Sinterklaas

Kruidnoten – basisrecept

Over 7 weken is het alweer zo ver: Sinterklaas! Vroeger was dit altijd mijn favoriete moment van het jaar (Van welk kind niet? 😉 ). In aanloop naar sinterklaas heb ik verschillende soorten kruidnoten gemaakt, waarvan ik ieder week een recept deel! Allereerst het basisrecept! Kruidnoten (of zijn het nou pepernoten?) zijn natuurlijk al heerlijk van zichzelf!

Wat heb je nodig?

150 gram ongezouten roomboter (of Flora Plant)
125 gram donkere basterdsuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
250 gram zelfrijzend bakmeel
Mespuntje zout
60 ml halfvolle melk

Aan de slag!

Mix de boter samen met de basterdsuiker. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, het zout en de koek- en speculaaskruiden toe aan het botermengsel. Kneed dit door elkaar en voeg steeds een beetje melk toe, totdat je een soepel deeg hebt.

Verdeel het deeg in vieren, en rol elk stuk uit tot een lange sliert van ongeveer 1 cm dik. Snijdt deze rol in stukjes van ook 1 cm en rol deze stukjes op tot een balletje. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de bolletjes op de bakplaat. Druk ze aan met je vinger, zodat ze de vorm van een kruidnoot krijgen.

Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de kruidnoten voor ongeveer 15 minuten totdat ze gaar zijn. De kruidnoten zijn warm natuurlijk heerlijk, maar je moet even geduld hebben, als ze afkoelen dan harden ze pas uit, waardoor je de echte kruitnoot-bite krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s