Brownies met amandelspijs

by bakkenmetlisanne

Sinterklaas staat weer om de hoek! En wat hoort er nou echt bij Sinterklaas naast kruidnoten? Amandelspijs! En het gevulde speculaas kennen we natuurlijk allemaal inmiddels wel. Ik wil jullie vandaag graag voorstellen aan de nieuwste aanwinst: Brownies met amandelspijs. Ik heb als basisrecept een ander brownie recept vanuit de blog genomen, eentje waar je me echt wakker voor kunt maken! Door het beslag zijn chocoladedruppels (melk en puur) gespateld, deze smelten tijdens het bakken waardoor je binnenin de brownie ook nog eens heerlijke stukjes chocolade hebt. Daarnaast ligt er een laagje amandelspijs tussen de bovenste en onderste helft van de brownie. Echt een top combinatie!

Onlangs kreeg ik een berichtje of ik weer wat lekkers wilde maken voor BasBoerNoten. Hier hoefde ik uiteraard geen 2e keer over na te denken. Eerder maakte ik al deze pistache slof met aardbei en deze chocolate chip cookies. Bas Boer Noten staat op de markt in onder andere Alphen aan den Rijn, Rotterdam, Pijnacker, Leiderdorp, Katwijk, ‘S-Gravenzande en Leiden. Daarnaast hebben ze een webshop met alles wat je kan bedenken. Van alles met betrekking tot noten en van gedroogd fruit tot bakproducten. Neem dus vooral een kijkje op de website! Voor dit recept gebruikte ik de amandelspijs, chocolade druppels & chocolade kruidnoten van BasBoerNoten!

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met BasBoerNoten

Brownies met amandelspijs

Ben je nou niet super bakkerig (is dat een woord?) aangelegd? Gebruik dan een pakje vanuit de winkel (dit is vloeken op mijn eigen blog, ik weet het..). En voeg hier het amandelspijs aan toe. Ik was vroeger ook niet enorm goed in het zelf maken van brownies, dan is dit altijd nog een plan B!

Hoe bak je de lekkerste brownies?

Het is niet heel makkelijk om de lekkerste brownies te bakken. Een brownie kan namelijk al snel de smeuïgheid verliezen wanneer hij te gaar is. De brownie is goed gaar wanneer de buitenranden van de brownie stevig zijn, maar binnenin is hij nog wat zacht. Je kunt hier dan ook niet de traditionele test die je wel eens gebruikt om te kijken of je cake gaar is toepassen, als je er namelijk een satéprikker in steekt, zal deze er nog nat uit komen. Dit is echter precies wat je nodig hebt voor de perfecte brownie! Hij zal tijdens het afkoelen namelijk steviger worden en als de binnenkant al droog is tijdens het bakken, dan krijg je een droge soort cake. Wil je niet als je brownies bakt! 😉

Brownies met Amandelspijs

Je bakt deze brownies met amandelspijs in een bakvorm van 20 bij 20 centimeter. Heb je er nog een geen? Ik kan deze vierkante bakvorm van Wilton aanraden!*

Brownies met amandelspijs

Brownies met amandelspijs

De perfecte combinatie voor Sinterklaas: brownies met amandelspijs. Een soort kruising tussen een brownie en gevuld speculaas.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 43 minuten
Totale tijd 1 uur 3 minuten
Gang Dessert
Porties 9 stukjes

Equipment

 • Bakvorm 20 x 20
 • Bakpapier

Ingrediënten
  

 • 150 gram roomboter
 • 225 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 2 eieren
 • 75 gram cacaopoeder
 • 1/2 tl zout
 • 1 tl vanille extract
 • 45 gram bloem
 • 50 gram Chocolade Druppels Ik had een mix van melk en puur
 • Handvol chocoladekruidnoten
 • 300 gram amandelspijs

Instructies
 

 • Mix de boter en de suiker in een kom die in de magnetron kan. Doe het mengsel steeds 30 seconden in de magnetron, mix het dan goed door & herhaal dit net zo lang totdat je een mooi glanzend mengsel hebt. Laat het vervolgens afkoelen.
 • Voeg een voor een de eieren toe terwijl goed blijft mixen. Voeg vervolgens het zout, de vanille extract en de cacao door en mix goed door het mengsel heen totdat alles is opgenomen
 • Voeg de bloem door door het te zeven & vouw dit rustig door het beslag heen. Je wilt niet de luchtigheid verliezen. Mix niet te lang, dan kunnen je brownies hun smeuïgheid verliezen. Wil je niet! Spatel ook de chocolade druppels door het beslag.
 • Rol het amandelspijs uit tot een vierkant zo groot als je bakvorm, ongeveer een halve centimeter dik.
 • Bedek een vierkante bakvorm van 20×20 (of groter, maar dan wordt de brownie lager) met bakpapier en stort hier de helft van het browniebeslag in.
 • Leg hier vervolgens de plak amandelspijs op en bedek met de rest van het mengsel.
 • Verdeel bovenop een handje chocoladekruidnoten.
 • Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de brownie 40-50 minuten tot hij gaar is. De brownie is gaar wanneer de rand stevig is, maar de binnenkant nog wat zacht is. Schrik hier niet van, zodra de brownie afkoelt wordt hij steviger.

Brownies met amandelspijs opslaan?

Heb ik je geïnspireerd en wil je het recept voor deze brownies? Dit kan heel makkelijk door op een van de foto’s in deze blog te klikken, je slaat hem eenvoudig op op Pinterest. Vind je het leuk om meer van mijn recepten te zien? Je kunt me volgen op Instagram op mijn account @Bakkenmetlisanne. Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je met tagt op Instagram of Facebook in het eindresultaat! Ook kun je het recept reposten op Pinterest door op de foto’s te klikken!

You may also like