Kruidnoten kwarktaart

Deze kruidnoten kwarktaart is echt de lekkerste kwarktaart die ik in tijden heb gegeten. Zo erg dat we hem binnen een paar dagen hebben opgegeten, oeps! We gaan natuurlijk langzaamaan richting de Sinterklaastijd en hoewel de kruidnoten (of noem jij ze liever pepernoten?) inmiddels in augustus al in de winkels liggen, is het in november is wel officieel geoorloofd om kruidnoten te eten, toch? 🙂 Een daarbij komend voordeel: het is super makkelijk om deze kwarktaart te maken, het lastigste is nog wel het wachten tijdens het opstijven van de taart. De bodem is gemaakt met een heerlijke laag kruidnoten, vervolgens de kwark laag en kleine kruidnootjes bovenop. Wil jij deze kwarktaart zelf bakken? Ga dan nu aan de slag met dit recept! Het is heel eenvoudig!

Kruidnoten kwarktaart. Pepernoten kwarktaart, Sinterklaas Kwarktaart. Kwarktaart recept

Wat heb je nodig voor de kruidnoten kwarktaart?

500 gram magere kwark
200 ml slagroom
80 gram suiker
7 baadjes gelatine
2x 100 ml halfvolle melk
1 zakje (bourbon) vanillesuiker
300 gram kruidnoten + extra voor bovenop
80 gram gesmolten boter
Springvorm 22 cm + bakpapier
75 gram Crème Chantilly*

Aan de slag!

Verkruimel de kruidnoten in een keukenmachine of met de hand. Smelt ondertussen de boter en mix dit met de gekruimelde kruidnoten. Houd een klein beetje kruimels apart voor het op smaak brengen van de crème. Bekleed de springvorm met het bakpapier op de bodem en verdeel hier de gekruimelde kruidnoten over. Zet dit in de koelkast terwijl je de kwark-laag maakt.

Laat de gelatine weken in een bakje koud water voor 10 tot 15 minuten. Klop de slagroom totdat deze bijna stijf is, voeg vervolgens de suiker toe. Klop in een aparte kom de kwark los en voeg ook deze toe aan de slagroom.

Verwarm 100 ml melk in een pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg dit een voor een toe aan de melk. Roer dit door de melk heen totdat het volledig is opgelost. Voeg dit toe aan het kwarkmengsel.

Verdeel het kwarkmengsel over de kruidnoten bodem en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Klop de Crème Chantilly stijf met de 100 ml melk, mix dit met de overgebleven kruidnoot kruimels. Je kunt de Crème Chantilly ook vervangen door botercrème of opgeklopte slagroom. Versier de bovenkant van de kwarktaart met de crème en met wat kruidnootjes.

Kruidnoten Kwarktaart. Pepernoten kwarktaart

Lactosevrije optie: gebruik lactosevrije melk en kwark van Arla Lactofree en gebruik lactosevrije slagroom (MinusL). Check voor de zekerheid of de kruidnoten lactosevrij zijn, dit zijn ze niet allemaal.

*Crème Chantilly is een wat lichtere tegenhanger van botercrème. Dit kun je onder andere kopen bij Baktotaal Bouwhuis van het merk BrandnewCake. Klik hier voor de link naar de website Baktotaal Bouwhuis (en probeer niet de hele website leeg te kopen 😉 )

One Reply to “Kruidnoten kwarktaart”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: