Hartige Recepten

 Op deze pagina vind je een overzicht van alle hartige recepten op BakkenMetLisanne.

Tomaten Mascarpone soep

Ik ben echt dol op soep! Je kunt het eigenlijk altijd eten, als lunch, diner of tussendoortje. Er zijn zo veel verschillende soepen te bedenken. In principe kun je (bijna) alles wat je over hebt in de koelkast wel verwerken in een soep. Gisteren kwam ik er achter dat we veel te veel tomaten hadden (iets met boodschappen bestellen en niet kijken wat er in huis is ..), en niets is zo lekker als een heerlijke tomatensoep. En niet zo maar tomaten soep, maar een tomatencrème soep met mascarpone. De soep staat binnen een half uurtje op tafel en is ideaal voor een koude zondag zoals vandaag. Wat is jouw lievelingssoep?

Pitabroodjes

Pitabroodjes zijn echt heerlijk bij een Grieks gerecht of shoarma. Maar van die droge pitabroodjes uit de winkel wordt toch niemand blij? Gelukkig is het heel eenvoudig om zelf pitabroodjes te maken die ook nog eens veel lekkerder zijn dan de broodjes uit de winkel. Echt, als je […]

Viscocktail

Heb je nog last-minute een idee voor een voorgerechtje nodig voor de feestdagen? Deze viscocktail is een hele goede optie! Een geüpgrade versie van een standaard garnalencocktail. Deze viscocktail is een heerlijke combinatie van gerookte zalm, Hollandse garnalen en rivierkreeftjes. Wat serveren jullie met kerst? Op Youtube zie […]

Bladerdeeghapjes met brie en truffel

Truffel, ik ben er dol op! En ik vind het ook echt een ‘kerstig’ ingrediënt. Daarom wilde ik dit dan ook verwerken in een heerlijk hapje. Ik had nog nooit geprobeerd om truffel met brie te combineren, maar ik had beide producten over van andere recepten, dus één […]

Amuse – Carpaccio bonbon

Hoe leuk zijn deze carpaccio bonbons op lepel? Ideaal om te serveren als amuse tijdens de feestdagen, of tijdens een ander (klein) feestje. Helaas mogen we nog altijd geen grote feestjes vieren. Hopelijk is dat heel snel weer verleden tijd! De carpaccio is gevuld met rucola, Parmezaanse kaas, […]

Kerstboom breekbrood

Wil jij indruk maken tijdens een kerstborrel? Ga dan aan de slag met het recept voor dit kerstboom kaas – pesto breekbrood. Want wie houd er nou niet van veel kaas? De broodjes zijn gemaakt met een kant-en-klaar rol pizzadeeg, kaas mozzarella, pesto, knoflook en roomboter. Dus ook […]

Hartige sterren met truffelcrème

Ben je op zoek naar een lekker borrelhapje voor tijdens de kerstdagen én ben je dol op truffel? Zoek dan niet verder want deze hartige sterren met truffel crème zijn heel eenvoudig te maken en enorm lekker! Je hebt zelfs maar 5 ingrediënten nodig. Ze stonden hier op […]

Bagel met gepocheerde ei en zalm

Nu we meer thuis zitten, hebben we ook meer tijd om uitgebreider te ontbijten en lunchen. Hoe doe je dat nou beter met een lekkere bagel, met verse zalm en een heerlijk gepocheerd eitje. Bestrijk de bagel met een laagje roomkaas, beleg hem met veldsla, zalm en een […]

Bospaddenstoelensoep Bakkenmetlisanne

Romige Bospaddenstoelensoep

Wat is er lekkerder in deze koude dagen dan een kop verse soep? En dan met name zelfgemaakte soep. Een romige bospaddenstoelensoep past natuurlijk goed bij de herfst. Heerlijk als lunch, voorgerecht of met een broodje erbij ook als hoofdgerecht. Daarnaast is het ook een leuk recept voor […]

Griekse Mezedes

En Mezze is een klein Grieks Hapje, het is een beetje vergelijkbaar met de Spaanse Tapas. Voor de Topmember Actie van Uit Paulines Keuken en Dodoni heb ik laatst allemaal verschillende kleine Griekse Hapjes gemaakt. Jullie hebben het recept van de Halloumi-Kaasbitterballen vast al voorbij zien komen! In […]