Mummie vingers van bladerdeeg

by bakkenmetlisanne

Halloween staat voor de deur! Halloween wordt in Nederland eigenlijk niet echt gevierd, met uitzondering van misschien wat buurten in de stad die hiervoor iets organiseren. Maar in Amerika is dit een heel groot en bekend feest! Op Instagram zie je vaak hele gezinnen in bij elkaar passende Halloween outfits en de eerste halloween hapjes verschijnen begin oktober al in je feed. En hoewel wij het zelf niet vieren, kun je er wel onwijs leuke dingen mee maken, bijvoorbeeld deze mummie vingers van bladerdeeg. Deze mummie vingers zijn zo onwijs makkelijk te maken dat je het bijna geen recept mag noemen. Je hebt alleen een blik knakworstjes, een rol bladerdeeg en een eitje nodig.

Halloween wordt traditioneel op 31 oktober gevierd en is oorspronkelijk afgeleid van All Hallows Eve, wat ook wel Allerheiligenavond betekend. Uiteindelijk zijn er verschillende gebruiken bij elkaar gekomen, wat de huidige vorm van Halloween heeft gevormd. De oorsprong van Trick or Treat is waarschijnlijk een Christelijk gebruik waarbij mensen langs de huizen gingen om te bedelen voor brood en krenten. Immigranten namen het mee naar de Verenigde Staten en werd de pompoen een traditioneel symbool van Halloween: de Jack-O-Latern. En die pompoenen zien we nu natuurlijk overal terug. Bijvoorbeeld in een lekker pompoensoepje.

Genoeg over de oorsprong, terug naar de mummie vingers van bladerdeeg! Ondanks dat ze zo onwijs makkelijk te maken zijn, doet dit niets onder aan de smaak. Het smaakt een beetje naar een mini worstenbroodje. Niet zo’n Brabantse, maar meer zoals een croissantje met een worstje erin. Serveer deze mummie worstjes bijvoorbeeld bij het ontbijt voor je kinderen of tijdens de borrel met een heerlijke bakje (bloederige) ketchup! Of mosterd, of mayonaise, wat jij wil 😉

Mummie Vingers van bladerdeeg

Ben je benieuwd naar alle halloween recepten op BakkenMetLisanne? Hier is een speciale pagina voor! Deze vind je hier.

Mummie Vingers van bladerdeeg

Mummie vingers van bladerdeeg

Halloween staat voor de deur! Verras je bezoek met deze enge mummie vingers van bladerdeeg. Je maakt ze heel eenvoudig met knakworstjes!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 stuks

Equipment

 • Bakplaat met bakpapier
 • Kwastje

Ingrediënten
  

 • 1 rol Vers bladerdeeg
 • 1 blik Knakworstjes
 • Suikeroogjes
 • 1 eetlepel Ketchup
 • 1 EI losgeklopt

Instructies
 

 • Rol de verse bladerdeeg op rol uit en snij dit in dunne banen. Tip: dit kan heel makkelijk met een pizzaroller
 • Haal de worsten uit het blik, laat het uitlekken en dep ze droog
 • Wikkel de dunne banen bladerdeeg om de worstjes heen, laat een stukje vrij voor de oogjes
 • Verwarm de oven voor op 200 graden
 • Leg ale mummie worstjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met wat eigeel zodat ze mooi bruin kleuren tijdens het bakken
 • Bak de worstjes voor 15 minuten op 200 graden
 • Laat de mummie worstjes afkoelen en plak de oogjes vast met wat ketchup
Trefwoord Halloween, Mummie, Bladerdeeg, Bladerdeeghapje

You may also like