Bananensplit met zelfgemaakt bananenijs

Met dit warme weer is een heerlijk verkoelend ijsje natuurlijk alles wat je wil! Lactosevrij roomijs is vrij lastig te vinden, daarom maak ik het meestal zelf. Deze keer is het bananenijs geworden, geserveerd bij samen met banaan, aardbeien en chocoladedrops. Een overheerlijke bananensplit! Je kunt er ook voor kiezen om de chocolade te smelten en dit over de bananenboot heen te gieten. Helaas smolt het ijs te snel door de hitte, waardoor de gesmolten chocolade de foto niet zou halen, haha!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

5 bananen voor het ijs
2 bananen voor de bananensplit
150 gram halfvolle yoghurt
2 eetlepels honing
Handje aardbeien
Handje chocoladedrops
Blender

Aan de slag!

Haal de schil van de 5 bananen af en snijdt de banaan in plakjes. Vries deze plakjes voor minimaal 6 uur in. Pureer de bananen samen met de yoghurt in de blender totdat er een dikke massa ontstaat. Begin met een beetje yoghurt en voeg steeds meer toe, tot het de gewenste dikte heeft. Voeg vervolgens naar smaak honing toe om het ijs te zoeten.

Schep het ijs over naar een bakje en vries dit vervolgens weer voor een paar uur in zodat het dikker wordt. Na een hele nacht kan het te hard worden. Haal het voor gebruik even uit de vriezer.

Snij een banaan in de lengte doormidden, leg deze op een bord en leg hier 3 bolletjes ijs op. Garneer het bord met (gesmolten) chocoladedrops.

Lactosevrije optie: vervang de yoghurt door lactosevrije yoghurt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: