Snacks/Tussendoortjes

Aardbeien-kwarkslof

Onlangs maakte ik een aardbeienslof. Omdat het een wat kleiner taartje is, heb ik meteen twee sloffenbodems gebakken. Van de ene heb ik de aardbeienslof gemaakt, van de andere een aardbeien-kwark slof. Een hele andere taart, ondanks dat je bijna dezelfde ingrediënten gebruikt.

Wat heb je nodig?

Sloffenbodem

90 gram boter op kamertemperatuur
Kwart losgeklopt ei
Snufje zout
75 gram witte basterdsuiker
140 gram bloem
2 gram bakpoeder
Sloffenring

Vulling

125 gram amandelspijs
Half losgeklopt ei

Topping

225 gram magere kwark
100 gram aardbeien
5 blaadjes gelatine
125 ml slagroom
1 eetlepel suiker

Aan de slag

Sloffenbodem
Mix een kwart van een losgeklopt ei met de suiker, boter en zout. Zorg dat het een glad mengsel wordt. Vervolgens kun je de bloem en de bakpoeder toevoegen. Kneed dit vervolgens tot een stevig deeg. Als het een stevig deeg is, verpak het deeg dan in een stuk vershoudfolie. Ik heb hem vast in de vorm van de sloffenring gemaakt, zodat hij straks alleen nog maar uitgerold hoeft te worden. Bewaar dit minimaal een uur in de koelkast.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit. Steek vervolgens met de sloffenring de vorm uit. Ik heb een vorm van 27x9cm gebruikt.

Vulling
Mix de amandelspijs met een half losgeklopt ei. Dit kun je vervolgens verdelen over het deeg. Het mooiste is om hiervoor een spuitzak te gebruiken, maar het verdelen met de hand is ook mogelijk!

Bak dit vervolgens 25-28 minuten op 180 graden totdat hij goudbruin is. Laat de bodem dan volledig afkoelen.

Zodra de sloffenbodem volledig is afgekoeld, kun je aan de slag met de aardbeien-kwark topping. Zelf heb ik de sloffenbodem een nacht van te voren gemaakt en hem in de koelkast bewaart. Hierdoor wist ik zeker dat hij goed was afgekoeld.

Pak een schaaltje met koud water en leg hier de gelatineblaadjes in. Laat dit vervolgens 10-15 minuten staan zodat de gelatineblaadjes goed zacht kunnen worden.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer ze in een kom. Let er hierbij op dat je nog 100 gram aardbeien overhoudt na het verwijderen van de kroontjes. Bij mij ging er een kwart van het gewicht verloren. Zonde, want je wilt natuurlijk een lekkere aardbeiensmaak.

Pak vervolgens een kleine steelpan en maak de gepureerde aardbeien warm. Roer hier de gelatineblaadjes één voor één doorheen en blijf roeren totdat ze volledig zijn opgelost. Laat het mengsel vervolgens even afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom stijf. Meng dit vervolgens met de kwark en de suiker. Zodra het aardbeienmengsel is afgekoeld kun je dit door de kwark roeren. Blijf roeren totdat het mengsel een egale kleur heeft.
Let op: zorg ervoor dat het niet te veel af koelt, dan kan het al gaan stollen. Zorg dat het ongeveer op kamertemperatuur blijft.

Haal vervolgens de sloffenbodem uit de koelkast en omring de buiten en onderkant met bakpapier. Mijn sloffenring heeft geen onderkant, vandaar dat ik de onderkant ook mee heb genomen. Dit voorkomt dat de kwark er aan de onderkant weer uit loopt. Leg de bodem vervolgens op een recht bord. Of in mijn geval een snijplank aangezien ik geen plat bord heb waar de hele bodem op paste. Houdt er wel rekening mee dat dit in de koelkast moet passen

Giet dan het mengsel over de bodem en laat minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast. Voor het serveren kan je nog toefjes slagroom aan de bovenkant spuiten en eventueel decoreren met aardbeien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s