Stroopwafel cake

Cake met stroopwafel en een frosting met stukjes stroopwafel en fudge. Meer hoef ik niet te zeggen toch? En heerlijk Nederlands, met een oud-Hollandse cake en typisch Nederlandse Stroopwafels. Als jij nog iets zoekt om dit weekend te bakken, zou ik niet verder zoeken en aan de slag gaan met dit heerlijke recept. Het is een luchtige basiscake met stukjes stroopwafel meegebakken. De frosting is gemaakt met gesmolten fudge, roomkaas en opnieuw stukjes stroopwafel. Zo heb je de smeuïgheid van de cake en daarbij een lekkere bite van de stukjes stroopwafel.

Wat heb je nodig voor de stroopwafel cake?

Voor de cake
200 gram roomboter
200 gram suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
3 stroopwafels

Voor de frosting
175 gram roomkaas
50 gram karamel fudge
2 eetlepels melk
100 gram poedersuiker
2 stroopwafels

Aan de slag!

Verwarm de oven op 175 graden (heteluchtoven 160 graden). Mix allereerst de boter samen met de suiker en het vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg hier een voor een de eieren aan toe. Mix totdat het ei is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt. Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel en het snufje zout toe. Mix dit vervolgens tot een romig cakebeslag. Verkruimel de stroopwafels en roer deze door het cakebeslag heen. Vet de cakevorm in of bedek hem met bakpapier en giet het cakebeslag hier in. Bak de cake voor 60-70 minuten totdat deze goudbruin en gaar is.

Laat voor de frosting allereerst de fudge smelten in de melk. Zet een pannetje op het vuur met de melk er in. Zorg dat je en klein pannetje hebt. Zodra de melk is verwarmd, voeg je de fudge toe en roer dit goed door (let op, het kan snel aanbranden). Laat dit vervolgens weer even afkoelen.

Roer de roomkaas los en voeg het fudge mengsel hier aan toe. Voeg vervolgens de poedersuiker toe en roer dit goed door. Doordat je de poedersuiker toevoegt, wordt het mengsel wat dikker. Voeg eventueel nog wat meer poedersuiker toe indien nodig. Breek de stroopwafels in stukjes en roer dit door de frosting heen. Verdeel dit over de bovenkant van de cake en laat dit een uurtje in de koelkast staan, zodat de frosting weer wat harder kan worden. De stroopwafel cake is klaar, eet smakelijk!

Stroopwafelcake - bakkenmetlisanne
Stroopwafelcake - bakkenmetlisanne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: