Scones met rode vruchtenspread

by bakkenmetlisanne

Komende zondag is het alweer moederdag. De ideale gelegenheid om je moeder te verrassen met een heerlijk ontbijt op bed. En hoe kun je de dag nou beter beginnen dan met scones met rode vruchtenspread? Scones kun je heel eenvoudig zelf maken, dus zelfs als je op zoek bent naar een makkelijk moederdag ontbijt, zijn deze scones ideaal! Onlangs kreeg ik van Kroon op het Werk een rijkelijk gevuld pakket opgestuurd van Bonne Maman vol met producten voor moederdag. Eerder maakte ik daar al deze witte chocolade kwarktaart mee, vandaag is het de beurt aan deze scones. Wist je trouwens dat als je deze witte chocolade kwarktaart combineert met de scones, je een heerlijke basis hebt voor een high tea? Tipje van de dag!

Voor dit recept heb ik de rode vruchten minder fruit, minder suiker gebruikt. Dit is een soort jam (wegens het suikergehalte mag het geen jam heten), vandaar de “minder suiker” in de naam.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kroon op het Werk en Bonne Maman

Scones met aardbeienspread
Scones met aardbeienspread

Hoe bewaar je scones?

De scones zijn het lekkerste als ze net gebakken zijn! Maar wil je ze toch iets langer bewaren? Verpak ze dan luchtdicht en bewaar ze buiten de koelkast. Je kunt ze dan een dag bewaren! Overigens is het maken van deze scones zou eenvoudig dat ik ze eigenlijk niet eerder zou maken, maar pas op het moment dat je ze nodig hebt. Zo weet je zeker dat ze vers zijn! De rode vruchtenspread en eventuele clotted cream voeg je pas toe net voordat je ze serveert.

Scones bij een high tea
Scones bij een high tea
Ontbijt op bed voor moederdag met scones
Ontbijt op bed voor moederdag met scones
Scones met aardbeienspread

Scones met rode vruchtenspread

Het perfecte ontbijtje of perfect voor tijdens een traditionele high tea: scones! Serveer ze met rode vruchtenspread of jam, wat het helemaal af maakt!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt, High tea
Keuken Groot-Brittannie, Brits
Porties 9 stuks

Ingrediënten
  

 • 320 gram zelfrijzend bakmeel
 • 60 gram boter
 • 45 gram suiker
 • Snufje zout
 • 160 ml melk + 10 ml voor het bestrijken
 • 1 el Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Rode vruchten pers scone

Instructies
 

 • Meng de boter met het zelfrijzende bakmeel. Zorg er hierbij voor dat het meel wat kruimelig wordt.
 • Voeg vervolgens de suiker en het zout toe. Meng dit geheel met elkaar. Voeg vervolgens de 160 ml melk toe en kneed het deeg. Dit kan met een keukenmachine met een deeghaak, of gewoon met je handen.
 • Maak vervolgens een bol van het deeg en rol dit uit tot ongeveer 2 centimeter dik. Verdeel dit deeg vervolgens in stukjes van ongeveer 3 centimeter breed. Je kunt hiervoor een uitsteker van 3 centimeter gebruiken, maar mocht je deze niet hebben is verdelen met je hand zeker ook mogelijk! Uit het deeg kun je ongeveer 9 scones maken, een beetje afhankelijk van hoeveel deeg je gebruikt per scone.
 • Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat er genoeg plek is tussen de scones, want door het bakken zullen ze wat groter worden & dan blijven ze misschien aan elkaar plakken. Zonde! Als laatste bestrijk je de scones met de melk.
 • Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden en bak de scones voor 14-16 minuten totdat ze goudbruin zijn.
 • Serveer de scones met clotted cream en fruitspread of jam
Trefwoord high tea, scones, Kerstontbijt, Moederdag, aardbeien spread

Scones met rode vruchtenspread opslaan?

Heb ik je geïnspireerd en wil je het recept voor deze scones? Dit kan heel makkelijk door op een van de foto’s in deze blog te klikken, je slaat hem eenvoudig op op Pinterest. Vind je het leuk om meer van mijn recepten te zien? Je kunt me volgen op Instagram op mijn account @Bakkenmetlisanne. Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je met tagt op Instagram of Facebook in het eindresultaat!

You may also like