Zoete recepten

Bakken met Lemon Curd – Basisrecept en Tips

Ik ben dol op Lemon Curd en heb ook al verschillende recepten hiermee online gezet! Lemon Curd hoort wat mij betreft echt bij het voorjaar en aangezien April net aangebroken is, de vogeltjes fluiten, de bomen vol in de bloei staan en het eindelijk weer wat warmer wordt, leek het me leuk om al deze recepten te bundelen in 1 blog post, zodat alle recepten makkelijk terug te vinden zijn! Klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan!

Laten we beginnen met het basis recept voor Lemon Curd, want zonder deze Lemon Curd kom je natuurlijk nergens!

In dit recept is de Lemon curd gecombineerd met gingerbread en Franse Meringue. De gingerbread cookie cups zijn eigenlijk niet anders dan de traditionele gingerbread cookies die je kent van de kerstdagen, maar dan gebakken als een cupje. Hierin zit een schepje lemon curd en bovenop Franse Meringue die is afgebakken, maar dit is ook overheerlijk met de Italiaanse Meringue die je in de recepten hieronder terug ziet komen!

Deze Lemon Curd Meringue taart ziet er super vrolijk uit en is ook gemaakt toen ik het voorjaar in mijn bol had. De taart  is opgebouwd met een lekkere koeklaag, een heerlijke lemon curd en afgemaakt met Italiaanse meringue. Klinkt eenvoudig? Dat is het ook! Hou jij van de combinatie van citroen en Italiaanse Meringue?

Lemon Curd Meringue taart - Bakken met Lisanne

Heel eenvoudig en heel lekker! Dat is een mooie samenvatting van de skyramisu met lemon curd. Ik wilde een gezond toetje maken voor de paasdagen en dat is hiermee wel (deels) gelukt! Heerlijke romige skyr met zelfgebakken lange vingers en zelfgemaakte lemon curd. Om het af te maken heb ik wat Schuddebuikjes bovenop gestrooid. Het is zo klaar en overheerlijk, vandaag heel eenvoudig en heel lekker! 

Skyramisu met Lemon Curd / Citroen Tiramisu

Deze mini gebakjes zijn onwijs lekker! De onderste laag is een heerlijke sloffenbodem, hierop een schepje lemon curd en afgemaakt met Italiaanse Meringue, ook wel kookschuim genoemd. De combinatie van Lemon Curd en Italiaanse Meringue is hemels!

Categorieën:Zoete recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s