Zoete recepten

Peren in bladerdeeg jasje

Hoewel de temperatuur buiten weer begint te stijgen en het wel zomer lijkt, is het natuurlijk eigenlijk nog winter en daarbij horen heerlijke peertjes. Hoewel, wat mij betreft kan peer het hele jaar rond wel! Afgelopen weekend maakte ik deze leuke peertjes in bladerdeeg. Ze zien er uit als kleine gebakjes, maar het is onwijs gemakkelijk om ze te maken! Je snijdt de bladerdeeg uit in de vorm van een peer, je schilt de peer, snijdt hem doormidden en legt hem in het midden van het uitgesneden bladerdeeg. Bestrijk met water & kaneelsuiker en hup de oven in! Binnen 20 minuten staan ze bij je op tafel en ze zijn overheerlijk! Wist je dat het meeste bladerdeeg in de supermarkt vegan is? Daarmee is die perengebakje dus ook nog eens vegan!

Wat heb je nodig?

Voor 6 stuks

3 peren (niet te rijp, dan worden ze te zacht)
1 rol vers bladerdeeg op rol
3 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel

Aan de slag!

Rol het bladerdeeg uit en snijdt de vormen van de peren uit. Ik heb hem aan alle randen ongeveer een centimeter groter gemaakt dan de ‘échte’ peer en heb aan het takje wat blaadjes gemaakt. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Mix de suiker samen met de kaneel zodat je je eigen kaneelsuiker hebt. Bestrijk alle bladerdeeg peren nu met water en strooi hier wat van de kaneelsuiker op.

Schil de peren, snijd deze doormidden en verwijder het klokhuis. Leg steeds een halve peer op de bladerdeeg peren en strooi ook hier nog wat kaneelsuiker overheen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de peren voor 15-20 minuten totdat het bladerdeeg goudbruin kleurt.

Categorieën:Zoete recepten

Getagd als:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s