Mini Pavlova met fruit en Lemon Curd

by bakkenmetlisanne

Pavlova wordt vaak gegeten rondom de feestdagen! En geef mensen eens ongelijk, want het is heel erg lekker en ziet er ook nog eens super feestelijk uit! Voor deze kerst ga ik deze mini Pavlova met fruit en Lemon Curd maken. Een super goede combinatie! Het zoete van de Pavlova nestjes smaakt goed bij het zoetzure van de lemon curd, de slagroom en het verse fruit. Zowel de Pavova nestjes als de Lemon Curd maak je helemaal zelf!

Serveer de mini pavlova bijvoorbeeld met aardbeien of frambozen, maar ook blauwe bessen, passievrucht of bramen zullen hier heel lekker bij smaken! Eigenlijk kun je hier alle kanten mee op. Geen fan van Lemon Curd? Laat deze dan achterwege en doe er wat extra slagroom in. Net zo lekker en leuk!

Pavlova met fruit en lemon curd

Lemon Curd

Je kunt er voor kiezen om de lemon curd in de winkel te kopen, maar je kunt het ook helemaal zelf maken. Wist je dat dat helemaal niet moeilijk is? Het is ongeveer 20 minuten werk en zo veel lekkerder dan de lemon curd uit de winkel. Met dit recept vul je een potje vol, waardoor je tijdens het kerst ontbijt ook nog lemon curd kunt serveren. Bak bijvoorbeeld heerlijke scones!

Mini Pavlova met vers fruit serveren en bewaren

Je kunt in principe alles al vooruit maken, maar het echt vullen van de mini pavlova moet je wel echt op het laatste moment doen. Anders trekt het vocht van de slagroom en de lemon curd in de mini pavlova, waardoor hij zacht wordt en kan instorten. Maar als je de Pavlova al vooruit maakt en in een afgesloten trommel bewaart, het fruit vast snijdt en je zorgt dat de lemon curd en slagroom klaar staan, staan ze alsnog binnen 10 minuten op tafel. Succes gegarandeerd! Je kunt de gevulde mini pavlova dus eigenlijk niet heel goed bewaren, maar de losse onderdelen wel. De pavlova zelf blijft ongeveer 3 dagen goed, de lemon curd 1-2 weken en de slagroom en het fruit een dag of 2.

Mini Pavlova met fruit
Pavlova met fruit en lemon curd

Mini Pavlova met vers fruit en Lemon Curd

Seveer deze kerst Mini Pavlova met vers fruit en Lemon Curd en maak indruk op iedereen!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Drogen in de oven 1 uur 30 minuten
Gang Dessert
Porties 6 stuks

Equipment

 • Spuitzakken met spuitmondje
 • Bakplaat met bakpapier

Ingrediënten
  

 • 90 gram eiwit
 • 150 gram suiker
 • 2 tl maizena
 • 2 tl azijn

Instructies
 

 • Mix het eiwit samen met de suiker tot je stijve pieken hebt. Zorg dat de kom goed vetvrij is. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden zonder dat het eiwit er uit valt.
 • Voeg de maizena en het azijn toe en spatel dit door het eiwit heen. Doe dit heel luchtig, zodat je niet alle lucht verliest.
 • Doe het eiwit in een spuitzak met (kartel) spuitmondje (Wilton 1M) en spuit nestjes op de bakplaat. Begin met de bodem (een rondje) en ga zo langzaam naar boven langs de buitenkanten van het rondje.
 • Verwarm de oven voor op 100 graden en laat de pavlova ongeveer 1,5 uur drogen. Laat daarna goed afkoelen.
 • Doe de slagroom en de suiker in een kom en klop dit stijf. Doe dit in een spuitzak. Spuit in alle pavlova nestjes wat slagroom, leg hierop een lepel lemon curd en versier met vers gesneden fruit.
Trefwoord Kerstbrood, Kerstdessert, Pavlova

You may also like