Bakken in de herfst! Ik geef je 5 tips!

by bakkenmetlisanne

Wat ga jij bakken in de herfst of in de herfstvakantie? Elk seizoen heeft zijn eigen charmes en zijn eigen seizoensfruit. De zomer heeft aardbeien en kersen, de lente staat bekend om rabarber, de winter om mandarijnen en sinaasappels en de herfst natuurlijk om appels en peren! Dit in combinatie met kaneel en pumpkin spice geeft een heerlijke kruidige smaak en geur die echt typerend is voor de herfst!

In deze blog geef ik je 5 tips voor bakken in de herfst en de aankomende herfstvakantie. Want wat is er nou leuker dan bakken met je kinderen in de herfstvakantie? Lekker samen in de keuken, een spelletje spelen terwijl het baksel in de oven staat en vervolgens het nog warm op eten. Klikt als een leuke activiteit voor een regenachtige dag, toch?

Klik op de foto’s om direct naar de recepten te gaan!

Herfst bak tip 1: Speculaas appeltaart

Speculaas appeltaart - bakken in de herfst

Deze speculaas appeltaart heeft dezelfde basis als een traditionele appeltaart, maar in aan het deeg zijn twee theelepels speculaaskruiden toegevoegd. Daarnaast zijn de appeltjes niet alleen met kaneel en suiker gemengd maar ook hier is een theelepel speculaaskruiden aan toegevoegd. Een heerlijke appeltaart die op en top herfst is!

Tip 2: Pumpkin Spice cake

Pumpkin Spice Cake

Aan deze traditionele Hollandse cake zijn pumpkin spice kruiden toegevoegd. En nu hoor ik je denken: ‘hmm, pumpkin spice? Nog nooit van gehoord’. Pumpkin spice is gemaakt van kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, piment en kruidnagel. Een op en top herfstige combinatie. Krijg je al trek?

Tip 3: Peren in bladerdeeg jasje

Peren in Bladerdeeg Jasje

Hoe leuk zijn deze peren in bladerdeeg? Het bladerdeeg is ook nog eens gevormd in de vorm van een peer! Ze zien er uit als kleine gebakjes, maar het is onwijs gemakkelijk om ze te maken! Je snijdt de bladerdeeg uit in de vorm van een peer, je schilt de peer, snijdt hem doormidden en legt hem in het midden van het uitgesneden bladerdeeg. Bestrijk met water & kaneelsuiker en hup de oven in! Ook lekker als toetje met een bolletje vanille ijs!

Tip 4: Appelkruimel Boterkoek

Appelkruimel Boterkoek

Deze appelkruimel boterkoek is heerlijk! Het lekkere zachte van de boterkoek geeft een hele goede combinatie met de frisse appeltjes en bite van de kruimellaag. De boterkoek is opgebouwd in drie lagen. Onderop ligt de traditionele boterkoek laag. Deze is gemaakt met de standaard ingrediënten en weinig extra poespas. Daarbovenop ligt een laag met appeltjes. Deze appeltjes zijn even door de kaneelsuiker gehaald voor een extra lekkere bite (beetje het idee van een appeltaart). Daarbovenop is de kruimellaag uitgestrooid

Tip 5: Appelstroop koekjes

Appelstroop Koekjes - bakken in de herfst

Als laatste tip: appelstroop koekjes. Dit koekje is eigenlijk een soort kruising tussen gingerbread, pepernoot en appeltaart . Ideale herfst smaken, dus perfect voor deze tijd van het jaar! Lekker onder een dekentje, met een kopje thee op de bank met deze koekjes. Als je deze koekjes maakt met plantaardige boter zijn ze ook nog eens volledig vegan! Er wordt verder geen ei gebruik!

Aan de slag met je herfst baksel!

Hopelijk heb ik je genoeg inspiratie gegeven om te bakken in de herfst of in de herfstvakantie en kun je aan de slag gaan! Laat je het me weten als je met een van deze recepten aan de slag bent gegaan? Ik ben benieuwd wat je hebt gebakken en hoe het heeft gesmaakt!

You may also like