Kwarkpannenkoeken

Op zondagochtend is het altijd tijd voor een wat uitgebreider ontbijt. Vandaag waren de pannenkoeken aan de beurt. In eerste instantie wilde ik traditionele American Pancakes maken, maar er was geen melk in huis. Dan maar experimenteren met de magere kwark die ik wel nog had. Daar zijn deze kwarkpannenkoeken uit voort gekomen! Daarnaast zijn ze ook iets gezonder dan pannenkoeken met melk.

Wat heb je nodig?

Voor 6 pannenkoekjes:
2 eiwitten
150 gram magere kwark (eventueel lactosevrije kwark)
Zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneel
50 gram bloem
12 gram bakpoeder
Snufje zout

Aan de slag!

Klop de eiwitten stijf in een kom. Dit heb ik gedaan met mijn keukenmachine. Allereerst op de laagste stand, op het moment dat het eiwit wat gaat schuimen heb ik hem op de hoogste stand gezet. Meng de kwark door de eiwitten zodra deze goed stijf zijn.

Meng in een andere kom de bloem, het kaneel, de suiker, de bakpoeder en het zout.
Roer dit geheel vervolgens door het kwark/eiwit mengsel.

Verhit dan een koekenpan. Zet het vuur niet te hoog, dan verbranden de pannenkoekjes erg snel. Zodra de bovenkant van de pannenkoekjes wat gestold is kun je ze omdraaien.
Serveer ze vervolgens met wat vers fruit of poedersuiker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: