Wil je iets lekkers serveren tijdens de feestdagen als amuse, of tijdens de borrel, maar heb je geen idee wat? Wellicht zijn deze bruschetta’s wat voor jou! In deze blog deel ik 3x een bruschetta recept! Een heerlijke basis met drie verschillende soorten toppings, die ook nog eens heel makkelijk te bereiden zijn! Je kunt ze ook al op voorhand klaar maken, zodat het een kwestie van opdienen is zodra je bezoek er is! Dit bespaart je een hoop tijd! Ben je benieuwd hoe je binnen een handomdraai 3x een bruschetta recept op tafel zet? Lees dan snel verder!
3x een bruschetta recept
Benieuwd naar welke versies ik allemaal heb gemaakt? Lees snel verder!
Bruschetta met tomaat
Allereerst heb ik gekozen voor een van de meest traditionele versies van bruschetta. Namelijk bruschetta met tomaat. Je mixt de tomaat samen met een teentje knoflook, wat olijfolie, peper en zout en wat verse basilicum.
Bruschetta met geitenkaas
De tweede bruschetta is er eentje met geitenkaas en parmaham. De parmaham ligt onderop, hierop ligt de geitenkaas, een scheutje honing en balsamico siroop. Het zoutige/hartige van de parmaham smaakt erg goed bij het zoete van de honing!
Bruschetta met carpaccio
De laatste bruschetta heeft een topping van carpaccio. Samen met de rucola, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise, is dit een super goede combinatie die bij er veel mensen in de smaak zal vallen!
Bruschetta bewaren
Je kunt de bruschetta opgemaakt ongeveer een dag bewaren. Anders loop je het risico dat het broodje zacht wordt door het vocht in de toppings van de bruschetta. Wil je het toch op voorhand maken? Zorg dan dat je de broodjes eerst maakt en de toppings pas vlak voor het serveren. Je kunt het wel een uur of 2 op voorhand maken, maar langer moet de carpaccio (rauw vlees) ook niet uit de verpakking zijn. Het brood zelf kun je wel een dag of 2 bewaren!
3x een bruschetta recept
Ingrediënten
Broodjes
- 1 ciabatta
- Eetlepel olijfolie
- Teentje knoflook
Bruschetta met tomaat
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 tl olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Verse blaadjes basilicum
Bruschetta met Geitenkaas
- 100 gram verse geitenkaas
- 4 plakjes parmaham
- scheutje honing
- Balsamico siroop
Bruschetta met Carpaccio
- 1 pakje carpaccio
- Truffelmayonaise
- Handje rucola
- Pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
Instructies
Broodjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snij de ciabatta in plakjes die ongeveer net zo dik zijn. Leg deze op een bakplaat en vet ze in met de olijfolie.
- Snij het teentje knoflook doormidden en ga daarmee over de broodjes.
- Bak de broodjes ongeveer 8 minuten. Laat vervolgens volledig afkoelen.
Bruschetta met tomaat
- Snijdt de tomaat in kleine stukjes en pers het teentje knoflook. Doe dit samen in een bakje.
- Mix de olijfolie, basilicum blaadjes en peper & zout er door heen en breng op smaak.
- Verdeel dit over 1/3e van de broodjes
Bruschetta met Geitenkaas
- Leg op elk broodje (1/3e van het totale brood) een plakje parmaham. Verdeel hier de geitenkaas over.
- Breng op smaak met een scheutje honing en de balsamico siroop
Bruschetta met Carpaccio
- Snij de carpaccio in kleine stukjes. Leg hierop rucola, parmezaanse kaas, pijnboompitten en een schepje truffelmayonaise. Vouw dit dicht.
- Leg op het broodje nog wat rucola. Leg hier de carpaccio bonbon op en doe bovenop nog wat truffelmayonaise
Ben je op zoek naar andere kerstrecepten? Alle kerstrecepten vind je hier