Aardbeienslofjes – kleine taartjes met zomerkoninkjes

by bakkenmetlisanne

Sloffenbodem blijft een van de lekkerste taartbodems die er zijn. En hoe leuk is het om deze aardbeienslofjes te maken? Er zijn super veel momenten waarop je ze kunt serveren, denk aan Valentijnsdag, moederdag of vaderdag. Of gewoon om het begin van de zomer te vieren. Aardbeien noemen ze ook wel zomerkoninkjes en zijn echt zomers. Op andere momenten in het jaar is de kans groot dat je geen Nederlandse aardbeitjes eet. Alsof wel lekker, maar het is natuurlijk het beste om echt seizoensproducten te eten.

De aardbeienslofjes zijn gemaakt met banketbakkersroom, verse aardbeitjes en slagroom. De sloffenbodem is gebakken met amandelspijs er in. Een hele lekkere combinatie! Zoals ik hier net al boven aangaf zijn aardbeien een echt seizoensproduct. Maar je kunt ze natuurlijk niet alleen met aardbeien maken, maar met elke fruitsoort die je dan maar ook lekker vind. Wat dacht je van een heerlijk herfstige vruchtenslofjes met appeltjes en kaneel? Of met sinaasappel en mandarijn? Allemaal overheerlijk! Ik had zelf helaas niet genoeg aardbeien voor alle slofjes, de andere zijn versierd met roze-witte hartjes sprinkels. Nog een optie die we aan het lijstje kunnen toevoegen!

Eerder maakte ik ook al een grote aardbeienslof. Ben je benieuwd naar dat recept? Klik dan hier! Voor deze grote slof heb je een sloffenring nodig. Voor deze aardbeienslofjes voldoen bakringen. Ik heb bijvoorbeeld deze en die vind ik erg fijn werken!

Aardbeienslofjes bewaren

Je kunt de aardbeienslofjes het beste in de koekast bewaren aangezien er banketbakkersroom en slagroom in zit, dit bederft buiten de koelkast. Ze blijven ongeveer 2-3 dagen goed. De sloffenbodems kun je zonder de topping ook invriezen, deze blijven ongeveer 2 a 3 maanden goed. De banketbakkersroom zou je ook van te voren al kunnen maken, deze blijft ongeveer 4 dagen goed in de koelkast als je hem goed afdekt. Ook deze kun je invriezen, dan blijft het ook 2 a 3 maanden goed.

Aardbeienslofjes, sloffenbodem met aardbeien
aardbeienslofjes

Aardbeienslofjes

Aardbeientaartjes gemaakt van een sloffenbodem met amandelspijs, banketbakkersroom en aardbeien met slagroom.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

Sloffenbodem

 • 90 gram boter op kamertemperatuur
 • Kwart losgeklopt ei
 • Snufje zout
 • 75 gram witte basterdsuiker
 • 140 gram bloem
 • 2 gram bakpoeder
 • 125 gram amandelspijs
 • Half losgeklopt ei

Banketbakkersroom

 • 65 gram suiker
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 3 eidooiers
 • 35 gram bloem
 • 350 ml melk

Topping

 • 250 ml slagroom
 • 400 gram Aardbeien
 • 2 eetlepels suiker

Instructies
 

 • Sloffenbodems: Mix een kwart van een losgeklopt ei met de suiker, boter en zout. Zorg dat het een glad mengsel wordt. Vervolgens kun je de bloem en de bakpoeder toevoegen. Kneed dit vervolgens tot een stevig deeg. Als het een stevig deeg is, verpak het deeg dan in een stuk vershoudfolie. Bewaar dit minimaal een uur in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit. Steek vervolgens met de bakringen de rondjes uit en leg op een bakplaat.
 • Klop het amandelspijs los met het halve ei. Verdeel dit over de sloffenbodems die je net hebt uitgestoken. Let op: bak ze in de bakringen, anders loopt de bodem uit! Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de bodems 20-25 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens volledig afkoelen. Haal de ringen er af als de bodems nog warm zijn.
 • Banketbakkersroom: Meng de eidooiers samen met de suiker en de vanillesuiker door elkaar. Voeg vervolgens de bloem door en mix dit met een garde net zolang totdat de bloem volledig is opgenomen.
 • Verwarm een pan met hierin de melk, zodra de melk kookt, voeg je de melk beetje bij beetje toe aan het eimengsel terwijl je goed blijft roeren. Dit is heel belangrijk, anders heb je kans op roerei. Als je alle melk hebt toegevoegd, kun je het weer terug in de pan gieten. Breng dit weer aan de kook en blijf goed doorroeren totdat de room de dikte van vla heeft.
 • Giet dit in een grote schaal en dek dit af met afdekfolie. Laat dit vervolgens volledig afkoelen, de banketbakkersroom stijft nog op terwijl deze in de koelkast staat.
 • Als de banketbakkersroom is afgekoeld, kun je deze nog even loskloppen zodat het een egaal mengsel wordt. Verdeel dit vervolgens met een spuitzak over de afgekoelde sloffenbodems.
 • Topping: Klop de slagroom samen met 2 eetlepels suikers stijf. Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Leg deze over de banketbakkersroom heen.
 • Spuit een toef slagroom tussen de aardbeien in. Heb je niet genoeg aardbeien zoals ik (oeps), spuit dan de hele slof vol met een laagje slagroom en versier met sprinkels.
Trefwoord Sloffentaart, Aardbeien, Aardbeienslof

You may also like