Citroencake

Een cake is heel makkelijk te maken! En natuurlijk een stuk lekkerder dan een standaard cake uit een pakje van de supermarkt. Je kunt verschillende smaakjes toevoegen aan een cake, zoals vanille of chocolade. Dit keer heb ik een frisse cake gemaakt met citroen. Heerlijk verfrissend met het warme weer van de afgelopen dagen. Wat is jouw lievelingssmaak cake?

Wat heb je nodig?

200 gram boter
200 gram tarwebloem
200 gram kristalsuiker
4 eieren
1 theelepel bakpoeder
rasp van 1 citroen
1 cakeblik
Let op: alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn!

Aan de slag!

Meng de boter samen met de suiker ongeveer 5 minuten tot een glad beslag. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Het ene ei moet volledig zijn opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt. Voeg vervolgens het tarwebloem en de bakpoeder toe. (Zeef dit eerst even.) Spatel dit vervolgens door het beslag, anders haal je de lucht er weer uit. Als laatste kun je de citroenrasp toevoegen.

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht oven) en bak de cake voor 60-70 minuten totdat hij gaar is. Laat hem vervolgens 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je deze er vanaf haalt.

Lactosevrije optie:
Vervang de boter door Flora Plant Based. Dit kan echter wel wat invloed hebben op de smeuïgheid van de cake. Voeg eventueel ook 50 ml lactosevrije melk toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: