Wentelteefjes – French Toast

Toevallig hoorde ik laatst dat Wentelteefjes vroeger werden gemaakt wanneer het brood oud en droog was geworden. Weggooien was geen optie, dus werd er bij het brood wat melk en/of ei gegoten, waarna het brood in een pan werd gebakken. Tegenwoordig voegen we vaak ook nog wat suiker en kaneel toe aan het ‘ beslag’, zodat je heerlijke zoete broodjes krijgt. En een pluspunt, de ingrediënten heb je bijna altijd wel in huis en ze zijn super snel klaar! Serveer met wat vers fruit en je hebt een heerlijk ontbijtje of lunch! Overigens vind ik Wentelteefjes wel echt een hele stomme naam. De Engelse Versie, French Toast, klikt toch veel aantrekkelijker?

WAT HEB JE NODIG?

Voor 2 personen

4 boterhammen, naar eigen voorkeur wit of bruin
3 eieren
1 dl melk
3 eetlepels suiker
1 eetlepel kaneel
Eventueel wat fruit
Pan en wat bakboter

Aan de slag!

Zet twee schalen of diepe borden klaar. In de ene schaal maak je een mengsel van de eieren en de melk, in de andere een mengsel van kaneel en suiker.

Haal de boterham eerst door het ei/melk mengsel en vervolgens door de kaneelsuiker. Verwarm een pan en doe een scheutje bakboter in de pan. Bak beide kanten totdat ze goudbruin zijn. Herhaal dit vervolgens met alle boterhammen. Serveer eventueel met wat fruit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: