Vandaag deel ik dit heerlijke recept voor een witte chocolade kwarktaart. Onlangs kreeg ik van Kroon op het Werk een tof pakket opgestuurd van Bonne Maman vol met producten voor een heerlijke high tea. Dat natuurlijk niet helemaal zonder reden: binnenkort staat moederdag op de stoep. En wat is nou een betere gelegenheid om een heerlijke high tea te bereiden, dan het te doen voor je moeder tijdens moederdag? Het pakket zat vol heerlijks: van verschillende soorten thee & jam, madeleines, mini muffins, salted caramel tartelettes tot zelfs een kleine theepot!
Ik besloot om van twee van de ingrediënten een heerlijk taartje te maken & dat werd deze witte chocolade kwarktaart. En het werd niet zomaar en kwarktaart: het idee was om een soort fraisier te maken, maar dan in plaats van aardbeien aan de zijkant, de Bonne Maman Sweet Hearts. De bodem is gemaakt van een laagje bastognekoekjes en bovenop de kwarktaart ligt een laagje rode vruchten fruitspread. Dit is een soort jam, maar omdat het minder suiker bevat, mag dit geen jam heten & heet het fruitspread.
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kroon op het Werk en Bonne Maman
Witte Chocolade Kwarktaart maken
De basis van deze witte chocolade kwarktaart is eigenlijk hetzelfde als die van de kruidnoten kwarktaart, wat overigens een van de meest populaire recepten op de blog is. En terecht! Maar aangezien je kruidnoten maar een paar maanden per jaar kunt krijgen (hoewel, tegenwoordig van augustus tot december), heb ik deze vervangen door bastogne koekjes. Bijna hetzelfde! Omdat de taart een onderdeel werd van een high tea, heb ik een extra kleine springvorm gebruikt en het recept dus gehalveerd. De springvorm is 16 cm en hoog. Heb je geen hoge springvorm? Je kunt de springvorm verhogen door acetaatfolie aan de zijkant van de springvorm toe te voegen.
Witte Chocolade Kwarktaart
Equipment
- Springvorm 15-18 cm
- Bakpapier
- Acetaatfolie
Ingrediënten
- 200 gram magere kwark
- 150 ml slagroom
- 50 gram suiker
- 4 baadjes gelatine
- 100 ml halfvolle melk
- 1 tl vanille extract
- 130 gram bastogne
- 1 el Bonne Maman Rode vruchten fruitspread
- 4 Bonne Maman Sweet Hearts
- 200 gr aardbeien
Instructies
- Verkruimel de bastogne in een keukenmachine of met de hand. Smelt ondertussen de boter en mix dit met de gekruimelde koekjes.
- Bekleed de springvorm met het bakpapier op de bodem en verdeel hier de gekruimelde koekjes over. Zet dit in de koelkast terwijl je de kwark-laag maakt.
- Laat de gelatine weken in een bakje koud water voor 10 tot 15 minuten.
- Klop de slagroom totdat deze bijna stijf is, voeg vervolgens de suiker toe. Klop in een aparte kom de kwark los en voeg ook deze toe aan de slagroom.
- Verwarm 100 ml melk in een pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg dit een voor een toe aan de melk. Roer dit door de melk heen totdat het volledig is opgelost. Voeg dit toe aan het kwarkmengsel.
- Smelt de witte chocolade en voeg ook dit toe aan het kwarkmengsel.
- Knip een strook acetaatfolie op maat van de buitenrand van de springvorm en zet dit in de springvorm.
- Snij de Bonne Maman Sweet Hearts doormidden in de lengte, zodat het hartjes blijven, maar ze iets dunner zijn. Zet deze aan de zijkant tegen het acetaatfolie aan.
- Verdeel het kwarkmengsel over de koekjes bodem en laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Verdeel de fruitspread met een lepel over de kwarktaart heen en versier met verse aardbeien