No Bake Appelcrumble Cheesecake

by bakkenmetlisanne

Een cheesecake én appelcrumble, dat is toch echt best of both worlds? Een tijdje terug maakte ik deze cheesecake al, waarbij ik erg positieve reacties kreeg, dus afgelopen weekend heb ik hem nog eens gemaakt. Een heerlijke bodem van bastognekoekjes, een cheesecakelaag met een vleugje citroen en een topping van heerlijke appelcrumble. Oh, en goed nieuws! Hij is heel eenvoudig lactosevrij te maken! Ik heb zelf een kleine versie gemaakt met een doorsnede van 18 cm omdat hij anders echt te groot is voor ons tweeën, maar je kunt natuurlijk altijd een grote bakvorm gebruiken. De cheesecake wordt dan of iets minder hoog, of je kunt naar verhouding de ingrediënten vermeerderen.

Appel Crumble Cheesecake

Wat heb je nodig?

Bodem
150 gram bastognekoekjes
75 gram gesmolten boter

Cheesecake
350 gram halfvolle yoghurt
150 gram roomkaas
3 tl citroensap
5 gelatineblaadjes
75 gram suiker
1 zakje vanillesuiker

Appel Crumble
1 appel
75 gram suiker + 1 eetlepel
1 eetlepel kaneel
75 gram bloem
40 gram koude boter

Aan de slag!

Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en stort hier de verkruimelde koekjes op. Druk dit aan met een lepel zodat het een vaste bodem wordt en zet in de koelkast

Meng in een grote kom de roomkaas met de yoghurt en het citroensap. Laat ondertussen de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water weken. Voeg aan het roomkaasmengsel de suiker en de vanillesuiker toe. Knijp de gelatine uit en los dit op in 3 eetlepels kokend water. Roer dit door het roomkaasmengsel heen. Stort dit vervolgens op de bodem en laat minimaal 3 uur in de koelkast staan om op te stijven.

Ga vervolgens aan de slag met de appelcrumble. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Meng hier een eetlepel suiker en een eetlepel kaneel doorheen. Leg de appelblokjes in een ovenschaal.

Meng de suiker met de bloem. Snij de koude boter in kleine blokjes en wrijf deze met je vingertoppen door het bloem/suikermengsel. Voeg dit toe aan de appels in de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak dit voor 20 minuten.

Laat de appel crumble volledig afkoelen en schep deze op de cheesecake. Laat dit nog minimaal 30 minuten in de koelkast staan voor het serveren.

Lactosevrije optie:
Vervang de roomkaas door Arla Lactofree Roomkaas of Philadelphia Lactosevrij
Vervang de yoghurt door Lactosevrije Yoghurt
Vervang de boter de Flora Plant Based

You may also like