Lunch

Kaiserschmarrn met stukjes appel

Kaiserschmarrn is een bekend Oostenrijks gerecht. Je kent het misschien wel van de wintersport! Het is een lichte, gekaramelliseerde pannenkoek die in stukjes wordt geschreven. Traditioneel gezien wordt dit geserveerd met een compôte van pruimen en poedersuiker. Ik ben zelf niet zo’n fan van pruimen, dus ik heb een versie met stukjes appel gemaakt, ook heerlijk! Daarbij is het ook nog eens super makkelijk om de kaiserschmarrn te maken, hij staat zo op tafel! En het is ook zo weer op, oeps!

Kaiserschmarrn

Wat heb je nodig voor Kaiserschmarrn?

130 gram bloem
250 ml halfvolle melk
1 eetlepel vanillesuiker
snufje zout
4 eieren
50 gram suiker + 30 gram voor karamelliseren
Boter of olie om te bakken
1 appel.

Aan de slag!

Mix de bloem samen met de melk, het vanillesuiker en het zout. Splits de eieren en roer de eidooiers door het bloem/melk mengsel heen. Mix de eiwitten samen met 50 gram suiker totdat deze stijf zijn (je moet de kom op zijn kop kunnen houden). Spatel de eiwitten vervolgens door het overige beslag heen. Doe dit voorzichtig, zodat de lucht niet verloren gaat.

Verwarm de pan en smelt hier wat boter in. Bak de kaiserschmarrn (dit moet waarschijnlijk in twee delen, het is te veel beslag voor 1x bakken). Zet het vuur laag, het duurt even voordat het gaar is. Snijd ondertussen de appel in kleine stukjes.

Draai de kaiserschmarrn om zodat je ook de onderkant kunt bakken en snijd hem in kleine stukjes. Doe de appel er bij en verwarm dit ook mee. Als laatste verdeel je de suiker over de kaiserschmarrn, zodat dit kan karamelliseren. Serveer de kaiserschmarrn met poedersuiker!

Kaiserschmarrn

Categorieën:Lunch, Ontbijt, Zoete recepten

Getagd als:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s