Brownie Kruidnoten

by bakkenmetlisanne

De laatste dagen zie ik regelmatig een kruidnoten brownie op Instagram langskomen. Een tijdje terug heb ik het juist omgedraaid en brownie kruidnoten gemaakt. Nu hoor ik je denken huh? wat is het verschil? Nou deze kruidnoten zijn gevuld met een stukje brownie. Dat klinkt heerlijk & dat is het ook! En helemaal niet moeilijk om te maken. Het recept voor de Brownies komt van Laura’s Bakery. Dit is echt de lekkerste van alle brownies en beter dan dit heb ik hem nog niet kunnen maken!

Wat heb je nodig?

Brownie
30 gram boter
750 gram fijne kristalsuiker
37,5 gram donkerbruine basterdsuiker
62,5 gram pure chocolade
0,5 el stroop
1 eieren
1 tl vanille-extract
50 gram bloem
10 gram cacaopoeder
0,5 tl bakpoeder

Kruidnoten
150 gram ongezouten roomboter (of Flora Plant)
125 gram donkere basterdsuiker
2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
250 gram zelfrijzend bakmeel
Mespuntje zout
60 ml halfvolle melk

Aan de slag!

We gaan allereerst de brownies maken. Verwarm de boter, de suiker, de stroop en chocolade in een pan op laag vuur. Zorg dat de boter en de chocola smelten. Laat het mengsel vervolgens afkoelen totdat op kamertemperatuur is. Klop ondertussen de eieren samen met het vanille extract. Voeg het chocolademengsel toe aan de eieren en mix dit op een lage stand tot een egaal mengsel.

Zeef vervolgens de bloem, de cacaopoeder en de bakpoeder toe aan het chocolademengel. Mix dit kort en op een lage stand, anders wordt het niet smeuïg.

Bekleed een bakvorm met bakpapier, verwarm de oven op 180 graden en bak de brownie voor 25 minuten. Laat hem vervolgens volledig afkoelen.

Maak ondertussen het kruidnotendeeg. Mix de boter samen met de basterdsuiker. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, het zout en de koek- en speculaaskruiden toe aan het botermengsel. Kneed dit door elkaar en voeg steeds een beetje melk toe, totdat je een soepel deeg hebt.

Verdeel het deeg in vieren, en rol elk stuk uit tot een lange sliert van ongeveer 1 cm dik. Snijdt deze rol in stukjes van ook 1 cm en rol deze stukjes op tot een balletje.

Snij de brownie in kleine stukjes van ongeveer 1 cm en omring dit steeds met 1 balletje van het kruidnotendeeg. Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de kruidnoten voor ongeveer 15 minuten totdat ze gaar zijn.

Lactosevrije optie: gebruik Flora Plant in plaats van boter, vervang de melk door lactosevrije melk of een plantaardige variant en zorg dat je chocola gebruikt die lactosevrij is.

You may also like