Diner

 Op deze pagina vind je een overzicht van alle hoofdgerechten op BakkenMetLisanne.

Pitabroodjes

Pitabroodjes zijn echt heerlijk bij een Grieks gerecht of shoarma. Maar van die droge pitabroodjes uit de winkel wordt toch niemand blij? Gelukkig is het heel eenvoudig om zelf pitabroodjes te maken die ook nog eens veel lekkerder zijn dan de broodjes uit de winkel. Echt, als je […]

Halloumi Burgers

Onlangs mocht ik aan de slag gaan met de producten van Dodoni, als topmember van Uit Paulines Keuken. En jeetje, wat heeft Dodoni lekkere producten! Er werd hier een tasje thuisbezorgd met daarin Halloumi, Feta, Tzatziki en Griekse Yoghurt. Aan ons de uitdaging om daar een heerlijk recept […]

Poké bowl met zalm

Ten onrechte denken veel mensen dat een Poké Bowl iets Japans is, waarschijnlijk omdat het iets weg heeft van sushi, met de rijst en de rauwe vis. Echter is dat niet waar en is het een gerecht uit Hawaï. Maar goed, waar het vandaan komt maakt natuurlijk helemaal […]

Zoete Spare Ribs uit de slowcooker

Spare Ribs zijn echt heerlijk als ze zo van het bot vallen. Dat lukt het beste als je ze in een slowcooker de hele dag laat garen. Voor dit recept heb je dus een slowcooker nodig! Heb je die niet? Leen er dan een bij je ouders/ooms/tantes/vrienden, want […]

Flammkuchen parmaham

Flammkuchen

Flammkuchen is van oorsprong een soort voorloper op de pizza En werd in de Elzas en later ook in Duitsland veel gemaakt. Flammkuchen wordt gemaakt met een dunne bodem van brooddeeg, een laagje créme fraîche, uien en reepjes spek. Nu is het zo dat ik alles wat maar […]

Burrito’s uit de oven

Burrito’s zijn een van oorsprong Mexicaans gerecht met tortilla’s en gehakt. Je kunt deze natuurlijk vullen met een vulling naar keuze. Bij ons staat deze versie het meeste op tafel: volkoren tortilla’s met gehakt, mais, paprika en tomaat. Ze zijn ideaal wanneer je weinig tijd hebt, want je […]

Vegetarische Brieburger

Dit keer deel ik met jullie een heerlijk burgerrecept. En tevens een vegetarische recept! Zelf zijn we niet vegetarisch, maar proberen wel steeds meer vegetarisch te eten. Er zijn een aantal kant en klare vegaburgers die wel oké zijn, maar ik heb nog niet een enorm lekkere vegaburger gevonden in de supermarkt. (Overigens wel op de Horecava begin dit jaar, maar die scheen in Nederland nog niet op de markt te zijn). Daarom gaan we zelf maar op zoek naar alternatieven. Dit keer is het een burger met gesmolten, gepaneerde brie geworden. Deze hebben we gegeten met zoete aardappelfrietjes en een ceasar salade. Om je vingers bij af te likken!

Pizzadeeg

Zelfgemaakte pizza is heerlijk! Wat dacht je van een pizza Margherita of een pizza Pepperoni. Ik maakte zelf een pizza met rauwe ham, tomaat, mozzarella, rucola en balsamico. Een goede pizza begint natuurlijk met een goede bodem. Met dit basisrecept voor pizzadeeg kun je eindeloos variëren.

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.