Herfst Skyramisu met appel

Huh, Skyramisu? Ja, je leest het goed! Een tiramisu, maar in plaats van met mascarpone en slagroom met een slankere variant. Namelijk Skyr! En ik hou niet zo van koffie, daarom is deze Skyramisu helemaal in het thema van de herfst met appel, kaneel en rozijnen. Het is heel eenvoudig te maken en het scheelt heel veel calorieën vergeleken met een originele tiramisu.

Wat heb je nodig?

Voor 2 tot 3 personen (dit is een kleine ovenschaal).
Verdubbel de ingrediënten voor een grote schaal

3/4 pak lange vingers
100 ml sinaasappelsap
400 gram Skyr Naturel
0,5 zakje vanillesuiker
1 appel
Handje rozijnen
2 theelepels kaneel

Aan de slag!

Doe de sinaasappelsap in een bakje en leg hier de lange vingers voor een paar seconden in zodat ze nat worden. Leg deze op de bodem van de ovenschaal. Doe dit met de helft van de lange vingers die je hebt. Mix vervolgens de Skyr met de vanillesuiker (Je kunt ook Skyr Vanille gebruiken, maar deze hebben ze niet lactosevrij). En gebruik de helft om de lange vingers te bedekken. Herhaal dit nog een keer met lange vingers en de rest van de Skyr.

Schil een appel en snij in kleine stukjes. Mix dit met de kaneel en leg in een ovenschaal. Laat rozijnen wellen en voeg deze toe aan de appel.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de appelstukjes totdat deze zacht zijn geworden (ongeveer 20 minuten). Laat de appel afkoelen en leg deze bovenop de bovenste laag Skyr.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: