koekjes

Appelstroop Kaneelkoekjes

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van de SwiepSwoepSwap! Nu hoor ik je denken: ‘huh, wat is dat?’ Hoog tijd om #swiepswoepswap op te zoeken op Instagram en om je aan te melden voor de volgende editie bij Mandy and More (klik hier). Deze maand werd ik gekoppeld aan ‘Een beetje van Zus‘ en toen begon de keuzestress! Wat een heerlijke recepten heeft Hilde op haar blog staan zeg!

Ik heb uiteindelijk gekozen voor de appelstroop kaneelkoekjes. Iets wat ik zelf niet zo snel zou maken (ik heb zelfs nog nooit eerder appelstroop gegeten, oeps), maar jeetje wat zijn dit onwijs lekkere koekjes zeg! Zoals Hilde zelf zegt: ”Dit koekje is eigenlijk een soort kruising tussen gingerbread, pepernoot en appeltaart” . Ideale herfst smaken, dus perfect voor deze tijd van het jaar! Lekker onder een dekentje, met een kopje thee op de bank met deze koekjes.

”Dit koekje is eigenlijk een soort kruising tussen gingerbread, pepernoot en appeltaart”

Hilde – Eenbeetjevanzus

Wat heb je nodig?

125 gram boter
25 gram donker basterdsuiker
50 gram kristalsuiker
40 gram appelstroop
1 theelepel kaneel
Snufje zout
200 gram bloem
5 eetlepels kaneelsuiker (5 eetlepels suiker gemengd met kaneel)

Aan de slag!

Mix de boter, de donkere basterdsuiker, de kristalsuiker, de appelstroop, de kaneel en het zout door elkaar. Voeg de bloem toe, mix door en kneed vervolgens tot een deeg. Verpak het deeg in folie en laat een half uur rusten in de koelkast.

Rol kleine balletjes van het deeg. Rol elk balletje door de kaneelsuiker en leg op de bakplaat. Druk de balletjes met de palm van je hand een klein beetje in.

Verwarm de oven op 180 graden en bak de koekjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Haal ze voorzichtig van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster. Let op, ze zijn vrij zacht als je ze uit de oven haalt, schrik niet, ze harden nog uit!

Tip van Jip (ofwel Hilde): Bak je de koekjes in meerdere porties, let er op dat je niet direct de warme bakplaat gebruikt om de volgende portie te bakken. De suiker om de balletjes karamelliseert dan te snel en dan worden ze te donker aan de onderkant.

Lactosevrije optie: vervang de boter door Flora Plant Based ongezouten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s