Oranje Crompouce

by bakkenmetlisanne

“Oranje Crompouce, bedoel je geen tompouce?” Hoor ik je denken. Nee, zeker niet! Recepten voor (oranje) tompoucen zullen de komende dagen waarschijnlijk al vaak genoeg online komen. Dus ik dacht, ik doe eens gek en maak crompoucen. Een crompouce is een combinatie van twee heerlijke dingen: een croissant en een tompouce! Het is een afgebakken croissantje die doormidden is gesneden, daarop een laag banketbakkersroom met verse aardbeien en afgemaakt met de bovenkant van het croissantje dat in de oranje frosting is gedoopt. Eigenlijk een soort super-de-luxe puddingbroodje. Klinkt perfect toch! Is het ook!

Oranje Crompouce

Wat voor croissants voor de oranje crompouce?

In principe kun je natuurlijk ook zelf croissants maken, als basis voor deze oranje crompouce, maar om het zo eenvoudig mogelijk te houden voor iedereen, heb ik voor afbak croissants gekozen. Van die croissants die al kant en klaar in een verpakking zitten. Ik heb het niet met van die croissants in blik geprobeerd. Maar dat moet vast ook kunnen. Nu moet ik ook eerlijk zeggen dat het maken van bladerdeeg en/of croissant deeg nog altijd geen specialiteit van me is. Dus ik vrees dat ik ook geen andere optie had. Zelf heb ik gekozen voor mini croissantjes, maar je kunt natuurlijk ook gewoon grotere croissants kiezen

Oranje Crompouce

Oranje Crompouce

Een combinatie van een oranje tompouce en een puddingbroodje, dat is deze oranje crompouce! Een top alternatief voor oranje tompoucen!
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt, Lunch, Brunch
Porties 4 stuks

Ingrediënten
  

Banketbakkersroom

 • 350 ml melk
 • 65 gram suiker
 • 35 gram bloem
 • 1 vanillestokje
 • 3 eidooiers

Croissants

 • 4 afbakcroissants
 • Oranje kleurstof
 • 100 gram poedersuiker
 • 1 el water
 • Bakje aardbeien

Instructies
 

Banketbakkersroom

 • Begin met het maken van de banketbakkersroom, doe dit bij voorkeur een avond van te voren, zodat hij kan opstijven in de koelkast. Meng de eidooiers samen met de suiker door elkaar.
 • Voeg vervolgens de bloem door en mix dit met een garde net zolang totdat de bloem volledig is opgenomen. Verwarm een pan met hierin de melk, het vanillestokje en de vanille merg, zodra de melk kookt, voeg je de melk beetje bij beetje toe aan het eimengsel terwijl je goed blijft roeren. Dit is heel belangrijk, anders heb je kans op roerei.
 • Als je alle melk hebt toegevoegd, kun je het weer terug in de pan gieten. Breng dit weer aan de kook en blijf goed doorroeren totdat de room de dikte van vla heeft. Giet dit in een grote schaal en dek dit af met afdekfolie.
 • Laat dit vervolgens volledig afkoelen, de banketbakkersroom stijft nog op terwijl deze in de koelkast staat. Als de banketbakkersroom is afgekoeld, kun je deze nog even loskloppen zodat het een egaal mengsel wordt.
 • Doe de afgekoelde banketbakkersroom in een spuitzak.

Opbouw Crompouce

 • Bak de croissants af en snij open in de lengte
 • Snij de aardbeien in plakjes en beleg hier de onderkant van de croissant mee
 • Spuit hier een laag banketbakkersroom op
 • Mix 100 gram poedersuiker met de oranje kleurstof en een eetlepel water en roer goed door. De icing moet niet te dik zijn (je moet het wel kunnen uitsmeren), maar het moet ook niet te dun zijn (Dat het per direct van het croissantje af loop). Verdik indien nodig met meer poedersuiker of verdun met water (per halve eetlepel). Doop hier de bovenkant van de croissants in
 • Laat de oranje icing even uitharden en leg de bovenkant van de croissant op de crompouce
Trefwoord Tompouce, Koningsdag, Crompouce, Croissant

Oranje Crompouce opslaan?

Heb ik je geïnspireerd en wil je het recept voor deze oranje crompouce? Dit kan heel makkelijk door op een van de foto’s in deze blog te klikken, je slaat hem eenvoudig op op Pinterest. Vind je het leuk om meer van mijn recepten te zien? Je kunt me volgen op Instagram op mijn account @Bakkenmetlisanne. Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je met tagt op Instagram of Facebook in het eindresultaat!

You may also like