Spelt – Yoghurt pannenkoeken

by bakkenmetlisanne

De laatste tijd ben ik enorm fan van Griekse Yoghurt. Nadat ik hier onlangs al cake en muffins van maakte, is het nu de beurt aan pannenkoekjes. Het is vandaag tenslotte zondag, een echte pancakes dag 🙂 Ik heb inmiddels al verschillende soorten pancakes recepten geplaatst, waaronder gewone American Pancakes, Yoghurt-Citroen pannenkoekjes en kwark pannenkoekjes. Ik vind het leuk om steeds weer te een nieuwe draai te geven aan een recept. De ene keer wat gezonder dan de andere, maar deze variant behoort zeker tot een van de gezondere opties die tot nu toe online staan. Serveer ze met wat seizoensfruit en yoghurt en je hebt een heerlijk uitgebreid ontbijtje. Op dit moment is het natuurlijk volop appel seizoen. Ik heb de appeltjes gebakken en wat kaneel en rozijnen toegevoegd.

Wat heb je nodig?

Voor 6 pannenkoekjes / 2 personen

Voor de pancakes
60 gram speltmeel
8 gram bakpoeder
2 eieren
150 gram yoghurt (0% vet)
snufje zout
1 zakje vanille suiker

Voor de garnering
1 appel
50 gram rozijnen
1 theelepel kaneel

Overige
Koekenpan
Boter om in te bakken of een goede anti aanbakpan

Aan de slag!

Mix de eieren samen met de yoghurt tot een romig geheel. Voeg hier vervolgens het speltmeel, het zout, de vanillesuiker en de bakpoeder aan toe. Zorg ervoor dat het beslag goed is gemixt en alle ingrediënten goed zijn opgenomen.

Verhit de pan en bak de pannenkoekjes goudbruin aan beide zijden. Je hebt hier ongeveer 2-3 minuten per kant voor nodig (zet het vuur niet te hoog, anders verbranden ze snel 😉 ).

Snijdt ondertussen de appel in stukjes en laat de rozijnen in lauwwarm water wellen. Als de laatste pancake is gebakken kun je de appels bakken en voeg hier de rozijnen aan toe (dep ze even droog voordat je ze aan de pan toevoegt). Zodra de appel zacht wordt kun je de kaneel toevoegen. Serveer dit samen met de pancakes.

Lactosevrije optie: Gebruik MinusL lactosevrije Griekse Yoghurt

You may also like