Bladerdeegkrans met geitenkaas

by bakkenmetlisanne

Ben je op zoek naar leuke bladerdeeghapjes die je op tafel kunt zetten tijdens een heerlijke borrel? Deze bladerdeegkrans met geitenkaas, pesto, serranoham en walnoot is misschien wel iets wat je zoekt! De krans zal bij jong en oud in de smaak vallen, je kunt hem vooraf voorbereiden én je kunt hem serveren tijdens een borrel, tijdens het voorgerecht of zet hem op een mooi buffet! Ideaal voor de feestdagen of voor gewoon even tussendoor. Kortom: altijd een goed idee!

Het patroontje van de krans ziet er misschien ingewikkeld uit, maar eigenlijk valt het best wel mee! Je rolt een rol kant en klaar bladerdeeg uit en hier maak je in het midden met een pizza uitsnijder een raster in. Maak een snede vanaf het midden van het bladerdeeg tot ongeveer een kwart & herhaal dit meerdere keren. Je krijgt nu een soort driehoekjes die je kunt omvouwen zodat je deze bladerdeegkrans met geitenkaas kunt vormen. Rondom kun je hem nog even rond bijsnijden. Leg de vulling op het bladerdeeg en vouw de driehoekjes naar binnen. Vervolgens is je krans klaar om de oven in te gaan!

Bladerdeegkrans met geitenkaas

Bladerdeegkrans met andere vullingen

Wil je wel een bladerdeegkrans maken, maar ben je geen fan van geitenkaas? Je kunt de krans natuurlijk ook op een andere manier vullen. Wat dacht je van brie met truffeltapenade? Of met tomaat en mozzarella? Ik weet zeker dat er nog veel meer variaties zijn te bedenken op deze bladerdeegkrans met geitenkaas. Ik ben benieuwd of waar je voorkeur naar uit gaat!

Bladerdeegkrans met geitenkaas

Bladerdeegkrans met geitenkaas

Deze bladerdeegkrans met geitenkaas is altijd een goed idee: tijdens een borrel, het voorgerecht of op een buffet! Voor jong én oud!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Borrelhapje, Tussendoortje, Voorgerecht
Porties 1 krans

Ingrediënten
  

 • 1 rol kant en klaar bladerdeeg
 • 150 gram serranoham
 • 100 gram verse geitenkaas
 • handje walnoten
 • 2 eetlepels pesto
 • 1 losgeklopt ei

Instructies
 

 • Rol het bladerdeeg uit.
 • Maak in het midden van het bladerdeeg met een pizza uitsnijder een raster. Maak een snede vanaf het midden van het bladerdeeg tot ongeveer een kwart & herhaal dit meerdere keren. Je krijgt nu een soort driehoekjes die je kunt omvouwen zodat je een krans kunt vormen. Maak de buitenkant eventueel nog rond door hem bij te snijden.
 • Verdeel de pesto over de bladerdeeg en verdeel met een lepel.
 • Verdeel dan de geitenkaas, de walnoten en de geitenkaas (in stukjes) over het bladerdeeg.
 • Vouw de driehoekjes naar binnen zodat je een deels gesloten krans krijgt
 • Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee.
 • Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de krans 25-30 minuten.
Trefwoord Kerst, Kerstkrans, Bladerdeegkrans

Benieuwd naar meer recepten met bladerdeeg? Wat dacht je van deze peren in bladerdeegjasje of deze bladerdeeg lepels met carpaccio bonbon.

You may also like