Alle kerstrecepten van 2021: een overzicht!

by bakkenmetlisanne

Net als afgelopen jaar heb ik tussen sinterklaas en kerst, 20 dagen lang, dagelijks een heerlijk recept geplaatst! Vandaag, op dag 20, sluit ik af met een overzicht met alle kerstrecepten. Als laatste inspiratie voor de feestdagen, of wellicht vast voor kerst 2022, zodat je niet de losse recepten hoeft af te gaan voor een heerlijk kerstrecept. Het zijn allemaal compleet verschillende recepten, van het kerstontbijt tot aan het kerstdiner, van koekjes tot het dessert. Ik ben benieuwd wat jij het aller leukste recept vond! Laat het me vooral weten. En als je een van alle kerstrecepten hebt gemaakt ben ik heel benieuwd wat je er van vond! Hier komen alle 19 kerstrecepten van 2021. Klik op de foto om naar het recept te gaan!

1. Gingerbread kruiden
Gingerbread is iets typisch Amerikaans en hoort net zo bij de kerst, als dat de kerstbomen bij de kerst horen! Deze traditie vanuit Amerika komt ook steeds meer richting onze kant en ik zie rondom de feestdagen steeds meer recepten met een Gingerbread kruidenmix er in. Daarom werd het tijd voor een recept voor gingerbread kruiden!

Gingerbread kruidenmix/ Alle kerstrecepten

2. Gingerbread koekjes
Gingerbread Koekjes. Wie kent ze nou niet? De koekjes zijn eigenlijk typisch Amerikaans, maar te lekker om niet in Nederland te eten!

Gingerbread Koekjes / Alle kerstrecepten

3. Carpaccio bonbon op lepel van bladerdeeg
Hoe leuk zijn deze carpaccio bonbons op bladerdeeg lepel? Ideaal om te serveren als amuse tijdens de feestdagen, of tijdens een ander (klein) feestje

Carpaccio Amuse lepels/ Alle kerstrecepten

4. Warme Chocolademelk sticks
De dagen worden korter, het wordt vroeg donker en het is koud. Waar heb je dan trek in als je in de avond op de bank zit met een tijdschriftje? Juist: Warme Chocolademelk. En nu kan je van die zakjes kopen die je oplost in je melk, maar wat is er nou leuker dan zelf warme chocolademelk sticks maken?

Alle kerstrecepten

5. Gingerbread Cheesecake in een glaasje
Ben je op zoek naar een heerlijk kerstdessert wat je vooraf kunt bereiden en waarmee je ook echt indruk maakt? Zoek dan niet verder en ga aan de slag met deze gingerbread cheesecake in een glaasje. Je maakt ze een avond van te voren, laat ze opstijven en voor het serveren hoef je alleen nog maar wat slagroom op te spuiten en de sprinkels over de slagroom te verdelen

Gingerbread Cupcakes met gingerbread koekjes

6. Bruschetta – 3 variaties
Deze bruschetta’s zijn heerijk als amuse! Ben je benieuwd hoe je heel snel 3x een bruschetta recept op tafel zet? Lees dan snel verder!

3x Bruschetta recept

7. Vegan Viennetta
Viennetta, bij menig Nederlander staat het rondom kerst op de tafel. Dit jaar kun je zelf viennetta maken en dit kun je zelfs 100% vegan doen!

Vegan zelf Vienetta maken

8. Gingerbread Cupcakes met koekje
Hoe schattig zijn deze cupcakes? Het zijn gingerbread cupcakes met koekje in de vorm van een gingerbread mannetje. Heerlijk!

Gingerbread Cupcakes met gingerbread koekjes

9. Kerststol

Een echte traditie tijdens de feestdagen: kerststol met amandelspijs. En dat is nog een heel stuk lekkerder als je het zelf maakt!

Kerststol met amandelspijs

10. Pavlova met vers fuit en lemon curd

Pavlova wordt vaak gegeten rondom de feestdagen! En geef mensen eens ongelijk, want het is heel erg lekker en ziet er ook nog eens super feestelijk uit! Voor deze kerst ga ik deze mini Pavlova met fruit en Lemon Curd maken. Een super goede combinatie! 

Pavlova met fruit en lemon curd

11. Hartige Tompouce met truffelcrème
Ben je net zo dol op truffel als ik, maar ben je stiekem ook dol op tompoucen? Dan is deze hartige tompouce met truffelcrème wellicht wel wat voor jou! Deze hartige tompouce is een combinatie van een traditionele tompouce en truffelcrème.

Hartige tompouce met truffelmousse

12. Dame Blanche met zelfgemaakt ijs

Vanille ijs en chocolade, dat is toch een heerlijke combinatie? Traditioneel wordt dit ook wel een dame blanche genoemd. Wist je dat je een dame blanche ook heel makkelijk zelf kunt maken? Deze dame blanche is gemaakt met zelfgemaakt ijs waar je geen ijsmachine bij nodig hebt!

Dame Blance met zelfgemaakt ijs

13. Mini sinaasappel tulbandjes met chocolade

Ben je op zoek naar iets kleins voor tussendoor tijdens de feestdagen? Wellicht zijn deze mini tulbandjes wel iets voor jou! De mini tulband met sinaasappel en chocolade is overheerlijk en precies genoeg als een heel klein tussendoortje. Wellicht wil je wel een zoet borrelplankje maken en daar passen deze perfect tussen! 

Mini tulband met sinaasappel

14. Spoom met Citroen sorbet
Spoom is een tussengerecht om de smaakpapillen te neutraliseren. Deze gang wordt doorgaans geserveerd bij een meer gangen menu, tussen het voor/tussengerecht en het hoofdgerecht. Was het voorgerecht bijvoorbeeld redelijk pittig, of matcht het niet goed bij het hoofdgerecht? Dan is het tijd om ervoor te zorgen dat je smaakpapillen weer op “nul” beginnen.

Spoom met citroen sorbet

15. Chocolade kerstboom van bladerdeeg

Deze chocolade kerstboom van bladerdeeg ziet er misschien ingewikkeld uit, maar dat is hij allesbehalve! Eigenlijk is het recept gewoon enorm eenvoudig! Maar het resultaat dat je er mee op tafel zet, mag er zeker zijn! Het is een soort mega chocoladebroodje in de vorm van een kerstboom. Dat klinkt toch goed, niet waar?

Chocolade kerstboom van bladerdeeg

16. Chocolademelk bombs

Eerder kwam je al een recept voor chocolademelk sticks tegen, je kunt er ook leuke ballen van maken die gevuld zijn! Hoe je dat doet zie en lees je in de reel op Instagram. Klik op de foto om hier heen te gaan!

Alle kerstrecepten
Alle kerstrecepten

17. 4x zoete recepten van de gourmet
Gaan jullie deze kerst gourmetten of kies je voor een uitgebreid driegangendiner? Wij gaan in ieder geval één van de kerstdagen gourmetten & hoe sluit je de gourmet nou het beste af dan met een zoete gourmet? Je kunt er voor kiezen om het gourmetten door te zetten en ook de toetjes op het gourmetstel te bereiden!

Smores van de gourmet - zoete gourmet recepten

18. Sterren van boter
Tijdens het kerstontbijt of tijdens het voorgerecht van je diner staat er vast wel boter bij jullie op tafel! Dat kan natuurlijk gewoon een saai blok op een botervlootje zijn, maar je kunt ook de boter in een leuk vormpje serveren. Deze kun je zo kopen in de winkel, maar dan betaal je er een heel hoop geld voor, terwijl je het heel makkelijk zelf kunt maken! 

Sterren van boter

19. Chocolade Babka
Chocolade babka heb je vast wel eens voorbij zien komen! Een mooi gevlochten brood met heerlijke chocolade! Deze versie heb ik gemaakt met nutella, maar je kunt ook gewone chocolade gebruiken, smelten en verdelen over het deeg. daarnaast zitten er lekkere stukjes pistachenootjes in het brood. Een babka heeft een beetje de structuur van een brioche brood. Kortom: een heerlijk zoet deeg!

Chocolade Babka met pistachenootjes

Alle kerstrecepten samen!

Hopelijk hebben al deze bovenstaande kerstrecepten jullie wat inspiratie kunnen geven voor de feestdagen. Of je dit nou nog dit jaar wilt maken of alvast op zoek bent naar kerstinspiratie voor de komende jaren, deze recepten kun je iedere kerst blijven serveren!

Ik wil jullie allemaal hele fijne feestdagen wensen! En bak ze 🙂

You may also like