Griekse Yoghurtcake

by bakkenmetlisanne

Ben je op zoek naar een lekker fris cake recept? Probeer dan deze Griekse Yoghurt cake. Hij is lekker luchtig en heerlijk zoet door het toevoegen van de vanille. Doordat er een stuk minder boter is gebruikt dan in een traditionele cake is de cake ook een stuk minder vet. Een win-win situatie lijkt me!

Wat heb je nodig?

240 gram Griekse yoghurt
80 gram roomboter
150 gram witte basterdsuiker
2 eieren
1 zakje bourbon vanille suiker
2 zakjes vanillesuiker
Snufje zout
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 gram bakpoeder

Aan de slag!

Mix de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg hier de eieren aan toe en klop dit tot een luchtig mengsel. Dit kan ongeveer 10 minuten duren. Klop ondertussen de Griekse Yoghurt los met de vanillesuiker. En meng dit met het eimengsel.

Je hebt verschillende soorten Griekse Yoghurt. Voor dit recept heb ik een versie met 5% vet gebruikt

Spatel vervolgens het zelfrijzende bakmeel, de zout en het bakpoeder door het beslag heen. Mix dit niet weer met een keukenmachine, want dan haal je de luchtigheid er weer uit.

Vet een cakeblik in en stort hier het beslag in. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 45-50 minuten gaar. De cake is gaar wanneer je hier met een satéprikker in kan prikken en deze er droog uitkomt.

Lactosevrije optie: MinusL verkoopt een lactosevrije Griekse Yoghurt. Voor de boter kun je Flora Plant of margarine gebruiken.

You may also like