Zoete recepten

Lemon Curd

Wist je dat het zelf maken van lemon curd heel eenvoudig is? Ik had het zelf nog nooit gedaan, maar stond er echt van te kijken hoe eenvoudig dit was. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig: citroen, boter, suiker, eieren en een flink portie geduld. Lemon Curd is een heerlijke fris zoete vulling voor taarten of voor op koekjes. Of wat dacht je van bij scones of gewoon lekker door de yoghurt? Echt heerlijk! Met deze lemon curd heb ik koekbakjes gevuld. Het recept hiervan krijgen jullie binnenkort!

Lemon Curd, zelfgemaakte lemon curd, home made lemon curd, curd

Wat heb je nodig?

2 citroenen
175 gram suiker
2 eieren
150 gram boter, in stukjes
Rasp
Warmte vaste kom
Pan

Aan de slag!

Zorg dat je de citroenen hebt schoongemaakt en rasp de schil van de citroenen af. Let goed op dat je niet te ver raspt, want het witte is erg bitter. Doe dit vervolgens in de warmte vaste kom. Knijp ook het sap uit de citroenen, haal dit door een zeefje en voeg dit bij de citroenrasp. Doe hier ook de boter en de suiker bij.

Breng een pan met een laagje water aan de kook en zet hier de kom op. Blijf nu goed doorroeren totdat alle boter is gesmolten. Haal de kom even van de pan af (let op: is heet!). En laat het even afkoelen. We gaan namelijk zo de eieren toevoegen en anders heb je kans op roerei 😉

Klop de eieren los in een kopje en voeg dit langzaam toe aan het boter/citroen mengsel. Roer dit ondertussen heel goed door. Zet de kom vervolgens terug op de pan met water en blijf goed doorroeren totdat de curd is ingedikt. Dit kan echt wel even duren (10-20 minuten). De curd moet de dikte hebben van vla. (Hij stijft in de koelkast ook nog iets op).

Je kunt de curd een weekje bewaren in de koelkast, maar als je een potje eerst uitkookt (half uur meekoken in pan water), dan is hij veel langer houdbaar!

Categorieën:Zoete recepten

Getagd als:, , , ,

5 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s