Kruidnoten kwarktaart – Een heerlijke kruidnoten taart

Deze kruidnoten kwarktaart is echt de lekkerste kwarktaart die ik in tijden heb gegeten. Zo erg dat we hem binnen een paar dagen hebben opgegeten, oeps! We gaan natuurlijk langzaamaan richting de Sinterklaastijd en hoewel de kruidnoten inmiddels in augustus al in de winkels liggen, is het in november is wel officieel geoorloofd om kruidnoten te eten, toch? Je mag de kruidnoten natuurlijk ook gewoon pepernoten noemen (zoals de helft van Nederland bijna doet), dan is het gewoon een pepernoten kwarktaart. Noem de taart vooral zoals je zelf wil!

Het is onwijs eenvoudig om deze kwarktaart te maken. De kwarktaart is opgebouwd met een bodem van gemalen kruidnootjes, een naturel kwarktaart laag en de topping is gemaakt met Crème Chantilly* (zie opmerking onderaan dit artikel). Het lastigste van het maken van deze kruidnoten kwarktaart is nog wel het wachten tijdens het opstijven van de taart. Hij moet minimaal 4-6 uur in de koelkast staan, maar bij voorkeur zelfs een nachtje.

Wat voor kruidnoten voor deze kwarktaart?

Je kunt er voor kiezen om de kruidnootjes zelf te bakken. Daarvoor kun je bijvoorbeeld dit recept gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook gewoon de standaard kruidnoten kopen om het wat makkelijker te houden. Bovenop de kwarktaart liggen wat kleinere kruidnootjes, deze zijn van Bolletje, het zijn de bakkers kruidnoten. Wil jij deze kwarktaart zelf bakken? Ga dan nu aan de slag met dit recept! Het is heel eenvoudig!

Kruidnoten kwarktaart. Pepernoten kwarktaart, Sinterklaas Kwarktaart. Kwarktaart recept
Kruidnoten Kwarktaart

Kruidnoten Kwarktaart

Deze kruidnoten kwarktaart is gemaakt van een bodem met een heerlijke laag kruidnoten, vervolgens de kwark laag en kleine kruidnootjes bovenop.
Voorbereidingstijd 30 min
opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 min
Gang Tussendoortje
Porties 12 personen

Equipment

 • Springvorm 22 cm
 • Bakpapier

Ingrediënten
  

 • 500 gram magere kwark
 • 200 ml slagroom
 • 80 gram suiker
 • 7 baadjes gelatine
 • 2 x 100 ml halfvolle melk
 • 1 zakje bourbon vanillesuiker
 • 300 gram kruidnoten + extra voor bovenop
 • 80 gram gesmolten boter
 • 75 gram Crème Chantilly*

Instructies
 

 • Verkruimel de kruidnoten in een keukenmachine of met de hand. Smelt ondertussen de boter en mix dit met de gekruimelde kruidnoten. Houd een klein beetje kruimels apart voor het op smaak brengen van de crème.
 • Bekleed de springvorm met het bakpapier op de bodem en verdeel hier de gekruimelde kruidnoten over. Zet dit in de koelkast terwijl je de kwark-laag maakt.
 • Laat de gelatine weken in een bakje koud water voor 10 tot 15 minuten. Klop de slagroom totdat deze bijna stijf is, voeg vervolgens de suiker toe. Klop in een aparte kom de kwark los en voeg ook deze toe aan de slagroom.
 • Verwarm 100 ml melk in een pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg dit een voor een toe aan de melk. Roer dit door de melk heen totdat het volledig is opgelost. Voeg dit toe aan het kwarkmengsel.
 • Verdeel het kwarkmengsel over de kruidnoten bodem en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
 • Klop de Crème Chantilly stijf met de 100 ml melk, mix dit met de overgebleven kruidnoot kruimels. Je kunt de Crème Chantilly ook vervangen door botercrème of opgeklopte slagroom. Versier de bovenkant van de kwarktaart met de crème en met wat kruidnootjes.

Notities

*Crème Chantilly is een wat lichtere tegenhanger van botercrème. Dit kun je onder andere kopen bij Baktotaal Bouwhuis van het merk BrandnewCake. Klik hier voor de link naar de website Baktotaal Bouwhuis (en probeer niet de hele website leeg te kopen 😉 )
Trefwoord Kruidnoten, Kruidnoten Kwarktaart, Kwarktaart, sinterklaas taart
Kruidnoten Kwarktaart. Pepernoten kwarktaart

Lactosevrije optie: gebruik lactosevrije melk en kwark van Arla Lactofree en gebruik lactosevrije slagroom (MinusL). Check voor de zekerheid of de kruidnoten lactosevrij zijn, dit zijn ze niet allemaal.

*Crème Chantilly is een wat lichtere tegenhanger van botercrème. Dit kun je onder andere kopen bij Baktotaal Bouwhuis van het merk BrandnewCake. Klik hier voor de link naar de website Baktotaal Bouwhuis (en probeer niet de hele website leeg te kopen. Dat is heel lastig, ik spreek uit ervaring, haha)

One Reply to “Kruidnoten kwarktaart – Een heerlijke kruidnoten taart”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: