Paashaas Cupcakes

by bakkenmetlisanne

Persoonlijk vind ik Pasen een hele leuke feestdag. Ik ben verder niet gelovig, dus vier het niet als een Christelijke feestdag, maar als kind vond ik het altijd geweldig om paaseieren te zoeken. Helaas ben ik inmiddels volwassen geworden en verstopt tegenwoordig niemand meer paaseieren voor me. Mocht je het voor me willen doen? Laat het me even weten ;). Om het verlies van de paaseieren te compenseren ben ik maar aan de slag gegaan met paashaas cupcakes. En ik moet zeggen dat deze cupcakes net zo goed zijn als paaseieren. Nou oke, bijna net zo goed dan. Paaseieren blijven mijn favoriet!

paashaas cupcakes

Hoe maak je paashaas cupcakes?

Deze cupcakes zijn gemaakt van een basis chocolade cupcake met hier bovenop een citroen botercrème. De oortjes van de paashaas zijn gemaakt van marshmallows. Dit ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is absoluut niet moeilijk om deze paashaas oren te maken. Je hebt een paar marshmallows en roze eetbare glitter nodig. Strooi deze glitter op een bordje, maak een schaar goed schoon en knip de marshmallows diagonaal doormidden. De binnenkant van deze marshmallow plakt een beetje, dit kun je perfect in de glitters duwen. Deze blijven vervolgens plakken op de plekken waar het moet. Zo maak je de perfecte oortjes! Duw ze vervolgens in de botercrème. Als je de cupcakes vervolgens even in de koelkast zet dan heeft de botercrème de kans om uit te harten en blijven de oortjes goed staan. Je kunt de cupcakes overigens daarna beter uit de koelkast halen, anders kunnen ze uitdrogen. Zonde!

Deze cupcakes zijn gemaakt van een standaard cupcakebeslag/botercrème. Wil je graag een melkvrije versie maken? Hier heb ik ook een goed recept voor online staan!

Hoe zorg je dat de cupcakes niet uitlopen?

Misschien heb je het wel eens gehad, je vult de cupcake vormpjes precies tot de helft of tot driekwart, je zet ze in de oven en ze komen er uit als een soort overstroomde, platte cupcakes. Dat overkwam mij ook wel eens toen ik net begon met bakken. Dit was echter heel eenvoudig te verhelpen: je moet namelijk een goede cupcake bakvorm gebruiken*. Hier zet je de cupcakes vormpjes in voordat je ze vult. Zo kan het geen enkele andere kant op dan naar waar je ze naar toe wil hebben: omhoog! Zijn je cupcakes toch nog wat te bol naar je zin? Als je de cupcakes uit de oven haalt kun je ze, zolang ze warm zijn, platdrukken met een glas. Zo zijn ze alsnog perfect rond!

paashaas cupcakes

Paashaas cupcakes

Pasen staat voor de deur! En hoe kun je pasen nou leuker beginnen dan met paashaas cupcakes? Je maakt ze eenvoudig!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Dessert
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

Cupcakes

  • 70 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 1,5 ei
  • 100 gr bloem
  • 5 gr bakpoeder
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 40 ml. melk
  • 10 gr cacao

Botercrème

  • 80 gr eiwit
  • 160 gr kristalsuiker
  • 240 gr roomboter
  • 1 tl citroensap of vanille extract
  • 50 gr kokosrasp
  • 10 marshmallows
  • Roze eetbare glitters

Instructies
 

Cupcakes

  • Mix de eieren samen met het zout en de suiker/vanillesuiker voor 5 minuten op de hoogste stand. Op deze manier klop je lucht in de eieren. Het mengsel zal langzaamaan verkleuren en lichtgeel/wit worden.
  • Voeg vervolgens de melk en zonnebloemolie toe en als laatste de bloem, de cacao, het zout en de bakpoeder. Mix dit goed door elkaar totdat je een mooi egaal mengsel hebt. Het mengsel is wat dunner ten opzichte dat wat je misschien gewend bent, maar dit klopt!
  • Verdeel de cupcake vormpjes in het bakblik (kan ook zonder, maar met heb je meestal het mooiste resultaat). Vul alle vormpjes voor ongeveer 2/3e met beslag.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.

Botercrème

  • Doe de suiker en het eiwit in een hitte bestendigde kom en verwarm dit tot de suiker is opgelost. Dit kun je even testen door wat tussen je vingers te nemen. Voel je geen suiker meer? Dan is het opgelost!
  • Klop het eiwit nu stijf met een mixer. Dit duurt ongeveer 10 minuten en het eiwit mag niet uit de kom vallen als je het op zijn kop houdt.
  • Voeg dan stukje voor stukje de boter toe en mix tot je een mooie botercrème hebt. Als laatste voeg je of het citroensap of de vanille extract toe.
  • Doe de botercreme in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcake. Dip dit in de kokosrasp
  • Knip een marshmallow diagonaal door en dip de plakkende kant in de roze glitter.
  • Steek deze in de botercreme en laat even opstijven.
Trefwoord Cupcakes, Pasen, Botercreme

Paashaas cupcakes opslaan?

Heb ik je geïnspireerd en wil je het recept voor deze paashaas cupcakes? Dit kan heel makkelijk door op een van de foto’s in deze blog te klikken, je slaat hem eenvoudig op op Pinterest. Vind je het leuk om meer van mijn recepten te zien? Je kunt me volgen op Instagram op mijn account @Bakkenmetlisanne. Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je met tagt op Instagram of Facebook in het eindresultaat!

* Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je op deze link klikt en iets koopt, krijg ik een klein deel van het aankoopbedrag zonder dat het jou iets extra’s kost. Hiermee kan ik een klein deel van de kosten van het online houden van de blog mee betalen.

You may also like