Cheesecake blondies

by bakkenmetlisanne

Blondies zijn de laatste tijd wel echt mijn favoriete lekkernij geworden. Onlangs deelde ik al standaard blondies met witte chocolade en een met een topping van Ruby Chocolade. Deze blondies hebben een heerlijke twist, namelijk een laagje cheesecake! Perfect voor als je niet kan kiezen tussen blondie en cheesecake; je voegt het gewoon samen en maakt er een cheesecake blondie van! Daarnaast is deze blondie ook gevuld met stukjes witte chocolade en hij heeft een topping van kaneelsuiker, dat zorgt voor een heerijk krokant laagje.

Normaal gesproken is een blondie al smeuïg, maar door de toevoeging van de cheesecake nog nét iets meer. Ook het laagje kaneelsuiker bovenop is een hele lekkere toevoeging aan deze blondie. Dit zorgt ervoor dat de smeuïge blondie laag een knapperig korstje krijgt. Wel bevatten de blondies natuurlijk flink wat suiker en met de kaneelsuiker laag wordt het er niet gezonder op, haha. Maar een stukje op zijn tijd moet kunnen toch? Gelukkig kun je het invriezen! Zie hieronder hoe je dat doet!

Bakken en bewaren van Cheesecake Blondies

Voor deze blondies heb ik gebruik gemaakt van een vierkante bakvorm om mooie rechte stukjes te krijgen. Ik heb zelf deze bakvormen. Voordat ik het beslag in de bakvorm heb gegoten, heb ik wel eerst een laagje bakpapier op de bodem gelegd zodat hij na het bakken makkelijk uit de bakvorm komt.

Je kunt de blondies in een afgesloten trommel 2 a 3 dagen bewaren, maar ze zijn zo lekker dat ik betwijfel of ze zo lang blijven liggen. Mocht je ze willen invriezen, dan kun je ze in de vriezer ongeveer 3 maanden bewaren. Verpak ze per stuk in plasticfolie zodat je ze snel kunt ontdooien en snel kunt genieten van een heerlijk stukje blondie!

Smeuïge blondie met kaneelsuiker
Cheesecake Blondie
Cheesecake Blondies

Cheesecake Blondies

Blondies met een heerlijke cheesecake swirl en krokante laag van kaneelsuiker
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Afkoelen en Uitharden 2 uur
Gang Tussendoortje
Porties 16 stukjes

Equipment

 • Vierkante bakvorm van 20 bij 20

Ingrediënten
  

Voor de Blondie

 • 225 gram boter
 • 275 gram patentbloem
 • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 2 eieren
 • 1 tl vanillepasta of 1 el vanille extract
 • snufje zout
 • 200 gram witte chocolade
 • 3 gram kaneel

Voor de cheesecake laag

 • 200 gram roomkaas
 • 50 gram suiker
 • 1 ei

Voor de kaneelsuiker laag

 • 3 eetlepels suiker
 • 1 eetlepel kaneel

Instructies
 

 • Snij de roomboter in stukjes en doe deze in een steelpannetje. Verwarm de boter vervolgens totdat deze volledig is gesmolten. Voeg deze vervolgens samen met de suiker en mix dit totdat je een glad geheel krijgt. Laat het heel even afkoelen voordat je de eieren toevoegt.
 • Voeg de eieren één voor één toe terwijl je mixt als het ene ei is opgenomen, voeg je de andere toe. Voeg hierna de vanille toe en mix een paar minuten op de hoogste stand. Zeef vervolgens de bloem en het zout en voeg dit toe.
 • Mix wederom op hoge snelheid totdat alle bloem is opgenomen. Breek de witte chocolade in kleine stukjes en meng dit door het beslag heen.
 • Roer de roomkaas los en voeg hier 50 gram suiker en een ei aan toe voor de cheesecake laag. Roer dit goed door tot een romig mengsel.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Stort hier vervolgens de helft van het beslag in. Giet hier vervolgens het roomkaas mengsel over. Verdeel dit over de eerste laag van het blondiebeslag. Verdeel vervolgens de rest van het blondiebeslag hier overheen. Zorg dat dit alles van de cheesecakelaag bedekt.
 • Mix in een bakje de suiker samen met de kaneel. Verdeel dit over de bovenste laag van het beslag.
 • Bak de blondie voor ongeveer 35-40 minuten. Als hij uit de oven komt, dan is de buitenkant wel hard, maar de binnenkant zal nog wat zacht zijn. Dit klopt, hij moet nog even uitharden. Het ruikt heel lekker, maar laat hem echt afkoelen!
Trefwoord Blondies, Cheescake
Blondies met Witte Chocolade
Blondies met Witte Chocolade
Ruby Chocolade Blondies

Eerder maakte ik deze blondies met ruby chocolade. Benieuwd je benieuwd naar dit recept? Klik dan hier of op de foto voor het recept!

You may also like