Bakken met Lemon Curd – Basisrecept en 5 Tips

by bakkenmetlisanne

Lemon curd is echt iets wat typisch bij het voorjaar hoort. Aangezien April net aangebroken is, de vogeltjes buiten fluiten, de bomen vol in de bloei staan en het eindelijk weer wat warmer wordt, leek het me leuk om alle recepten met lemon curd te combineren in 1 blogpost: Bakken met Lemon Curd!

In deze blog geef ik je allereerst het basis recept voor lemon curd, gevolgd door verschillende tips voor dingen die je kunt bakken met lemon curd. Wat dacht je van een lemon curd cheesecake, Skyramisu met Lemon Curd of slofjes met Lemon Curd en Italiaanse Meringue? Door op de foto te klikken kun je naar het desbetreffende recept gaan.

Bakken met Lemon Curd- Het Basisrecept

Bakken met Lemon Curd

Laten we beginnen met het basis recept voor lemon curd, want zonder deze Lemon Curd kom je natuurlijk nergens met al deze lekkere recepten waar lemon curd in is verwerkt.

Tip 1: Gingerbread Cookie cups met Lemon Curd

Gingerbread Cookie Cups

In dit recept is de Lemon curd gecombineerd met gingerbread en Franse Meringue. De gingerbread cookie cups zijn eigenlijk niet anders dan de traditionele gingerbread cookies die je kent van de kerstdagen, maar dan gebakken als een cupje. Hierin zit een schepje lemon curd en bovenop Franse Meringue die is afgebakken, maar dit is ook overheerlijk met de Italiaanse Meringue die je in de recepten hieronder terug ziet komen!

Tip 2: Lemon Curd Meringue Taart

Lemon Curd Meringue Taart

het voorjaar in mijn bol had. De taart  is opgebouwd met een lekkere koeklaag, een heerlijke lemon curd en afgemaakt met Italiaanse meringue. Klinkt eenvoudig? Dat is het ook! Hou jij van de combinatie van citroen en Italiaanse Meringue?

Tip 3: Skyramisu

Skyramisu met Lemon Curd

Heel eenvoudig en heel lekker! Dat is een mooie samenvatting van de skyramisu met lemon curd. Ik wilde een gezond toetje maken voor de paasdagen en dat is hiermee wel (deels) gelukt! Heerlijke romige skyr met zelfgebakken lange vingers en zelfgemaakte lemon curd. Om het af te maken heb ik wat Schuddebuikjes bovenop gestrooid. Het is zo klaar en overheerlijk, vandaag heel eenvoudig en heel lekker! 

Tip 4: Mini Gebakjes

Mini Gebakjes met Lemon Curd

Deze mini gebakjes zijn onwijs lekker! De onderste laag is een heerlijke sloffenbodem, hierop een schepje lemon curd en afgemaakt met Italiaanse Meringue, ook wel kookschuim genoemd. De combinatie van Lemon Curd en Italiaanse Meringue is hemels!

Tip 5: Lemon Meringue Cheesecake

Lemon Meringue Cheesecake

De cheesecake wordt naast roomkaas ook gemaakt van opgeklopte slagroom en yoghurt, wat voor een heerlijk luchtig mengsel zorgt. Dit in combinatie met de lemon curd en zacht zoete Italiaanse Meringue zorgt ervoor dat het echt lijkt alsof je een hapje neemt uit een wolkje.

Hopelijk heb je ik je wat inspiratie gegeven wat je met je overgebleven lemon curd kan doen! Laat je het weten als je een van deze recepten hebt gemaakt?

You may also like