Zoete recepten

Cheesecake blondies

Blondies zijn de laatste tijd wel echt mijn favoriete lekkernij geworden. Onlangs deelde ik al standaard blondies met witte chocolade en met een topping van Ruby Chocolade, deze blondies hebben een heerlijke twist, namelijk een laagje cheesecake! Perfect voor als je niet kan kiezen tussen blondie en cheesecake; je voegt het gewoon samen! Daarnaast is deze blondie ook gevuld met stukjes witte chocolade en hij heeft een topping van kaneelsuiker, dat zorgt voor een heerijk krokant laagje. Normaal gesproken is een blondie al smeuïg, maar door de toevoeging van de cheesecake nog nét iets meer.

Cheesecake blondies

Wat heb je nodig voor cheesecake blondies?

Voor de blondie
Vierkante bakvorm van 20 bij 20
225 gram boter
275 gram patentbloem
350 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren 
1 tl vanillepasta of 1 el vanille extract
snufje zout
200 gram witte chocolade
3 gram kaneel

Voor de cheesecake laag
200 gram roomkaas
50 gram suiker
1 ei

Voor de kaneelsuiker laag
3 eetlepels suiker
1 eetlepel kaneel

Aan de slag!

Snij de roomboter in stukjes en doe deze in een steelpannetje. Verwarm de boter vervolgens totdat deze volledig is gesmolten. Voeg deze vervolgens samen met de suiker en mix dit totdat je een glad geheel krijgt. Laat het heel even afkoelen voordat je de eieren toevoegt. 

Voeg de eieren één voor één toe terwijl je mixt als het ene ei is opgenomen, voeg je de andere toe. Voeg hierna de vanille toe en mix een paar minuten op de hoogste stand. Zeef vervolgens de bloem en het zout en voeg dit toe. Mix wederom op hoge snelheid totdat alle bloem is opgenomen. Breek de witte chocolade in kleine stukjes en meng dit door het beslag heen.

Roer de roomkaas los en voeg hier 50 gram suiker en een ei aan toe voor de cheesecake laag. Roer dit goed door tot een romig mengsel.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Stort hier vervolgens de helft van het beslag in. Giet hier vervolgens het roomkaas mengsel over. Verdeel dit over de eerste laag van het blondiebeslag. Verdeel vervolgens de rest van het blondiebeslag hier overheen. Zorg dat dit alles van de cheesecakelaag bedekt.

Mix in een bakje de suiker samen met de kaneel. Verdeel dit over de bovenste laag van het beslag.

Bak de blondie voor ongeveer 35-40 minuten. Als hij uit de oven komt, dan is de buitenkant wel hard, maar de binnenkant zal nog wat zacht zijn. Dit klopt, hij moet nog even uitharden. Het ruikt heel lekker, maar laat hem echt afkoelen!

Cheesecake blondies
Cheesecake Blondie

Categorieën:Zoete recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s