Dessert

Ben jij een echte zoetekauw? En dol op heerlijke zoete desserts? Op deze pagina vind je een overzicht van alle nagerechten op BakkenMetLisanne.

Skyramisu met Lemon Curd / Citroen Tiramisu

Skyramisu met lemon curd

Heel eenvoudig en heel lekker! Dat is een mooie samenvatting van de skyramisu met lemon curd. Ik wilde een gezond toetje maken voor de paasdagen en dat is hiermee wel (deels) gelukt! Heerlijke romige skyr met zelfgebakken lange vingers en zelfgemaakte lemon curd. Om het af te maken heb ik wat Schuddebuikjes bovenop gestrooid.

Eton mess

In het recept van afgelopen zondag hintte ik al een beetje op Eton Mess. Een deel van het meringue schuim voor de kerstmutsjes heb ik gebruikt om Eton Mess te maken. En wat is dit lekker zeg! Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor het kerstdessert, dan heb […]

Herfst Skyramisu met appel

Huh, Skyramisu? Ja, je leest het goed! Een tiramisu, maar in plaats van met mascarpone en slagroom met een slankere variant. Namelijk Skyr! En ik hou niet zo van koffie, daarom is deze Skyramisu helemaal in het thema van de herfst met appel, kaneel en rozijnen. Het is […]

Chocolademousse

Wil je indruk maken op je gezelschap met een lekker dessert dat redelijk gezond is en heel makkelijk te maken is? Ga dan aan de slag met dit recept voor chocolademousse! Je hebt maar 3 ingrediënten nodig en met een beetje geluk heb je deze ook gewoon in […]

Bananensplit met zelfgemaakt bananenijs

Met dit warme weer is een heerlijk verkoelend ijsje natuurlijk alles wat je wil! Lactosevrij roomijs is vrij lastig te vinden, daarom maak ik het meestal zelf. Deze keer is het bananenijs geworden, geserveerd bij samen met banaan, aardbeien en chocoladedrops. Een overheerlijke bananensplit! Je kunt er ook voor kiezen om de chocolade te smelten en dit over de bananenboot heen te gieten

Aardbeientartelettes

Lekkere zomerse gebakjes, aardbeientartelettes! Met een zandbodem, gevuld met aardbeienmousse en plakjes aardbeien. Als dat geen goede combinatie is! En met deze hete temperaturen is zo’n fris fruitgebakje natuurlijk altijd goed! Onlangs plaatste ik al een recept voor de aardbeienmousse. Dit kun je gebruiken om de tartelettes te vullen. Naast een aardbeientartelette kun je dit recept natuurlijk gebruiken voor verschillende soorten fruit. Wat dacht je van frambozen of bosvruchten? Of je kunt ook de tartelettes ook vullen met een (witte) chocolademousse

Aardbeienmousse

Aardbeien zijn wel echt mijn ultieme lievelingsfruit. Daarom probeer ik er in de zomer ook zo goed mogelijk van te genieten en de aardbeien te verwerken in heerlijke recepten. Vandaag op het menu: aardbeienmousse. Een heerlijk dessert, maar je kunt de aardbeienmousse ook verwerken als taart vulling. Je hebt maar een kwartiertje nodig om het recept te maken (buiten de tijd dat het nodig heeft om op te stijven).

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.