Speculaas Appeltaart

by bakkenmetlisanne

Het is echt herfst! En dat betekent: appelseizoen. Ik was bezig met een heerlijke appeltaart, toen ik me bedacht dat een speculaas appeltaart ook heerlijk kan zijn. En dat was hij zeker! Speculaas en appel, beter wordt het niet toch?

Wat heb je nodig?

4 grote appels
75 gram rozijnen
300 gram tarwebloem
150 gram donkere basterdsuiker
200 gram roomboter of flora plant op kamertemperatuur
2+1 theelepels speculaaskruiden
3 theelepels kaneel
3 eetlepels suiker
2 zakjes vanillesuiker
Snufje zout

Aan de slag!

Mix de boter samen met de suiker. Voeg vervolgens de bloem, het zout, de kaneel en 2 theelepels speculaaskruiden toe en kneed dit goed. Maak er uiteindelijk een bol van en laat het deeg rusten in de koelkast. Ga ondertussen verder met de vulling.

Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Meng dit samen met het kaneel, de 3 eetlepels suiker, de vanillesuiker en de 1 theelepel speculaaskruiden. Wel de rozijnen in lauwwarm water, dep ze droog en voeg dit toe aan de appels.

Vet de bakvorm in en verdeel 2/3e van het deeg over de bodem en de zijkant van de bakvorm. Verdeel de appelstukjes over de bodem. Maak van het overige deel dunne banen en leg dit over de appels heen.

Bak de appeltaart voor 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden totdat hij gaar is.

You may also like