Speculaas Appeltaart

Het is echt herfst! En dat betekent: appelseizoen. Ik was bezig met een heerlijke appeltaart, toen ik me bedacht dat een speculaas appeltaart ook heerlijk kan zijn. En dat was hij zeker! Speculaas en appel, beter wordt het niet toch?

Wat heb je nodig?

4 grote appels
75 gram rozijnen
300 gram tarwebloem
150 gram donkere basterdsuiker
200 gram roomboter of flora plant op kamertemperatuur
2+1 theelepels speculaaskruiden
3 theelepels kaneel
3 eetlepels suiker
2 zakjes vanillesuiker
Snufje zout

Aan de slag!

Mix de boter samen met de suiker. Voeg vervolgens de bloem, het zout, de kaneel en 2 theelepels speculaaskruiden toe en kneed dit goed. Maak er uiteindelijk een bol van en laat het deeg rusten in de koelkast. Ga ondertussen verder met de vulling.

Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Meng dit samen met het kaneel, de 3 eetlepels suiker, de vanillesuiker en de 1 theelepel speculaaskruiden. Wel de rozijnen in lauwwarm water, dep ze droog en voeg dit toe aan de appels.

Vet de bakvorm in en verdeel 2/3e van het deeg over de bodem en de zijkant van de bakvorm. Verdeel de appelstukjes over de bodem. Maak van het overige deel dunne banen en leg dit over de appels heen.

Bak de appeltaart voor 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden totdat hij gaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: