Plaattaart – Zomers en Fruitig

Met deze warme temperaturen wil niemand lang in de keuken staan. Daarom ben ik aan de slag gegaan met een nieuw plaattaart recept. Deze keer eentje met verschillende soorten fruit. De bodem is van bladerdeeg, gevolgd door een laag frisse citroen-mascarponeroom, met als topping aardbeien, minneola, mandarijn en banaan. Een heerlijke en fruitige combinatie, perfect met deze temperaturen!

Wat heb je nodig?

1 rol vers bladerdeeg
500 gram mascarpone
2 eetlepels suiker
150 gram verse slagroom
Rasp van 1 citroen
Fruit naar keuze, in dit geval 1 banaan, 5 grote aardbeien, 1 mandarijn en 1 minneola

Aan de slag!

Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat met het bakpapier er nog onder. Snijdt 1 cm van de rand een klein stukje in, zodat deze randen omhoog komen te staan. Prik vervolgens gaatjes in de bodem van het middenstuk, verwarm de oven voor en bak de bodem voor 15-20 minuten op 200 graden. Laat de bodem na het bakken volledig afkoelen op een rekje.

Mix de slagroom samen met de suiker in een kom totdat deze stijf is. Voeg vervolgens de mascarpone en het citroenrasp toe en meng dit door elkaar. Als de bodem volledig is afgekoeld, kun je deze bestrijken met een dikke laag mascarponeroom. Verdeel hier naar wens het fruit over.

Lactosvrije optie: vervang de mascarpone met lactosevrije mascarpone of je kunt ook een vegan mascarpone maken van vette kokosmelk en vegan roomkaas. Vervang de slagroom door lactosevrije slagroom. Koel deze wel eerst goed voor gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: