Pumpkin Spice Cake

Het is weer tijd voor de SwiepSwoepSwap van MandyandMore. Ik hoor je denken huh, SwiepSwoepWattes? De SwiepSwoepSwap is een foodblogswap georganiseerd door Mandy, waarbij je een recept van een andere foodblogger maakt. Neem eens een kijkje op de website van Mandy of zoek op Instagram op de #swiepswoepswap. Deze maand werd ik gekoppeld aan Melanie van Chef’s Notebook.

Ik heb even gekeken op haar website en kwam al snel uit bij de Appel-Pumpkin Spice cake. Hoewel Pumpkin Spice natuurlijk meer iets herfstig is, vond ik dat het met deze koude temperaturen van deze week ook zeker geoorloofd is! Ik heb de stukjes appel uit de cake geswiept (appelallergie hier in huis, dus dat werd hem niet), maar er blijft alsnog een heerlijke Pumpkin Spice cake over die zeker goedgekeurd is!

Het recept voor de Pumpkin Spice Cake kun je hieronder vinden of je kunt een kijkje nemen op de blog van Melanie. Klik ook vooral even rond op haar website, zoek bijvoorbeeld naar de fudge of heerlijke borrelhapjes.

Pumpkin Spice Cake, cake met pumpkin spice kruiden, pumpkin spice

Wat heb je nodig?

Cake
200 gram roomboter
2 zakjes vanille suiker
180 gram suiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
Snufje zout
1 1/2 eetlepel pumpkin spice kruiden (zie rechts)
Bakvorm

Pumpkin Spice Kruiden
2 eetlepels kaneel
2 theelepels nootmuskaat
2 theelepels gemberpoeder
1 theelepel gemalen piment
1 theelepel kruidnagel

Aan de slag!

Maak allereerst de pumpkin spice krijgen door alle kruiden met elkaar te mengen. Hiervan gebruiken we zometeen 1,5 eetlepel. De rest kun je bewaren in een afgesloten potje. Dit kun je net zo lang bewaren als dat de kruiden oorspronkelijk goed zijn (en dat is lang!)

Meng de boter samen met de suiker en de vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg vervolgens de eieren een voor een toe en zorg dat je het tot een luchtig mengsel klopt. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, het zout en de 1,5 eetlepel pumpkin spice kruiden toe en mix het goed door.

Als je wel stukjes appel wil toevoegen, schil dan de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. Spatel dit door het beslag heen.

Vet de cakevorm in of bekleed een cakevorm met bakpapier. Schep hier het cakebeslag in. Verwarm de oven op 180 graden en bak de cake voor 45-50 minuten totdat deze goudbruin en gaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: