Kerstboom Koekjes met witte chocolade

by bakkenmetlisanne

Ben je op zoek naar kerstkoekjes die je op een hele eenvoudige manier veel feestelijker kunt maken? Deze kerstboom koekjes met witte chocolade zijn misschien wel wat je zoekt! Je bakt koekjes in de vorm van een kerstboom, vervolgens doop je ze in witte chocolade en je versiert ze met stukjes pistache en gevliesdroogde aardbeien. Een top combinatie als je het mij vraagt! Het recept is hetzelfde recept als voor suikerkoekjes. Het voordeel van deze koekjes is dat ze tijdens het bakken hun vorm mooi behouden. Wel zo leuk als je ze na het bakken kunt terug herkennen als kerstboom, toch? 🙂

Om deze koekjes te maken, heb je weinig dingen nodig. Alleen een koekuitsteker in de vorm van een kerstboom is natuurlijk wel handig. Heb je deze niet? Je kunt natuurlijk ook ronde koekjes maken en daarbij de helft van het rondje in de witte chocolade dippen en besprinkelen met de pistache en de aardbei. Dan kun je ze ook maken voor andere gelegenheden dan kerstmis.

Kerstboom koekjes met witte chocolade

Ingrediënten van de kerstboom koekjes

Deze kerstboom koekjes zijn versierd met witte chocolade, pistache en gevliesdroogde aardbeien. Deze komen allen bij BasBoerNoten vandaan. Eerder maakte ik al een aantal recepten voor hen & deze ingrediënten waren over gebleven. Een mooie gelegenheid voor deze kerstboom koekjes dus! Benieuwd naar recepten die ik eerder heb gemaakt? Dat zijn onder andere deze slof met aardbei en pistache spijs, deze chocolate chip cookies met walnoot en deze rendier cupcakes. Die laatste zijn ook zeer geschikt voor de kerst !

Kerstboom koekjes met witte chocolade

Kerstboom koekjes met witte chocolade

Zoek je een leuk koekjes recept voor deze kerst? Misschien zijn deze kerstboom koekjes wel iets voor jou!
Bereidingstijd 20 minuten
Baktijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 bakplaat vol

Ingrediënten
  

Koekjesdeeg

 • 400 gram bloem
 • 150 gram witte basterdsuiker
 • 6 zakjes vanillesuiker = 8 gram per stuk
 • 200 gram ongezouten roomboter
 • 1 ei

Versiering:

 • 200 gram witte chocolade
 • Handjevol geroosterde pistachenootjes
 • Handjevol gevliesdroogde aardbeien

Instructies
 

Koekjes

 • Mix de basterdsuiker samen met de vanillesuiker en de roomboter, totdat je een romig mengsel hebt. Voeg hier vervolgens het ei aan toe en mix dit weer totdat het ei volledig is opgenomen in de boter en de suiker.
 • Als laatste voeg je de bloem toe. Kneed dit tot een stevig deeg in de vorm van een bal. Leg het plastic folie op het aanrecht, leg de bal deeg hier op en vouw de folie dicht.
 • Druk de bol vervolgens plat tot ongeveer 2-3 cm dik. Laat het deeg nu minimaal 1 uur rusten in de koelkast. (Als de plak deeg dunner is, koelt deze sneller).
 • Bestrooi je werkblad nu met bloem, leg hier je plak deeg op en rol hem uit. Als hij nog iets te stevig is, kun je hem nog even kort doorkneden. Steek nu de vormpjes uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de koekjes 11-13 minuten. Ze zijn klaar wanneer de randjes goudbruin kleuren. Leg ze na het bakken voorzichtig op een rooster en laat ze volledig afkoelen. Let op: de koekjes zijn wat zacht en wiebelig als ze uit de oven komen. Dit klopt.

Versieren

 • Wacht tot de koekjes volledig zijn afgekoeld
 • Vermaal de pistachenootjes en gevliesdroogde aardbeien tot ze wat kleiner zijn.
 • Smelt de witte chocolade au bain marie en dip de helft van de koekjes in de chocolade
 • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier of bord
 • Strooi de aardbei en pistache over de chocolade & laat uitharden.
Trefwoord Koekjes, Kerst, Kerst Koekjes

Benieuwd naar meer kerst recepten? Hier vind je een overzicht van alle kerstrecepten die online staan!

You may also like