Appelkruimel Cheesecake Bars

by bakkenmetlisanne

Het is alweer een tijd geleden dat er hier een nieuw recept verscheen. Ik moet zeggen dat ik de bak-flow een beetje (heel erg) kwijt was. Maar nu de dagen korter worden, de blaadjes van de bomen vallen en het kouder wordt, breekt mijn favoriete bakseizoen aan, namelijk de herfst! En deze kans greep ik aan om jullie te voorzien van een heerlijk herfstig recept: appelkruimel cheesecake bars. De perfecte combinatie tussen een appeltaart en cheesecake.

Deze appelkruimel cheesecake bars zijn gemaakt met een koekbodem dat een beetje lijkt op zandkoekjes. Daarbovenop ligt de cheesecake laag: een laag roomkaas met stukjes appel die zijn gemengd met kaneelsuiker. Bovenop ligt een kruimellaag. Bij elke hap is dit een feestje in je mond!

Heb je meer zin in een taartversie? Eerder maakte ik al eens een appelkruimel kwarktaart, wat ook een top combinatie is! Benieuwd naar dat recept? Dat vind je hier!

Appelkruimel Cheesecake Bars

Wat voor soort appels heb ik nodig?

Deze appelkruimel cheesecake bars zijn het lekkerste met een zoete appel. Appels die het traditioneel goed doen in baksels zijn: Goudrenetten, Jonagold en Elstar appels. Uiteraard hoef je niet perse een van deze merken te kopen. Ik heb zelf altijd de “zoete kleine appeltjes” van de welbekende blauwe supermarkt. Werken ook altijd heel goed!

Appelkruimel Cheesecake Bars

Appelkruimel Cheesecake Bars

Appelkruimel cheesecake bars: de perfecte combinatie tussen een appeltaart en cheesecake. Een feestje in je mond bij iedere hap!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Dessrt
Porties 9 stukjes

Equipment

  • Vierkante bakvorm 20×20
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

Vulling

  • 2 appels
  • 65 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout

Bodem

  • 135 gram boter
  • 60 gram suiker
  • 145 gram bloem
  • Snufje zout

Cheesecake vulling

  • 270 gram roomkaas
  • 60 gram suiker
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1 ei

Topping

  • 65 gram boter
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Begin met de bodem. Mix de boter samen met de suiker tot een romig mengsel. Voeg vervolgend de bloem en het zout toe. Mix tot je een stevig koekdeeg hebt.
  • Bekleed de bakvorm met het bakpapier en stort hier de bodem in. Druk aan waar nodig en bak 15 minuten in de verwarmde oven terwijl je de rest maakt.
  • Schil de appels en snijd in kleine stukjes. Meng dit samen met de suiker en het kaneel en zet even apart.
  • Mix de roomkaas zodat je geen klontjes meer hebt. Voeg vervolgens de suiker, de vanille en het ei toe. Mix goed door elkaar. Laat ook dit even staan.
  • Als laatste maak je de topping. Mix de boter samen met de basterdsuiker, de bloem en het kaneel door elkaar. Doe dit met je vingertoppen zodat je mooie kruimels krijgt.
  • Mix het cheesecake mengsel samen met de appels.
  • Als de bodem 15 minuten in de oven is geweest, giet je het cheesecake mengsel met appels erop. Daar strooi je de kruimels van de topping op zodat alles bedekt is.
  • Bak dit nog eens 40 minuten tot het gaar is.
  • Laat vervolgens afkoelen, eerst op kamertemperatuur, dan in de koelkast.
Trefwoord Cheesecake, Appeltaart, Bars

Appelkruimel Cheesecake bars opslaan?

Heb ik je geïnspireerd en wil je het recept voor deze bars? Dit kan heel makkelijk door op een van de foto’s in deze blog te klikken, je slaat hem eenvoudig op op Pinterest. Vind je het leuk om meer van mijn recepten te zien? Je kunt me volgen op Instagram op mijn account @Bakkenmetlisanne. Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je met tagt op Instagram of Facebook in het eindresultaat! Ook kun je het recept reposten op Pinterest door op de foto’s te klikken!

You may also like