Snacks/Tussendoortjes

Aardbeienslof

Het is weer aardbeientijd! Daarom maakte ik deze overheerlijke aardbeienslof.
Ik had nog niet eerder een slof gebakken en daardoor was ik ook nog niet in het bezit van een sloffenring. Deze ben ik maar snel gaan halen waarna ik snel aan het bakken ben geslagen!

Wat heb je nodig?

Sloffenbodem

90 gram boter op kamertemperatuur
Kwart losgeklopt ei
Snufje zout
75 gram witte basterdsuiker
140 gram bloem
2 gram bakpoeder
Sloffenring

Vulling

125 gram amandelspijs
Half losgeklopt ei

Garnering

50 ml slagroom
50 gram mascarpone
100 gram aardbeien
150 gram banketbakkersroom

Sloffenbodem
Mix een kwart van een losgeklopt ei met de suiker, boter en zout. Zorg dat het een glad mengsel wordt. Vervolgens kun je de bloem en de bakpoeder toevoegen. Kneed dit vervolgens tot een stevig deeg. Als het een stevig deeg is, verpak het deeg dan in een stuk vershoudfolie. Ik heb hem vast in de vorm van de sloffenring gemaakt, zodat hij straks alleen nog maar uitgerold hoeft te worden. Bewaar dit minimaal een uur in de koelkast.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit. Steek vervolgens met de sloffenring de vorm uit. Ik heb een vorm van 27x9cm gebruikt.

Vulling
Mix de amandelspijs met een half losgeklopt ei. Dit kun je vervolgens verdelen over het deeg. Het mooiste is om hiervoor een spuitzak te gebruiken, maar het verdelen met de hand is ook mogelijk!

Bak dit vervolgens 25-28 minuten op 180 graden totdat hij goudbruin is.

Haal de bodem uit de oven en verwijder de sloffenring. Laat de bodem volledig afkoelen.

Garnering
Klop de slagroom stijf, mix hier de mascarpone door. De mascarpone zorgt ervoor dat het slagroommengsel wat stijver blijft. Snij vervolgens de aardbeien doormidden.
Vul een spuitzak met de banketbakkersroom en verdeel de room over de sloffenbodem. Zorg ervoor dat je niet helemaal tot aan de rand spuit, maar houdt ongeveer een halve centimeter over. Verdeel dan de aardbeien over de banketbakkersroom. Vul vervolgens een spuitzak met het slagroommengsel en spuit 3 toeven slagroom op de aardbeien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s