Hazelnoot chocoladetaart in kerstsfeer!

by bakkenmetlisanne

Met kerst voor de deur is het tijd om uit te pakken met een heerlijk dessert: deze heerlijke hazelnoot chocoladetaart! Stel je voor: een heerlijke taart die de rijke smaak van hazelnoten combineert met een chocolade ganache. En om het helemaal af te maken in een kerstige sfeer, is de taart versierd met kerst chocolaatjes, gehakte hazelnoten, sterren van marsepein en verschillende sprinkels.

k kreeg recentelijk een verzoek van BasBoerNoten om iets lekkers in Sinterklaas en in Kerst sfeer te maken. In Sinterklaas sfeer is dit deze brownie met amandelspijs geworden, en voor kerst wilde ik een feestelijke taart die ook nog eens heel eenvoudig te maken is, wat deze hazelnoot chocoladetaart is geworden. Het is dus helemaal niet moeilijk om deze taart te maken, je hebt alleen wat geduld nodig, de taart moet even opstijven in de koelkast. Daarnaast is het wel handig als je een foodprocessor of stevige blender hebt om de koekjes en de nootjes te maken. Heb je dit niet? Je kunt het eventueel ook met de hand (en een deegroller) doen.

Benieuwd wat BasBoerNoten nog meer allemaal verkoopt? Neem snel een kijkje in hun webshop! Voor dit recept gebruikte ik de gebrande hazelnoten, chocolade druppels, hazelnoot pasta & marsepein van BasBoerNoten!

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met BasBoerNoten

Kerst Hazelnoot Chocolade Taart
Kerst Hazelnoot Chocolade Taart

Hazelnoot Chocoladetaart

Op zoek naar een snel, maar indrukwekkend kerstdessert? Deze kerst hazelnoot chocoladetaart is dit alles in een!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Gang Dessert
Porties 1 taart

Equipment

 • Foodprocessor
 • Quiche bakvorm met uitneembare bodem

Ingrediënten
  

Bodem

 • 60 gram ongezouten boter
 • 200 gram digestive koekjed
 • 60 gram gehakte hazelnoten
 • Snufje zout

Vulling:

 • 300 gram slagroom
 • 400 gram melk chocolade
 • 120 gram hazelnootpasta

Versiering:

 • Gehakte hazelnoten
 • Chocolaatjes
 • Marsepein

Instructies
 

Bodem:

 • Begin met het maken van de bodem, hak de koekjes en de hazelnoten fijn. Doe dit in een kom.
 • Smelt de boter in de magnetron en roer dit door het mengsel van de koekjes en hazelnoten heen.
 • Verdeel dit over de bodem/zijkanten van de bakvorm en zet even in de koelkast

Vulling:

 • Verwarm de slagroom in een pannetje en breng aan de kook.
 • Giet vervolgens over de melk chocolade heen. Voeg hier de hazelnootpasta aan toe.
 • Roer door elkaar tot alles in elkaar is opgenomen. Verdeel dit over de bodem.
 • Zet even in de koelkast zodat het wat steviger wordt.
 • Doe vervolgens de versiering op de taart, dit kan je natuurlijk doen zoals je zelf wil!
 • Laat de taart 4 uur opstijven.
Trefwoord Kerstdessert, Chocolade kerstboom

Hazelnoot Chocoladetaart opslaan?

Heb ik je geïnspireerd en wil je het recept voor deze chocoladetaart? Dit kan heel makkelijk door op een van de foto’s in deze blog te klikken, je slaat hem eenvoudig op op Pinterest. Vind je het leuk om meer van mijn recepten te zien? Je kunt me volgen op Instagram op mijn account @Bakkenmetlisanne. Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je met tagt op Instagram of Facebook in het eindresultaat! Ook kun je het recept reposten op Pinterest door op de foto’s te klikken!

You may also like