Appelstroop Koekjes – Perfect voor de herfst!

by bakkenmetlisanne

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van de SwiepSwoepSwap! Nu hoor ik je denken: ‘huh, wat is dat?’ Hoog tijd om #swiepswoepswap op te zoeken op Instagram en om je aan te melden voor de volgende editie bij Mandy and More (klik hier). Deze maand werd ik gekoppeld aan ‘Een beetje van Zus‘ en toen begon de keuzestress! Wat een heerlijke recepten heeft Hilde op haar blog staan zeg! Ik heb uiteindelijk gekozen voor de appelstroop koekjes.

Appelstroop koekjes zijn iets wat ik zelf niet zo snel zou maken (ik heb zelfs nog nooit eerder appelstroop gegeten, oeps), maar jeetje wat zijn dit onwijs lekkere koekjes zeg! Zoals Hilde zelf zegt: ”Dit koekje is eigenlijk een soort kruising tussen gingerbread, pepernoot en appeltaart” . Ideale herfst smaken, dus perfect voor deze tijd van het jaar! Lekker onder een dekentje, met een kopje thee op de bank met deze koekjes.

Ik heb deze koekjes vegan gemaakt door de roomboter uit het reguliere recept te vervangen door margarine. Flora plant vind ik persoonlijk de lekkerste margarine. Daarnaast gaat er geen ei in het recept, dus dan hoeft het ook niet worden vervangen. Ideaal!

Appelstroop koekjes bewaren

In een afgesloten trommel kun je de koekjes een paar dagen bewaren. Hoewel ze dit bij mij nooit gehaald hebben, ik vond de koekjes zo lekker dat ik moest oppassen dat ze niet in 1 dag allemaal opgegeven waren.

”Dit koekje is eigenlijk een soort kruising tussen gingerbread, pepernoot en appeltaart”

Hilde – Eenbeetjevanzus
Appelstroop Kaneelkoekjes
Appelstroop Kaneelkoekjes

Appelstroop koekjes

Dit koekje is eigenlijk een soort kruising tussen gingerbread, pepernoot en appeltaart . Ideale herfst smaken, dus perfect voor deze tijd van het jaar! Lekker onder een dekentje, met een kopje thee op de bank met deze koekjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Koelen van deeg 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 15 koekjes

Ingrediënten
  

 • 125 gram margarine of roomboter
 • 25 gram donker basterdsuiker
 • 50 gram kristalsuiker
 • 40 gram appelstroop
 • 1 theelepel kaneel
 • Snufje zout
 • 200 gram bloem
 • 5 eetlepels kaneelsuiker 5 eetlepels suiker gemengd met kaneel

Instructies
 

 • Mix de margarine, de donkere basterdsuiker, de kristalsuiker, de appelstroop, de kaneel en het zout door elkaar. Voeg de bloem toe, mix door en kneed vervolgens tot een deeg. Verpak het deeg in folie en laat een half uur rusten in de koelkast.
 • Rol kleine balletjes van het deeg. Rol elk balletje door de kaneelsuiker en leg op de bakplaat. Druk de balletjes met de palm van je hand een klein beetje in.
 • Verwarm de oven op 180 graden en bak de koekjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Haal ze voorzichtig van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster. Let op, ze zijn vrij zacht als je ze uit de oven haalt, schrik niet, ze harden nog uit!
Trefwoord Koekjes, Vegan, Appelstroop, Herfst koekjes, Appelstroop koekjes
Appelstroop Kaneelkoekjes

Tip van Jip (ofwel Hilde): Bak je de koekjes in meerdere porties, let er op dat je niet direct de warme bakplaat gebruikt om de volgende portie te bakken. De suiker om de balletjes karamelliseert dan te snel en dan worden ze te donker aan de onderkant.

Benieuwd naar andere lekkere recepten voor de herfst? Lees dan mijn blog met 5 tips voor herfstrecepten!

You may also like