Appel – Yoghurt Muffins

by bakkenmetlisanne

We waren thuis op zoek naar een lekker tussendoortje met weinig calorieën. Daarmee kwam ik met dit recept voor appel – yoghurt muffins. Ze zijn gemaakt met Griekse Yoghurt met 0% vet en grotendeels Speltmeel. Ze zouden nog iets gezonder kunnen wanneer ze volledig zonder suiker worden gebakken, maar ik vind meestal dat suiker juist de structuur geeft aan een baksel. Er zit wel een stuk minder suiker in dan in normale cupcakes/muffins (lees ongeveer de helft). En dit zorgt ervoor dat er 130 kcal in 1 muffin zitten. Dit is ongeveer net zoveel als in een banaan. Nu is een banaan natuurlijk ook lekker, maar voor de afwisseling zijn deze ook top!

Wat heb je nodig?

Voor 12 muffins

145 gram speltmeel
75 gram witte basterdsuiker
30 gram tarwebloem
8 gram bourbon vanille suiker
170 gram Griekse Yoghurt 0% vet
50 gram ongezouten roomboter
4 gram bakpoeder
2 eieren
Snufje zout
2 appels
2 gram kaneel

Aan de slag!

Mix de zachte boter samen met de suiker. Voeg vervolgens de eieren toe en klop dit voor ongeveer 10 minuten luchtig. Mix ondertussen de Griekse Yoghurt met de vanille suiker. Roer dit door het eiermengsel heen.

Voeg de speltmeel, de tarwebloem, de bakpoeder en het zout toe aan het beslag en roer dit er doorheen. Door het luchtig kloppen van het eiermengsel, is roeren voldoende. Anders roer je de lucht er weer uit.

Snij de appels in kleine blokjes en meng dit met de kaneel. Voeg dit toe aan het beslag.

Verwarm de oven op 180 graden en bak voor 20-25 minuten totdat de muffins gaar zijn.

Lactosevrije optie: gebruik lactosevrije yoghurt en vervang de boter door Flora Plant Based

You may also like