Spoom met citroen sorbet

by bakkenmetlisanne

Vandaag deel ik dit recept voor spoom met citroen sorbet! Spoom is een tussengerecht om de smaakpapillen te neutraliseren. Deze gang wordt doorgaans geserveerd bij een meer gangen menu, tussen het voor/tussengerecht en het hoofdgerecht. Was het voorgerecht bijvoorbeeld redelijk pittig, of matcht het niet goed bij het hoofdgerecht? Dan is het tijd om ervoor te zorgen dat je smaakpapillen weer op “nul” beginnen. En dat doe je met een heerlijke spoom! De traditionele versie wordt gemaakt met citroen sorbetijs en prosecco of een andere mousserende wijn. Nu drink ik zelf geen alcohol. Maar gelukkig hebben we daar ook een oplossing voor, spa rood! Dit geeft hetzelfde mousserende effect, maar dan zonder alcohol. Ideaal toch!

De traditionele versie wordt met citroen sorbetijs gemaakt, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld mango sorbetijs of frambozen te maken. Dat zal ook een hele lekkere combinatie geven! Maar in dit geval heb ik gekozen voor een standaard variant met citroen sorbet. Wellicht komt er in de toekomst nog wel een andere versie online!

Spoom met citroen sorbet

Spoom met citroen sorbet maken

Je maakt de spoom met citroen sorbet door citroenijs in een blender te mixen samen met een mousserende wijn of spa rood (Voor de alcoholvrije versie). Dit is eigenlijk het enige wat je hoeft te doen. Makkelijker kan haast niet toch? Zorg er wel voor dat je het ijs een paar minuten van te voren uit de vriezer haalt, zodat je het wat makkelijker uit de bak kunt scheppen.

Daarnaast is het belangrijk dat je het vlak voor het serveren maakt. Anders smelt het ijs vanzelfsprekend te ver, waardoor het smaakeffect van de spoom wat minder wordt. Het is dus bijna vanzelfsprekend dat je het eigenlijk niet kunt bewaren. Meteen opdrinken dus!

Spoom met Citroen sorbet
Spoom met citroen sorbet

Spoom met Citroen sorbet

Spoom is een tussengerecht om de smaakpapillen te neutraliseren. Het wordt traditioneel gemaakt van mousserende wijn (prosecco of campagne) en sorbetijs van citrusvruchten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Tussengang
Porties 2 Personen

Equipment

  • Blender
  • Champagneglazen

Ingrediënten
  

  • 175 gram citroen sorbetijs
  • 100 ml. prosecco of spa rood

Instructies
 

  • Haal het citroenijs uit de vriezer en laat het even op temperatuur komen.
  • Doe het citroenijs in de blender samen met de prosecco. Mix dit, met behulp van de blender, goed door elkaar
  • Giet het mengsel in de glaasjes en vul eventueel nog aan met wat extra prosecco.
Trefwoord Spoom, Tussengerecht

Ben je benieuwd naar meer kerstrecepten? Hier vind je een overzicht met alle recepten!

You may also like