Vegetarische Brieburger

by bakkenmetlisanne

Dit keer deel ik met jullie een heerlijk burgerrecept, wat tevens een vegetarische recept is! Zelf eten we niet specifiek vegetarisch, maar proberen wel steeds meer vegetarisch te eten. Er zijn een aantal kant en klare vegaburgers die wel oké zijn, maar ik heb nog niet een enorm lekkere vegaburger gevonden in de supermarkt. (Overigens wel op de Horecava begin dit jaar, maar die scheen in Nederland nog niet op de markt te zijn). Daarom gaan we zelf maar op zoek naar alternatieven. Dit keer is het een burger met gesmolten, gepaneerde brie geworden. Deze hebben we gegeten met zoete aardappelfrietjes en een ceasar salade. Om je vingers bij af te likken!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

Burgers
2 witte bolletjes
4 dikke plakken brie
1 losgeklopt ei
2 eetlepels bloem
150 gram panko
1 vleestomaat
50 gram sla
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel honing
1 teentje knoflook

Salade
200 gram ijsbergsla
100 gram komkommer
Tomaat (restje van tomaat voor burger)
Ceasar Saladedressing (zelf maken of kopen)
2 eieren
Croutons

Frietjes
300 gram zoete aardappelfrietjes

Aan de slag!

Allereerst ga je aan de slag met het paneren van de brie. Snijdt de brie in 4 dikke plakken en zet in 3 losse schaaltjes de bloem, het ei en de panko klaar. Haal de brie vervolgens door het bloem, door het ei en door de panko. Om een dikkere paneerlaag te krijgen, kun je de brie nogmaals door het ei en door de panko halen. Leg dit vervolgens even aan de kant en ga aan de slag met de voorbereidingen van de overige delen van de maaltijd.

Breng de eieren aan de kook en kook deze 5-6 minuten. Meng vervolgens de olijfolie met de mosterd en voeg hier al roerend de mayonaise en de honing aan toe, dit is de honing-mosterd dressing voor de salade. Meng de salade hier pas doorheen wanneer je het gaat serveren.

Snij 2 dikke plakken van de vleestomaat. Snij de rest van de tomaat in stukjes. Doe dit ook met de komkommer. Mix dit in een grote kom met de sla (hou iets apart voor op het broodje) en de croutons. Snij de ei in stukjes en voeg deze hier aan toe. Voeg hier vervolgens de Ceasar dressing aan toe. Deze kun je zelf maken of voor het gemak ook in de winkel kopen.

Bak ondertussen de zoete aardappelfrietjes in de oven of in de airfryer (8-10 minuten op 200 graden).

Snij de bolletjes doormidden en besprenkel beide binnenkanten met olijfolie en wrijf in met knoflook. Bak deze broodjes ongeveer 2 minuten in een pan zonder boter. Leg de broodjes vervolgens op een bakplaat en leg de tomaat hier op. Bak dit vervolgens voor 4 minuten op 160 graden in de oven.

Als laatste kun je de brie bakken. Voeg wat olie of boter toe aan de pan, bak de brie aan beide kanten goudbruin. Haal de brie uit de pan en laat even uitlekken op een rekje. Meng de overgebleven sla met de honing-mosterddressing, leg dit op de broodjes en leg hier vervolgens die gebakken brie bovenop. Serveer samen met de zoete aardappelfrietjes en de salade!

Lactosevrije optie: zelf kan ik brie verdragen zo lang de koolhydraten van het pakje brie op 0 staan. Dit kan natuurlijk niet iedereen met een lactose-intolerantie. Er zijn ook merken met lactosevrije brie zoals die van Dilea.

You may also like