Pumpkin Spice Cake. Een heerlijke herfstige cake

by bakkenmetlisanne

Deze week is het tijd voor een heerlijke pumpkin spice cake! Het is namelijk weer tijd voor de SwiepSwoepSwap van MandyandMore. Ik hoor je denken huh, SwiepSwoepWattes? De SwiepSwoepSwap is een foodblogswap georganiseerd door Mandy, waarbij je een recept van een andere foodblogger maakt. Neem eens een kijkje op de website van Mandy of zoek op Instagram op de #swiepswoepswap. Deze maand werd ik gekoppeld aan Melanie van Chef’s Notebook.

Ik heb even gekeken op Melanie haar website en kwam al snel uit bij deze cake. Aan een traditionele Hollandse cake zijn pumpkin spice kruiden toegevoegd. En nu hoor ik je denken: ‘hmm, pumpkin spice? Nog nooit van gehoord’. Pumpkin spice is gemaakt van kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, piment en kruidnagel. Krijg je al trek? Hoewel Pumpkin Spice natuurlijk meer iets herfstig is, vond ik dat het met deze koude temperaturen van deze week ook zeker geoorloofd is! Ik heb de stukjes appel uit de cake geswiept (appel allergie hier in huis, dus dat werd hem niet). Maar er blijft alsnog een heerlijke Pumpkin Spice cake over die zeker goedgekeurd is!

Pumpkin spice cake bewaren

Een cake kun je ongeveer een week bewaren in een afgesloten trommel of in aluminiumfolie. Het is ook mogelijk om de cake in te vriezen, verpak hem dan goed in plastic folie. Hij is dan ongeveer 3 maanden houdbaar. Tip: als je de cake in losse stukjes invriest, kun je het ook weer in losse stukjes ontdooien!

Het recept voor de Pumpkin Spice Cake kun je hieronder vinden of je kunt een kijkje nemen op de blog van Melanie. Klik ook vooral even rond op haar mooie website, zoek bijvoorbeeld naar de fudge of heerlijke borrelhapjes.

Pumpkin Spice Cake
Pumpkin Spice Cake

Pumpkin spice cake

Aan deze traditionele Hollandse cake zijn pumpkin spice kruiden toegevoegd. En nu hoor ik je denken: ‘hmm, pumpkin spice? Nog nooit van gehoord’. Pumpkin spice is gemaakt van kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, piment en kruidnagel. Een op en top herfstige combinatie. Krijg je al trek?
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 cake

Equipment

 • Bakvorm

Ingrediënten
  

Cake

 • 200 gram roomboter
 • 2 zakjes vanille suiker
 • 180 gram suiker
 • 4 eieren
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • Snufje zout
 • 1 1/2 eetlepel pumpkin spice kruiden zie rechts

Pumpkin Spice Kruiden

 • 2 eetlepels kaneel
 • 2 theelepels nootmuskaat
 • 2 theelepels gemberpoeder
 • 1 theelepel gemalen piment
 • 1 theelepel kruidnagel

Instructies
 

 • Maak allereerst de pumpkin spice krijgen door alle kruiden met elkaar te mengen. Hiervan gebruiken we zometeen 1,5 eetlepel. De rest kun je bewaren in een afgesloten potje. Dit kun je net zo lang bewaren als dat de kruiden oorspronkelijk goed zijn (en dat is lang!)
 • Meng de boter samen met de suiker en de vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg vervolgens de eieren een voor een toe en zorg dat je het tot een luchtig mengsel klopt.
 • Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, het zout en de 1,5 eetlepel pumpkin spice kruiden toe en mix het goed door.
 • Als je wel stukjes appel wil toevoegen, schil dan de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. Spatel dit door het beslag heen.
 • Vet de cakevorm in of bekleed een cakevorm met bakpapier. Schep hier het cakebeslag in. Verwarm de oven op 180 graden en bak de cake voor 45-50 minuten totdat deze goudbruin en gaar is.
Trefwoord Cake, Herfst, Pumkin Spice

Ben je op zoek naar een ander heerlijk cake recept? Ik kan ook deze citroencake of Griekse yoghurt cake aanraden

You may also like