Peren in bladerdeeg jasje – lekker als dessert!

by bakkenmetlisanne

Hoewel de temperatuur buiten weer begint te stijgen en het wel zomer lijkt, is het natuurlijk eigenlijk nog winter en daarbij horen heerlijke peertjes. Hoewel, wat mij betreft kan peer het hele jaar rond wel! Afgelopen weekend maakte ik deze leuke peren in bladerdeeg jasje. Ze zien er uit als kleine gebakjes, maar het is onwijs gemakkelijk om ze te maken! Je snijdt de bladerdeeg uit in de vorm van een peer, je schilt de peer, snijdt hem doormidden en legt hem in het midden van het uitgesneden bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg met water & kaneelsuiker en hup de oven in! Binnen 20 minuten staan ze bij je op tafel en ze zijn overheerlijk! De zoete peer combineert erg goed met de kaneel suiker en het bladerdeeg. Wist je dat het meeste bladerdeeg in de supermarkt vegan is? Daarmee is die perengebakje dus ook nog eens vegan! Ik heb bladerdeeg van Tante Fanny gebruikt en deze is in ieder geval Vegan!

Deze peren in bladerdeeg jasje zijn ideaal als een dessert! Hoe leuk is het wel niet als je dit serveert na afloop van een heerlijk diner? De perengebakjes zijn het lekkerste als ze nog warm zijn. Serveer ze met een bolletje vanille ijs of kaneel ijs er naast. Ga jij aan de slag met dit recept voor peren in bladerdeeg jasje?

Peren in bladerdeeg bewaren

Het allerlekkerste zijn deze peren in bladerdeeg als ze nog warm zijn en net uit de oven komen. Je kunt ze eventueel ook een dag of 2 bewaren in een afgesloten trommel, hoewel het bladerdeeg wel wat zacht kan worden door het vocht uit de peer. Als het kan, zou ik ze direct opeten na het maken!

Bladerdeeg peren, bakken met bladerdeeg
Bladerdeeg peren, bakken met bladerdeeg, bakkenmetlisanne
Peren in Bladerdeeg Jasje

Peren in bladerdeeg jasje

Deze peren in bladerdeeg jasje zijn zo leuk! Ze zien er uit als kleine gebakjes, maar het is onwijs gemakkelijk om ze te maken!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Dessert

Equipment

  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 3 peren niet te rijp, dan worden ze te zacht
  • 1 rol vers bladerdeeg op rol
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel

Instructies
 

  • Rol het bladerdeeg uit en snijdt de vormen van de peren uit. Ik heb hem aan alle randen ongeveer een centimeter groter gemaakt dan de ‘échte’ peer en heb aan het takje wat blaadjes gemaakt. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Mix de suiker samen met de kaneel zodat je je eigen kaneelsuiker hebt. Bestrijk alle bladerdeeg peren nu met water en strooi hier wat van de kaneelsuiker op.
  • Schil de peren, snijd deze doormidden en verwijder het klokhuis. Leg steeds een halve peer op de bladerdeeg peren en strooi ook hier nog wat kaneelsuiker overheen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de peren voor 15-20 minuten totdat het bladerdeeg goudbruin kleurt.
Trefwoord Dessert, Peren, Herfst

Ben je benieuwd naar andere dingen die je kunt bakken in de herfst? Lees dan deze blog waarin ik 5 baktips geef voor de herfst!

Ben je op zoek naar andere desserts? Op deze pagina staan alle desserts op BakkenmetLisanne!

You may also like