No Bake Aardbeien Cheesecake

De kleuren van de laagjes van deze no bake aardbeien cheesecake, daar wordt je toch meteen vrolijk van? En een super pluspunt, je hebt voor deze cheesecake geen oven nodig, het is namelijk (zoals de titel al doet vermoeden) een no-bake cheesecake! Dit houdt in dat je hem alleen een nachtje in de koelkast moet zetten en dan is hij klaar! Ideaal als je oven kapot is, je op vakantie bent of wanneer het veel te warm is om de oven aan te zetten. Nu zullen we op dit laatste voorlopig nog even wachten, op het moment dat ik dit schrijf is de weersverwachting met gemiddeld 10 graden voor komende week niet al te best, maar het wordt vanzelf zomer!

En bij de zomer horen aardbeien, oftewel zomerkoninkjes! Deze heerlijke cheesecake is gemaakt met een laagje digestive koekjes, een laag aardbeien cheesecake, een laag witte chocolade cheesecake en een laag met aardbeien gelei. En zoals hij er uit ziet, smaakt hij ook! Lekker fris en fruitig, maar met een heerlijke smaak van witte chocolade. Je kunt natuurlijk ook nog kiezen voor een ander soort koekjes, bijvoorbeeld bastogne koekjes lijken me hier ook heerlijk bij! Ga je de cheesecake maken? Laat het weten in de reacties!

Wat heb je nodig voor deze aardbeien cheesecake?

Voor de bodem
3/4 pak digestive koekjes
100 gram gesmolten boter

Cheesecake lagen
200 gram roomkaas
150 ml halfvolle yoghurt
350 ml slagroom
50 gram suiker
1 zakje bourbon vanillesuiker
1 tl vanille extract
1/2 bakje aardbeien ( bakje van 400-500 gram)
125 gram witte chocolade
2x 80 ml heet water
8 blaadjes gelatine

Gelei laag en overige
1/2 bakje aardbeien
50 gram suiker
60 ml water
2 blaadjes gelatine
Springvorm 20-24* cm
Bakpapier

* hoe breder de springvorm, hoe lager de taart wordt

Aan de slag met de no bake cheesecake!

Voordat je de no bake cheesecake lagen maakt, is het belangrijk dat we beginnen met de bodem. Begin dus met het vermalen van de koekjes. Mix dit samen met de gesmolten boter. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en stort hier de koekbodem op. Druk dit stevig aan en zet in de koelkast. Ga nu verder met de cheesecake laag. Zet alvast een kommetje koud water klaar met hierin de gelatine.

Klop de slagroom stijf met 50 gram suiker. Mix vervolgens in een andere kom de roomkaas met de halfvolle yoghurt los. Roer het goed door totdat je geen klontjes meer ziet. Mix hier vervolgens de vanille extract en de vanillesuiker doorheen. Schep dit nu voorzichtig bij de opgeklopte slagroom en roer dit door. Verdeel dit over twee kommen.

Aardbeienlaag
Pureer ongeveer de helft van het bakje aardbeien en voeg dit toe aan de ene kom met het roomkaas mengsel. Zet een schaaltje met 80 ml heet water (kokend water, maar echt heet water uit de kraan kan ook). Laat hier 4 blaadjes gelatine in oplossen. Mix dit vervolgens met het aardbeien roomkaas mengsel. Stort dit vervolgens op de koekjesbodem, zorg dat het egaal is verspreid en zet dit vervolgens terug in de koelkast.

Cheesecake laag
Smelt 125 gram witte chocolade au bain marie of in de magnetron. Laat dit heel even terug op temperatuur komen. Mix dit vervolgens door de inhoud van de andere kom. Laat wederom 4 blaadjes gelatine oplossen in 80 ml heet water en voeg dit toe. Verdeel dit vervolgens bovenop de aardbeienlaag. Zet ook dit weer in de koelkast. Laat dit een uurtje staan voordat je de gelei laag maakt.

Aardbeiengelei
Als je de cheesecake een uurtje in de koelkast hebt laten staan, ga je aan de slag met de gelei. Pureer de andere helft van het bakje aardbeien (hou er +/- 3 over ter decoratie). Breng 60 ml water aan de kook samen met 50 gram suiker. Voeg hier de gepureerde aardbeien aan toe. Laat dit ongeveer 5 minuten doorkoken. Zeef dit vervolgens. Het vocht dat je hebt opgevangen is nog heet, los hier vervolgens de overige 2 blaadjes gelatine in op. Laat dit even op temperatuur komen, als je het met je vinger kunt aanraken zonder dat het heet is, kun je het over de bovenste laag cheesecake verdelen. Zorg dat alles bedekt is en zet het vervolgens voor minimaal 4-6 uur, maar het liefste een hele nacht, in de koelkast.

Tip: om de cheesecake netjes uit de vorm te krijgen, kun je de buitenkant van de springvorm een paar minuten föhnen. Klinkt gek, maar zo verwarm je de buitenkant een beetje zodat het zachter wordt en niet aan de vorm blijft plakken.

Je kunt de bovenkant van de no bake aardbeien cheesecake nog versieren met de overgebleven aardbeien en eventueel wat geraspte witte chocolade. Eet smakelijk!

Cheesecake met aardbeien no bake
no bake aardbeien cheesecake - bakken met lisanne

3 Replies to “No Bake Aardbeien Cheesecake”

  1. Joanie

    Hoi, bedoel je een bakje aardbeien van 500 gram? Mijn Aardbeienlaag is namelijk maar heel lichtroze in tegenstelling tot de donkerroze kleur die jij krijgt.

    • BakkenmetLisanne

      Hoi! Het kan kloppen dat hij wat lichter wordt dan degene op de foto. Als je rode gelatine gebruikt en/of een drupje rode vloeistof toevoegt dan wordt hij wat donkerder van kleur. Ik zie dat ik de hoeveelheid aardbeien niet in grammen heb neergezet, maar ik heb een bakje van 400 gram gebruikt. Ik ga dat meteen aanpassen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: