  • Kaneelvingers
    Wat doe je nou met de restjes bladerdeeg als je de kerststerren hebt uitgestoken? Je maakt er kaneelvingers van! Heel simpel, maar zo lekker! Ook mijn kleine neefje van 1 heeft ze heel erg goed gekeurd! Je hebt ook bijna niets nodig om dit te maken, een stuk bladerdeeg, wat suiker en kaneel en een…
  • Biscuit maken en vullen
    Steeds vaker maak ik gevulde taarten, steeds weer met een andere vulling. Ik zag dat er op de website nog geen basisrecept stond voor een biscuit en uitleg over het vullen en afsmeren. Daar wordt het nu wel tijd voor! Onderstaande foto’s zijn de basis geweest voor een heerlijke kerstmantaart. Deze taart is gevuld met…
  • Gingerbread M&M koekjes
    Deze koekjes zien er toch te vrolijk uit? En ze zien er niet alleen heel leuk uit, ze zijn ook nog eens enorm lekker! De koekjes zijn nog een beetje zacht van binnen en knapperig van buiten. De toevoeging van de M&Ms zorgt ook nog eens voor een heerlijke chocolade smaak. Om in de kerstsferen…
  • Amuse – Carpaccio bonbon
    Hoe leuk zijn deze carpaccio bonbons op lepel? Ideaal om te serveren als amuse tijdens de feestdagen, of tijdens een ander (klein) feestje. Helaas mogen we nog altijd geen grote feestjes vieren. Hopelijk is dat heel snel weer verleden tijd! De carpaccio is gevuld met rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en truffelmayonaise. Hierop ligt nog een…
  • Bounty truffels
    Ik hou echt heel erg van kokos en dan met name van Bounty. Bij de meeste mensen thuis blijft de bounty juist als laatste over in de doos met celebrations, hier is hij het snelste op! Scheelt wel, op kantoor lust vaak niemand die, blijft er meer over 😉 Serveer ze tijdens de kerstdagen samen…
  • Jamkoekjes
    Deze jamkoekjes zien er toch te leuk uit? Leuk om met de kinderen te maken tijdens een regenachtige woensdagmiddag. Het zijn eigenlijk twee dunne koekjes met een laagje jam ertussen. Bij deze koekjes heb ik gebruik gemaakt van abrikozenjam, maar je kunt natuurlijk elke soort jam toevoegen die je wilt, de koekjes zelf zijn namelijk…
  • Kerstboom breekbrood
    Wil jij indruk maken tijdens een kerstborrel? Ga dan aan de slag met het recept voor dit kerstboom kaas – pesto breekbrood. Want wie houd er nou niet van veel kaas? De broodjes zijn gemaakt met een kant-en-klaar rol pizzadeeg, kaas mozzarella, pesto, knoflook en roomboter. Dus ook nog eens eenvoudig te maken. Op Youtube…
  • Mini kerst donuts
    Bij het zien van deze donuts wordt je toch spontaan blij? Ik kwam er laatst achter dat mijn wafelijzer ook platen heeft om mini donuts te maken. Stom dat ik dat nooit eerder had gezien, want dit is echt top! Om in de kerstsferen te blijven heb ik een aantal donuts omgetoverd tot rendier, sneeuwpop…
  • Hartige sterren met truffelcrème
    Ben je op zoek naar een lekker borrelhapje voor tijdens de kerstdagen én ben je dol op truffel? Zoek dan niet verder want deze hartige sterren met truffel crème zijn heel eenvoudig te maken en enorm lekker! Je hebt zelfs maar 5 ingrediënten nodig. Ze stonden hier op tafel samen met nog wat hapjes en…
  • Sneeuwpop pancakes
    Wat is er nou leuker dan pancakes tijdens het ontbijt? Juist: Sneeuwpop pancakes. Leuk voor de kinderen, maar ook voor jezelf. Waarom niet? :). Je komt ook meteen in de winterse sferen! Er ligt helaas steeds minder vaak een groot pak sneeuw waar we sneeuwpoppen van kunnen maken, dus dan doen we het maar met…
  • Gingerbread Koekjes
    Bakemas: 21 dagen kerst Op Youtube zie ik vaak in december het fenomeen ‘Vlogmas’ voorbij komen. Nu zal je mij nooit in mijn leven zien vloggen, maar hetzelfde principe kunnen we natuurlijk ook toepassen op het bakken, een ‘Bakemas’! Ik heb het iets verdraaid, in plaats van een regulier advent tussen 1 en 24 december,…
  • Het paard van Sinterklaas Taart
    Vandaag is het Sinterklaas! Mijn favoriete feest. Dit jaar vieren we het samen met ons neefje van 1, heerlijk die magie voor de kleintjes. Om in Sinterklaas sferen gekomen, ben ik aan de slag gegaan met een Sinterklaas taart. En dit keer staat niet Sinterklaas of Piet in het zonnetje maar het paard van Sinterklaas.…
  • Kruidnotenbrood
    Kruidnotenbrood, ja je hoort het goed! Of wil je het liever Pepernotenbrood of Sinterklaasbrood noemen, mag ook! Aangezien het zaterdag Sinterklaas is, is dit het perfecte recept om het weekend mee in te luiden. Het is een kruising tussen een suikerbrood en een kaneelbroodje, maar dan met stukjes kruidnoten en sinaasappel. Beter kan toch niet?…
  • Bagel met gepocheerde ei en zalm
    Nu we meer thuis zitten, hebben we ook meer tijd om uitgebreider te ontbijten en lunchen. Hoe doe je dat nou beter met een lekkere bagel, met verse zalm en een heerlijk gepocheerd eitje. Bestrijk de bagel met een laagje roomkaas, beleg hem met veldsla, zalm en een gepocheerd eitje. Eieren pocheren klinkt ingewikkeld, maar…
  • Banketletter
    Komende zaterdag is het alweer Sinterklaas. En wat hoort er net zo goed bij Sinterklaas als kruidnootjes en speculaas? Juist, een banketletter! Er wordt in de sinterklaasliedjes niet voor niets over gezongen ”een le-etter va-an banke-et” Of ook wel een amandelstaaf genoemd. Wist je dat het heel eenvoudig is om deze zelf te maken? En…
  • Chocoladekruidnoten
    Van chocolade kruidnoten kan ik dus echt niet afblijven. Is er iets nog verslavender dan dit? Daarom moet ik er ook niet teveel kopen of in een keer maken, want ze moeten op. Kent iemand dit probleem of ben ik de enige? Wist je dat het maken van chocoladekruidnoten heel eenvoudig is? Het enige wat…
  • Discodip kruidnoten
    Zoek je nog iets leuks om komend weekend te doen met kinderen? Dan ga je natuurlijk iets lekkers bakken! En aangezien Sinterklaas weer in het land is, kunnen lekkere kruidnoten natuurlijk niet ontbreken! Wat is er nou leuker dan je eigen kruidnoten versieren? Ook als volwassene vind ik dit leuk 🙂 Bak allereerst de kruidnootjes,…
  • Romige Bospaddenstoelensoep
    Wat is er lekkerder in deze koude dagen dan een kop verse soep? En dan met name zelfgemaakte soep. Een romige bospaddenstoelensoep past natuurlijk goed bij de herfst. Heerlijk als lunch, voorgerecht of met een broodje erbij ook als hoofdgerecht. Daarnaast is het ook een leuk recept voor de aankomende feestdagen, serveer het in mooie…
  • Sinterklaas Meringue
    Meringue is heel eenvoudig om te maken en je kunt er de leukste dingen mee doen! Er zijn verschillende soorten meringue, waaronder Franse, Zwitserse en Italiaanse Meringue. Bij de Zwitserse en Italiaanse versie verhit je de suiker en/of het gehele mengsel voordat je het gaat bakken. Bij de Franse versie klop je het eiwit stijf…
  • Griekse Mezedes
    En Mezze is een klein Grieks Hapje, het is een beetje vergelijkbaar met de Spaanse Tapas. Voor de Topmember Actie van Uit Paulines Keuken en Dodoni heb ik laatst allemaal verschillende kleine Griekse Hapjes gemaakt. Jullie hebben het recept van de Halloumi-Kaasbitterballen vast al voorbij zien komen! In deze post deel ik de recepten voor…
  • Halloumi-kaas Bitterballen
    In het recept van de Halloumi burgers zagen jullie al dat ik aan de slag mocht gaan met de producten van Dodoni. Hier zaten twee opdrachten aan verbonden, allereerst ‘Bedenk een lekkere maaltijd’ , de tweede is ‘Maak een lekker borrelhapje’. De maaltijd is de Halloumiburger met fetaspread en broodjes van Griekse Yoghurt geworden, maar…
  • Appelstroop Koekjes – Perfect voor de herfst!
    Het is weer tijd voor een nieuwe editie van de SwiepSwoepSwap! Nu hoor ik je denken: ‘huh, wat is dat?’ Hoog tijd om #swiepswoepswap op te zoeken op Instagram en om je aan te melden voor de volgende editie bij Mandy and More (klik hier). Deze maand werd ik gekoppeld aan ‘Een beetje van Zus‘…
  • Brownie Kruidnoten
    De laatste dagen zie ik regelmatig een kruidnoten brownie op Instagram langskomen. Een tijdje terug heb ik het juist omgedraaid en brownie kruidnoten gemaakt. Nu hoor ik je denken huh? wat is het verschil? Nou deze kruidnoten zijn gevuld met een stukje brownie. Dat klinkt heerlijk & dat is het ook! En helemaal niet moeilijk…
  • Halloumi Burgers
    Onlangs mocht ik aan de slag gaan met de producten van Dodoni, als topmember van Uit Paulines Keuken. En jeetje, wat heeft Dodoni lekkere producten! Er werd hier een tasje thuisbezorgd met daarin Halloumi, Feta, Tzatziki en Griekse Yoghurt. Aan ons de uitdaging om daar een heerlijk recept van te maken en te delen! Dat…
  • Tomaten Feta Spread
    Ben je op zoek naar een heerlijke smeersel voor op een stokbroodje bij de borrel, of misschien wel als sausje voor op een burger? Zoek dan niet verder en ga aan de slag met dit recept voor tomaten feta spread, met daarin zongedroogde tomaatjes. De spread is binnen een paar minuten klaar, dus ook ideaal…
  • Kruidnoot Truffels
    Sinterklaas is echt mijn favoriete tijd van het jaar, jullie kunnen nog vele Sinterklaasrecepten verwachten. 🙂 Vandaag is het tijd voor een heel eenvoudig, maar enorm lekker recept: kruidnoot truffels! Een heerlijke zachte vulling van gekruimelde kruidnoot, omringd door een laagje chocolade. Loopt het water al bij jullie in de mond? Wat is jullie favoriete…
  • Kruidnoten kwarktaart – Een heerlijke kruidnoten taart
    Deze kwarktaart is een van de lekkerste taarten die ik in tijden heb gegeten Wil jij deze heerlijke kwarktaart zelf bakken? Ga dan aan de slag met dit recept voor de kruidnoten kwarktaart. De kwarktaart bodem is gemaakt van kruidnoten.

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: