Zelf crepes maken

by bakkenmetlisanne

Een tijdje geleden deelde ik een review over een suikerspinmachine. De Beste Keukenmachine vroeg me daarna om ook een review te schrijven over de Gadgy Crepemaker. Hij kwam snel binnen en om je een kleine spoiler te geven: ik ben enthousiast! Je kent het vast wel, van die echte Franse crepes die super dun zijn. Wij kennen natuurlijk de pannenkoeken, maar deze zijn net iets dikker, waardoor je toch een andere beleving krijgt. Ik wilde het dan ook wel eens ervaren hoe het zelf crepes maken zou zijn!

Gadgy crepemaker

De crepe maker heeft een mooi en modern ontwerp dat in elke keuken past en waarmee iedereen zelf crepes kan maken! Er zit een antiaanbaklaag op het kookoppervlak, dat ervoor zorgt ervoor dat de crepes gemakkelijk loslaten. Hierdoor hoef je maar minimaal olie en boter te gebruiken, waardoor de crepes niet zo vet worden. Ook maakt dit het schoonmaken een fluitje van een cent. Bij de crepe maker krijg je een spatel en een beslagverdeler. Die laatste is wel echt een must, je giet een beetje beslag op de crepemaker en draait hier snel een mooie grote crepe van. Aangezien de crepes vrij dun zijn, moet je wel snel werken.

Nu denk je misschien: “weer een apparaat voor in de keuken waar je maar 1 ding mee kan maken”, maar naast crepes, kun je bijvoorbeeld ook tortilla’s, wraps en blini’s maken op het apparaat. Deze staan zeker op mijn lijstje om hierna uit te proberen! Ook is het apparaat geweldig voor feestjes, zo is hij afgelopen week mee geweest naar de zomer barbecue op het werk en hebben we 20 heerlijke crepes gebakken. Met wat vers fruit hadden we snel een heerlijk toetje!

Zelf crepes maken

Maar hoe maak je de crepes?

Je dacht toch niet dat ik je, op een bakblog, alleen met een review liet zitten? Er komt natuurlijk ook een heerlijk recept aan voor de crepes! Ik besloot om crepes met nutella en banaan te maken, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten maken: wat dacht je van aarbeien met chocolade of hartige crepes met ei en kip? Er zijn genoeg variaties te bedenken, laat je fantasie maar vrij 🙂

Het kan even duren voordat je de juiste techniek onder de knie hebt om dunne en gelijkmatige crepes te maken. Wees geduldig en oefen een beetje totdat je de juiste consistentie en baktijd hebt gevonden. Hou maar in je hoofd, net als bij pannenkoeken: de eerste mislukt misschien wel.

Zelf crepes maken

Zelf crêpes maken

Zelf crepes maken is helemaal niet moeilijk, helemaal niet met een goede crepemaker! Ik geef je een heerlijk recept voor crepes met nutella, banaan en pistachenoten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Dessert
Porties 6 stuks

Equipment

 • Crepemaker

Ingrediënten
  

 • 250 gram bloem
 • 30 gram kristalsuiker
 • 500 ml melk
 • 3 eieren
 • Beetje olie
 • Snufje zout

Instructies
 

 • Doe de bloem in een grote kom en voeg het zout en de suiker toe.
 • Breek de eieren in het kuiltje en klop ze lichtjes met een garde. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft kloppen om klontjes te voorkomen.
 • Dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag ongeveer 30 minuten rusten. Dit helpt om luchtbellen uit het beslag te verwijderen en zorgt voor lichtere crepes.
 • Verwarm de crepe maker en vet heel licht in met een beetje olie.
 • Giet een kleine hoeveelheid beslag in het midden van de pan en verdeel het beslag met de beslagverdeler. Je moet snel werken, dus het kan even duren voordat je het onder de knie hebt. Je wilt een dunne laag beslag krijgen, dus voeg niet te veel beslag toe.
 • Bak de crepe gedurende ongeveer 1-2 minuten, of totdat de randen licht beginnen te bruinen en de bovenkant droog is. Gebruik een spatel om voorzichtig de crepe om te draaien en bak de andere kant nog 1-2 minuten.
 • Haal de crepe uit de pan en leg deze op een bord. Herhaal het proces met de rest van het beslag totdat alle crepes gebakken zijn.
 • Serveer met de gewenste topping.
Trefwoord Crepes

Opslaan?

Heb ik je geïnspireerd en wil je een crepemachine aanschaffen? Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je er van vond! Vind je het leuk om meer van mijn recepten te zien? Je kunt me volgen op Instagram op mijn account @Bakkenmetlisanne. Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je met tagt op Instagram of Facebook in het eindresultaat! 

You may also like