Appelstroop Kaneelkoekjes

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van de SwiepSwoepSwap! Nu hoor ik je denken: ‘huh, wat is dat?’ Hoog tijd om #swiepswoepswap op te zoeken op Instagram en om je aan te melden voor de volgende editie bij Mandy and More (klik hier). Deze maand werd ik gekoppeld aan ‘Een beetje van Zus‘ en toen begon de keuzestress! Wat een heerlijke recepten heeft Hilde op haar blog staan zeg!

Ik heb uiteindelijk gekozen voor de appelstroop kaneelkoekjes. Iets wat ik zelf niet zo snel zou maken (ik heb zelfs nog nooit eerder appelstroop gegeten, oeps), maar jeetje wat zijn dit onwijs lekkere koekjes zeg! Zoals Hilde zelf zegt: ”Dit koekje is eigenlijk een soort kruising tussen gingerbread, pepernoot en appeltaart” . Ideale herfst smaken, dus perfect voor deze tijd van het jaar! Lekker onder een dekentje, met een kopje thee op de bank met deze koekjes.

Wist je dat deze koekjes ook heel makkelijk vegan te maken zijn? Vervang de boter door Flora Plant en ze zijn helemaal vegan! Ik gebruik zelf ook Flora plant (ongezouten) zodat de koekjes lactose vrij zijn, maar gewone boter kan natuurlijk ook als je dat liever hebt!

”Dit koekje is eigenlijk een soort kruising tussen gingerbread, pepernoot en appeltaart”

Hilde – Eenbeetjevanzus

Wat heb je nodig?

125 gram boter of Flora Plant
25 gram donker basterdsuiker
50 gram kristalsuiker
40 gram appelstroop
1 theelepel kaneel
Snufje zout
200 gram bloem
5 eetlepels kaneelsuiker (5 eetlepels suiker gemengd met kaneel)

Aan de slag!

Mix de boter/flora plant, de donkere basterdsuiker, de kristalsuiker, de appelstroop, de kaneel en het zout door elkaar. Voeg de bloem toe, mix door en kneed vervolgens tot een deeg. Verpak het deeg in folie en laat een half uur rusten in de koelkast.

Rol kleine balletjes van het deeg. Rol elk balletje door de kaneelsuiker en leg op de bakplaat. Druk de balletjes met de palm van je hand een klein beetje in.

Verwarm de oven op 180 graden en bak de koekjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Haal ze voorzichtig van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster. Let op, ze zijn vrij zacht als je ze uit de oven haalt, schrik niet, ze harden nog uit!

Tip van Jip (ofwel Hilde): Bak je de koekjes in meerdere porties, let er op dat je niet direct de warme bakplaat gebruikt om de volgende portie te bakken. De suiker om de balletjes karamelliseert dan te snel en dan worden ze te donker aan de onderkant.

Lactosevrije optie: Zelfde als de vegan versie: vervang de boter door Flora Plant Based ongezouten

One Reply to “Appelstroop Kaneelkoekjes”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: