Mini Kanelbullar (Zweedse kaneelbroodjes)

by bakkenmetlisanne

Zweedse kaneelbroodjes, wie kent ze nou niet? Na de Zweedse gehaktballetjes een van de meest bekende lekkernijen uit Zweden! Van deze heerlijk zoete broodjes heb ik een iets gezondere versie gemaakt, in handig snack formaat. Ze zijn zo’n 85 kcal per broodje, dus prima als tussendoortje. (Als je niet de gehele schaal in een keer leeg eet natuurlijk 😉 ) Wat is jouw meest lekkere snack voor bij de koffie?

Wat heb je nodig?

Voor 10 kleine broodjes

20 gram (plantaardige) boter
70 gram speltmeel
70 gram tarwebloem
3 gram bakpoeder
snufje zout
15 ml halfvolle (lactosevrije) melk
1 theelepel kaneel
1 theelepel kardemom
60 gram suiker
1 ei

Aan de slag!

Mix in een kom de bloem, 40 gram suiker, de kardemom, de bakpoeder, het zout, de boter, de melk en het ei tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tot een bol en bewaar het in plasticfolie voor minimaal een half uur in de koelkast.

Maak ondertussen de kaneelsuiker door de suiker en het kaneel met elkaar te mengen. Na een half uur kun je het deeg uitrollen (gebruik wat extra bloem, het kan wat plakkerig zijn). Strooi hier de kaneelsuiker op, rol het deeg op en snijd in 10 stukken.

Mocht je een mini cupcake form hebben, dan kun je de stukken deeg verdelen over de plekken waar je de cupcakes in zou zetten. Zo niet, dan voldoet een bakplaat met bakpapier ook. Verwarm de oven voor en bak de broodjes 15 minuten op 200 graden.

You may also like