Taarten

Valentijns Aardbeienslofjes

Sloffenbodem blijft een van de lekkerste taartbodems die er zijn. En hoe leuk is het om deze aardbeienslofjes met Valentijnsdag te maken? De aardbeienslofjes zijn gemaakt met banketbakkersroom, verse aardbeitjes en slagroom. De sloffenbodem is gebakken met amandelspijs er in. Een hele lekkere combinatie! Je kunt ze natuurlijk niet alleen met aardbeien maken, maar met elke fruitsoort die je dan maar ook lekker vind. Wat dacht je van een heerlijk herfstige vruchtenslof met appeltjes en kaneel? Of met sinaasappel en mandarijn? Allemaal overheerlijk! Maar omdat bij Valentijnsdag de kleur rood en de liefde centraal staan, heb ik nu gekozen voor aardbeitjes. Ik had helaas niet genoeg aardbeien voor alle slofjes, de andere zijn versierd met roze-witte hartjes sprinkels. Ook overheerlijk!

Aardbeienslofjes, sloffenbodem met aardbeien

Wat heb je nodig?

Sloffenbodem
90 gram boter op kamertemperatuur
Kwart losgeklopt ei
Snufje zout
75 gram witte basterdsuiker
140 gram bloem
2 gram bakpoeder
6-8 Bakringen
125 gram amandelspijs
Half losgeklopt ei

Topping
65 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
3 eidooiers
35 gram bloem
350 ml melk
Aardbeien
Slagroom
2 eetlepels suiker
Spuitzakken + spuitmondjes

Aan de slag!

Sloffenbodems:
Mix een kwart van een losgeklopt ei met de suiker, boter en zout. Zorg dat het een glad mengsel wordt. Vervolgens kun je de bloem en de bakpoeder toevoegen. Kneed dit vervolgens tot een stevig deeg. Als het een stevig deeg is, verpak het deeg dan in een stuk vershoudfolie. Bewaar dit minimaal een uur in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit. Steek vervolgens met de bakringen de rondjes uit en leg op een bakplaat.

Klop het amandelspijs los met het halve ei. Verdeel dit over de sloffenbodems die je net hebt uitgestoken. Let op: bak ze in de bakringen, anders loopt de bodem uit! Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de bodems 20-25 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens volledig afkoelen. Haal de ringen er af als de bodems nog warm zijn.

Banketbakkersroom:
Meng de eidooiers samen met de suiker en de vanillesuiker door elkaar. Voeg vervolgens de bloem door en mix dit met een garde net zolang totdat de bloem volledig is opgenomen. Verwarm een pan met hierin de melk, zodra de melk kookt, voeg je de melk beetje bij beetje toe aan het eimengsel terwijl je goed blijft roeren. Dit is heel belangrijk, anders heb je kans op roerei. Als je alle melk hebt toegevoegd, kun je het weer terug in de pan gieten. Breng dit weer aan de kook en blijf goed doorroeren totdat de room de dikte van vla heeft. Giet dit in een grote schaal en dek dit af met afdekfolie. Laat dit vervolgens volledig afkoelen, de banketbakkersroom stijft nog op terwijl deze in de koelkast staat. Als de banketbakkersroom is afgekoeld, kun je deze nog even loskloppen zodat het een egaal mengsel wordt. Verdeel dit vervolgens met een spuitzak over de afgekoelde sloffenbodems.

Topping:
Klop de slagroom samen met 2 eetlepels suikers stijf. Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Leg deze over de banketbakkersroom heen. Spuit een toef slagroom tussen de aardbeien in. Heb je niet genoeg aardbeien zoals ik (oeps), spuit dan de hele slof vol met een laagje slagroom en versier met sprinkels.

Categorieën:Taarten, Zoete recepten

Getagd als:,

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s