Witte chocolade aardbei koekjes

by bakkenmetlisanne

Het wordt langzaamaan weer voorjaar! Dit betekent dat de zon weer meer gaat schijnen en mijn bak-zin ook weer een beetje terug komt. Ik moet zeggen dat deze namelijk een beetje in een winterslaap zat. Onlangs vroeg Bas Boer Noten of ik weer iets lekkers wilde maken met een van hun ingrediënten & dat was de perfecte mogelijkheid om weer eens aan het bakken te slaan. Na wat rondneuzen op de website was het idee voor deze witte chocolade aardbei koekjes geboren.

Het is dan wel geen aardbeienseizoen, maar dat is helemaal geen probleem. In dit recept wordt namelijk gebruik gemaakt van gevriesdroogde aardbeien. Deze stukjes aardbei zijn door het vriesdogen erg zoet, dus je hebt maar een klein handje nodig voor de perfecte koekjes! Daarnaast zitten er geen melk/pure chocolade stukjes in deze koekjes, maar juist witte chocolade om er eens een hele andere twist aan te geven! Toch zin in normalere chocolate chip cookies? Daar is natuurlijk ook een heerlijk recept voor!

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met BasBoerNoten

Witte chocolade aardbeien koekjes

Hoe krijg je perfecte ronde koekjes?

Om hele mooie ronde koekjes te krijgen die nog een beetje chewy en niet te taai zijn, bak je de koekjes totdat ze net aan gaar zijn. De buitenrand moet een beetje gekleurd zijn, maar de binnenkant is nog erg zacht. Doordat ze nog zo zacht zijn, heb je de kans om na het bakken de koekjes terug te krijgen naar een mooie ronde vorm. Dit doe je door een grote ronde koek uitsteker over de koekjes heen te zetten en zo hard rondjes te draaien. Je zult zien dat het koekje mooi rond wordt. Als je ze vervolgens laat afkoelen worden de koekjes hard en zijn ze mooi rond. Pas dit trucje wel meteen na het bakken toe, zodra de koekjes hard zijn dan kun je dit namelijk niet meer doen. Dan gebeurt er niets en/of je koekje breekt. Dat zou natuurlijk zonde zijn!

Witte chocolade aardbei koekjes

Deze witte chocolade aardbeien koekjes zijn een soort chocolade chip koekjes, maar dan met witte chocolade en stukjes aardbei. Een top combi!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Dessert, Koekjes
Porties 12

Equipment

 • Grote koekuitsteker
 • Ijsschep
 • Bakplaat met bakpapier

Ingrediënten
  

 • 220 gram bloem
 • 125 gram roomboter
 • 125 gram kristalsuiker
 • 100 gram lichte basterdsuiker
 • 8 gram vanille suiker
 • 6 gram bakpoeder
 • snufje zout
 • 1 ei
 • 100 gram witte chocolade chips
 • 10 gram gevriesdroogde aardbeien

Instructies
 

 • Mix de boter samen met de kristalsuiker, basterduiker en de vanille suiker
 • Voeg vervolgens het ei, de bloem, de bakpoeder en het snufje zout toe. Mix dit samen tot een samenhangend deeg.
 • Breek de stukjes gevriesdroogde aardbei in kleinere stukjes, voeg dit toe aan het deeg.
 • Voeg als laatste de witte chocolate chips toe.
 • Verwarm de oven voor op 175 graden (boven en onder warmte) of op 160 graden (hetelucht)
 • Bekleed een bakplaat met bakpapier
 • Heb je een ijsschep? Dit is ideaal voor gelijke koekjes. Maak met de ijsschep gelijke balletjes. Heb je deze niet? Je kunt natuurlijk ook gewoon uit de hand op gevoel balletjes maken of met behulp van de weegschaal.
 • Leg de balletjes op de bakplaat en bak deze ongeveer 12/13 minuten.
 • Als ze uit de oven komen kun je met een grote koekuitsteker rondjes draaien en de randen van de koekjes raken. Dit zorgt ervoor dat ze mooi rond worden.
Trefwoord Koekjes, Aardbeien, Witte Chocolade

Witte chocolade aardbei koekjes opslaan?

Heb ik je geïnspireerd en wil je het recept voor dezewWitte chocolade aardbei koekjes? Dit kan heel makkelijk door op een van de foto’s in deze blog te klikken, je slaat hem eenvoudig op op Pinterest. Vind je het leuk om meer van mijn recepten te zien? Je kunt me volgen op Instagram op mijn account @Bakkenmetlisanne. Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je met tagt op Instagram of Facebook in het eindresultaat! Ook kun je het recept reposten op Pinterest door op de foto’s te klikken!

You may also like