IJskoekjes met Daim chocolade

by bakkenmetlisanne

Misschien ken je ze wel, van die ijskoekjes. Een koek met daartussenin een heerlijk laagje ijs en onderop weer een koek. Misschien ook wel bekender als Ijs Sandwiches. Dat leek me met dit warme weer nou echt perfect om te maken toen ik de vraag kreeg of ik een lekker recept wilde maken met Daim chocolaatjes. Dus dat werd de basis voor deze Ijskoekjes met Daim Chocolade. Daim ken je misschien wel van de Ikea. Daim is een Zweeds chocolademerk, dus misschien niet zo gek dat je het associeert met de Ikea, maar het is veel meer dan dat! Je kunt Daim dan ook niet alleen bij de Ikea kunt halen, maar ook bij gewoon bij de Jumbo, bij Crisp en bij de Xenos. 

Ken je Daim nog niet? Het is chocolade met boteramandel/ karamel. Heerlijke chocolaatjes die je niet kunt laten liggen als je er al eentje hebt gehad. Je kunt ze kopen in een grote zak met verschillende kleine chocolaatjes of als 4-pack met grotere repen. Voor dit recept kun je in principe beide gebruiken. Je hebt overigens helemaal geen ijsmachine nodig om dit ijs te maken. Alleen slagroom, gecondenseerde melk en eventueel een scheutje vanille extract.

Daim chocolade ijs koekjes

Wat voor koekjes voor deze ijskoekjes met Daim Chocolade?

Je kunt natuurlijk kiezen voor allerlei soorten koekjes, zo lijken me chocolate chip koekjes ook heerlijk. Maar in dit geval heb ik gekozen om deze appelstroop koekjes als basis te nemen. Dit omdat ik dacht dat de kruidige karamelsmaak van de chocolade goed zou smaken bij de appelstroop/ kaneel. En dat deed het absoluut! Ik zou wel de koekjes bakken en op het laatste moment er een bolletje ijs tussen doen. Als je de koekjes er bij invriest, dan worden ze wat hard, waardoor ze net wat minder lekker zijn.

Ijskoekjes met daim chocolade
Ijskoekjes met Daim chocolade

Ijskoekjes met Daim chocolade

Zin in een lekkere, verkoelende snack? Maak deze heerlijke ijskoekjes met Daim Chocolade. Eenvoudig, zonder ijsmachine.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Dessert
Porties 6 stuks

Equipment

 • Ruimte in de vriezer
 • Een afsluitbare bak die in de vriezer kan
 • Keukenmachine met garde

Ingrediënten
  

 • 397 ml. gecondenseerde melk = 1 blikje
 • 500 ml. slagroom
 • 100 gram Daim chocolade
 • Scheutje vanille extract
 • 1 maal recept voor appelstroop koekjes Zie notities

Instructies
 

 • Zorg dat je de appelstroop koekjes klaar hebt liggen.
 • Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Klop in een andere kom de gecondenseerde melk tot een stevig mengsel. Dit zal niet helemaal stijf worden, maar je ziet wel een verschil met de dunnere melk.
 • Schep de gecondenseerde melk en de slagroom bij elkaar en roer dit voorzichtig door, zonder te veel lucht te verliezen. Breng eventueel op smaak met een scheutje vanille extract.
 • Hak de daim chocolade koekjes in stukjes en roer dit door het ijs heen.
 • Doe dit in een afsluitbare bak en laat dit bij voor keur een hele nacht bevriezen.
 • Pak een koekje, doe hier een bolletje ijs op en druk aan met een ander koekje.

Notities

Het recept voor de appelstroop koekjes vind je hier
Trefwoord Dessert, Ijs, Ijskoekjes, Daim

You may also like